Selamlar
Grande Puntomu teslim aldığım günden bu yana 3900km olmuş.. (18 Ocaktan bu yana) Bu konu hakkında yazacak kadar deneyimim oldu..
Öncelikle aracı teslim alırken yaşadığım sorunlardan bahsetmek istiyorum..
*-*Makyaj aynaları yerine monte edilmemiş aşağı 1 cm sarkıyordu, Skydome perdesi (ön perde) kapalıyken pot yapıyordu, sol arka koltuk katlanınca tekrar kapatılmıyordu, lastik basınçlarının hepsi 42 ve üstü değerlerde dengezisdi.. Hepsi 15dk içinde giderildi (skydome perdesi hariç) sonradan perde de açılıp kapandıkça düzeldi..
*-*400km şehir içi heyecanla gezdikten sonra Lüleburgazdan Adanaya uzun yolculuğa çıktım.. İstanbulda depoyu fulleyip durmadan Ankaraya tam gaz gittim.. Ortalama 150-160 ile gittim.. Bir ara yeni araç bu yağına suyuna bakmadan yola çıktın olm yolda sorun çıkarsa ne olur diye düşünmedim dersem yalan olur..çok şükür Adanaya kadar tık demeden ulaştık 15dk mola hariç kesintisiz gittim Adanaya.. (8s40dk) 1 hafta sonra aynı güzergahtan geri döndüm hiçbir kontrol yapmadan ve daha hızlı..
köprü trafiği olmasaydı 8s15dk da beşiktaşta olacaktım.. herneyse..
Bu süre içinde 2 defa motordan tatsız koku geldi.. ilki 1. viteste yarım debriyaj 3000devirde 30sn motoru zorlayınca oldu 2. si de benzer nedenle geri viteste aynı devirlerde yarım debriyaj zorlayınca oldu.. arabanın içine kötü yanık yemek kokusu gibi kokular doldu.. Telefonla arayıp sordum o koşullar altında yeni araba için normal olduğunu öylediler.. çok çok dik yokuşlarda hildholder devreden çıkmadan yüklenmek sorun olabiliyor bence..
Geçen hafta derin kasislerde kapılardan gelen hafif gıcırtılar vardı onun için kapıları yağlamışlar beylikdüzü birmotta, ses yok oldu.. virajlarda dönerken bagajdan ses geliyordu, stepnenin içinde çeki demiri kalmış.. motor kaputunu açınca altı çok boş göründü gözüme.. edirme fiat özakıncılarda karter muhafaza tatırdım 85ytl....
Daha fazla laf kalabalığı ve gereksiz ayrıntılara girmeden Grande Punto almakta doğru karar verdiğimi düşünüyorum.. Alacaklara hayırlı olsun..
Not: Ön tamponu hafifçe kaldırıma sürttüm 1X2cm boyutta sıyrık oldu.. T.Gri renk için çözüm öneriniz var mı?
Bu arada kaldırımlara dikkat edin düşük banket yolda kapıyı tam açıp birisi binince ve kapıyı kapatmak istediğinizde altını yanlışlıkla sürtebilirsiniz.. (Her araç için geçerli tabi ki)
İyi günler..
Yer imleri