halbuki emotionların falan göstergelerinde hız sabitleyici işareti var değil mi? bence takılabilir ama sağlam bir usta lazım..
Printable View
halbuki emotionların falan göstergelerinde hız sabitleyici işareti var değil mi? bence takılabilir ama sağlam bir usta lazım..
Axi benim aracımda var, bulunduğum şehirden 126 km uzaklıktaki bir şehre gittim hız sabitleyiciyi kullanarak hızı düşürdüm veya duruma göre arttırdım ama ortalama hep 90 gittim totaldeki yakıt tl cinsinden 126 km de 15,42-tl " bilmem anlatabildim mi faydalı olup olmadığını " saygılarımla...
benimde artık kafama takıldı bu olay pazartesi servise gidip kolun fiyatını soracam ondan sonra başlarım heralde duruma göre :)
ya parasında değiliz,
yeterki takalım şu mereti.
ama umut yok gibi.
uğraşan arkadaşlara tekrar kolaylıklar dilerim.
kardeş hız sabitleme işini ne yaptın? bendede 2011 bravo var asis kit almadım ama kafayı hız sabitlemeye taktım,fabrika ile temasa geçtim sormadığım yer kalmadı ama kimselerin haberi yokmuş yapılmıyor dediler,yapılır ama ecu işi nası olacak? öyle bir özellği devreye soktuğunda lcd ekrandada gösterir ama münü yok.:(
MERHABALAR BENİM ARACIM 2011 BRAVO MULTİJET HIZ SABİTLEME YAPMAK İSTİYORUM ASİS KİT YOK ALMADIM, SİNYAL KOLUNU DEĞİŞTİRİP DEBRİYAJA MÜŞÜR TEKINCA HALLEDİLİRMİ? Alfa 147 PARÇA KOD.735368252
KOLU DEĞİŞİK PUNTOYA BENZİYOR YARDIMCI OLURMUSUNUZ....
Arkadaşlar ben bugün detaylı bir şekilde araştırma yaptım aracım 2011 bravo asist kit yok ikinci el aldığım için taktırtmak istiyorum, bir kaç servisteki arkadaşlarımla konuştum takılıyormuş,zaten ankarada yapan iki değerli arkadaş var,şu yukarıdaki hız sabitleme kolu nalfanın olan puntolara olmaz puntolarınki yuvarlak aynen sinyal ve yağmur kolları gibi,alfanınki bravonun kolla aynı ama neyazık o kol sadece olmuyor, sinyal silecek ve hız sabitleme tek parça olarak satılıyor,kollada bitmiyor kablo tesisat yok çekilecek,ecu açılacak ve yol verilecek toplam fiyatıda 575 tl oluyor
ayreten yağmur ve far sensörünüde halledeceğim,kol değişince yağmur sensörü ve far sensörüne uygün kol taktıracağım,ben tesisata baktım far sensörü için tesisat hazır ama sadece ecudan menüaçılacak,yağmur sensörü içinde ön cam değişecek onuda kaskodan çözeriz,dikiz aynası sensörlü olacak tesisat hazır tak çalışsın:)
bu özellikler şart,haftaya sipariş vereceğiz inş yapınca siz arkadaşlarada adres veririm.
Arkadaşlar Elearn programında Hız sabitleyici işleyişi ve şeması var(1.4 8v için olanını)ekliyorum işe yarar mı bilmiyorum?
TARİF
Otomatik hız kontrol fonksiyonu, diğer bir deyişle sabit hız regülatörü, gaz pedalına basılmaksızın her zaman sabit bir hızda sürüşe imkan sağlar.
Fonksiyon , sinyal ünitesi ile entegre ve direksiyonun solundaki özel Cruise Control kolundan kumanda alan motor kontrol ünitesi tarafından yönetilmektedir.
Özel düğme döndürüldüğünde (Cruise "ON") fonksiyon aktif olmaktadır . Kol hareket ettirildiğinde bir (+) veya (-) hız artışı hafızaya kaydedilmektedir ; bu hafızada kayıtlı kalmakta ve RES (resume) butonuna her basışta düzeltilebilmektedir.
Fonksiyon aşağıdaki şekillerde otomatik olarak devreden çıkar:
- Fren pedalına basıldığında;
- Kavrama pedalına basıldığında;
- Özel düğme "0" konumuna döndürüldüğünde ;
- Motor stop edildiğinde.
Bu durumlarda en son ulaşılan hız hafızada kayıtlı kalmakta ve bu RES (resume) butonuna basılarak talep edilebilmektedir.
Sistem aracın hızının kabul edilen değerin ( yaklaşık 30 km/saat) altına inmesi ilede devreden çıkmaktadır.
Sistem devrede iken CAN şebekesi vasıtasiyle motor kontrol ünitesine bağlı olan gösterge tablosundaki ilgili uyarı lambası yanmaktadır.
Daha detaylı bilgi için Teste tarifler 5580A KRUZ KUMANDA SISTEMI
ÇALIŞMA TARİFİ
Otomatik hız kontrol fonksiyonu "Cruise Control ", diğer bir deyişle sabit hız regülatörü, sinyal ünitesi H5 ile entegre özel Cruise Control kolundan kumanda alan motor kontrol ünitesi M10 tarafından yönetilmektedir.
Sinyal ünitesi H5 tarafından tüm Cruise Control kumandalarını yöneten Body Computere M1 - gönderilen bir tek sinyal (şaseleme ) bulunmaktadır : Bu sinyal H5''in - 8 nolu pininden , M1''in - D soketinin 41 nolu pinine gitmektedir ; gönderilen sinyal tek bir bağlantı ile sinyal ünitesinden Body Computere çoklu bilgiler gönderilecek şekilde kodlanmıştır . H5''in 10 nolu pinine M1''in - D soketinin 34 nolu pininden referans şaselemesi ulaşmaktadır.
Body Computer M1 - motor bölmesindeki sigorta kutusunun B 1 '' in içersinde bulunan F2 maksisigortası ile korunan hattan direkt aküden - G soketine gelen akım ile - D soketinin 32 nolu pininden ise kontaktan geçen akım (INT) ile beslenmektedir ;M1'' in - H soketinin 10 nolu pininden Body Computere şaseleme referansı gitmektedir.
Motor kontrol ünitesi M10 , Cruise Control fonksiyonunu yönetmek için stop lamba anahtarının I30 ikinci kontağından gelen "gaz pedalı bırakılmış" ( normalde kapalı devre) ve I31 anahtarından gelen kavrama pedalı basılı sinyallerinide kullanmaktadır.
Bakınız E5030 BENZİNLİ MOTORLARIN ELEKTRONİK YÖNETİMİ
Motor kontrol ünitesi M10, "Cruise Control devrede " uyarı lambasının yakılması için CAN şebekesi üzerinden Body Computere M1 ve gösterge tablosuna E50 bağlıdır.
B001 SIGORTA KUTUSU
B099 MAKSI SIGORTA KUTUSU
C015 SÜRÜCÜ TARAFI ÖN GÖĞÜS ŞASELEMESİ
E050 GÖSTERGE TABLOSU
H001 KONTAK ANAHTARI
H005 SINYAL ÜNITESI
M001 BODY COMPUTER
M010 MOTOR KONTROL ÜNITESI
https://img171.imageshack.us/img171/5614/1ema.jpg
Uploaded ImageShack.us
merak bekliyorum ama hala bir netice yok.gerçi bende assit kit var.ama olmayan arakadaşlarımız için güzel bir örnek teşkil eder bu konu.
parçaların yerleri
https://img641.imageshack.us/img641/...paralarnye.jpg
Uploaded ImageShack.us
parça açıklma
https://img688.imageshack.us/img688/...paraaklama.jpg
Uploaded ImageShack.us
inşallah bir arkadaşımız yapar da bize de örnek olur..
https://img810.imageshack.us/img810/592/kolgy.jpg
Uploaded ImageShack.us
1 - Cruise Control kumanda kolu
2 - Aydınlatma/ sinyal kumanda kolu
3 - Korna soketi
4 - Air Bag soketleri
5 - Ön /arka silecek kumandaları kolu
6 - Yaylı tertibat
Cruise Control ile birlikte çalışan kumandaların iç bağlantıları aşağıdaki şekilde gösterilmektedir :
https://img814.imageshack.us/img814/1681/kolnite.jpg
Uploaded ImageShack.us
1. Motor kontrol ünitesi
2. Body Computer
3. ABS/ESP ünitesi
4. Cruise Control kumanda kolları
curise control muhtemeşem bişey ben zaman zaman şehir içinde bile kullanırım tam otomatik araç gibi oluyo inşallah parça olurda herkes rahatlar dualarım sizle cuma vakti...
Bu konuyu aslında kavaklıdere müslüm kaymaka sormak lazım. Bilse bilse o bilir takılıp takılmayacağını
:robot000:ARKADAŞLAR MERHABA ARACINIZA HIZ SABİTLEME TAKTIRACAKSNIZ SİNYAL KOLU KOMPİLE DEĞİŞECEK VE YENİ 2010 VE 2011 MODEL BRAVOLARDA HIZ SABİTLEME KABLOLARI HAZIR GELİYOR SİNYAL KOLUNU DEĞİŞTİR VE DİREKSİYON ÜSTÜ BAKALİT ALTINDA SOKETİ VAR BEŞ KABLOLU TAK ÇALIŞSIN,BEN DEVRENİN ŞEMASI İLE BAĞLANTI YOLLARINI TAKİP ETTİM VE VOLTAJI VERDİM KÜÇÜK LCD EKRANDA CRUİSE KONTROL DEVREDE DİYOR VE SOLDAKİ LAMBADA DEVREYE GİRİYOR VALLA ÇOK SEVİNDİM SÜPER BİR OLAY,AYLARDIR BU İŞİN PEŞİNDEYİM KOLU TAK ÇALIŞSIN,YANLIZ BENİM ARABADA YAĞMUR VE FAR SENSÖRÜDE YOK, YOK DERKEN ZATEN KOL DEĞİŞECEK FAR VE YAĞMUR SENSÖRE UYGUN KOL GELECEK ZATEN ARACIN ÖN KOKPİT CAM DİBİNDE FAR SENSÖRÜ VAR SADECE ECUDAN AKTİF OLACAK ODA SAĞOLSUN ARKADAŞ HALLEDECEK YAĞMUR SENSÖRÜDE CAM VE SENSÖRLÜ AYNA TAKILMASI GEREK İNŞALLAH ONUDA HALLEDİYORUM,SİTEDE BAZI ARKADAŞLAR ALFA 146 CRİUSE KOL DİYOR AMA OLMAZ ALFA 156 KOL VE LANCİA KOL OLUYOR AMA YAĞMUR VE FAR SENSÖRÜ İÇİNDE TAKIM OLARAK DEĞİŞMESİ ŞART, KOLUN FİYATI 410TL AYNANIN FİYATIDA 100 TL CAMI BİLMİYORUM BENİM TESİSAT HAZIR İŞÇİLİKTE NE ALIRLAR BİLEMEM, ARACI BRAVO OLUP 2010 MODEL ALTINDA OLAN ARKADAŞLAR ECU(MOTOR KONTUROL DEVRESİ)DEN BEŞ TANE KABLO ÇEKTİRMELERİ GEREK ECUNUN İÇERİSİNDE YERİ HAZIR. ONU YAPACAK ARKADAŞ VAR ÇOK GÜVENİLİR VE DÜRÜST BİRİSİ,EN KISA ZAMANDA KENDİ İŞİMİ HALLEDİP VERİM ALDIKTAN SONRA SİZİDE YÖNLENDİRİRİM.