Aynen hocam ben de ilk fırsatta bir oto elektrikçiye ya da fiat servisine gidip duruma müdahale edeceğim.
Aynen hocam ben de ilk fırsatta bir oto elektrikçiye ya da fiat servisine gidip duruma müdahale edeceğim.
Selamın aleyküm arkadaslar
1.4 Fiat punto grande yarı otomatik araba aldım
Fakat aracımı otomatikte kullanırken yolda N moduna geçiyor kendılığınden
Ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz?
Cevap veren arkadaslara teşekkurler
merhaba aracım 2012 easy. menüde corner light var aktif olduğu halde çalışmıyor acaba aracımdamı yok yalandanmı yokmuşlar menüye bilgisi olan varmı
direksiyonu sağa cevirince yadasola cevirince sis lambaları yanar. Sizinkinde yanmıyormu.
benim aracımda da kalkarken ve yavaşlarken durmaya yakın sarsıntı oluyor.
evo 1.4 dualogic lpgli
LG-D855 cihazımdan gönderildi
2012 punto easy aracımın sağ arka kapısı bazen dışarıdan açılmıyor. İki kol da sert ve son raddede açılıyor. Forumda bununla alakalı bir yazı okumuştum. Kollar değişmiş şeklinde. Durum nedir bilginiz var mı? Önceki sahibi kapının kilit mekanizmasını tutan mandallara elektrik bandı sarmış. O şekilde kullanmış. Sökmedim bende. Ancak geçen gün sağ arka kapı hiç açılmadı. Birkaç kere aç kapa yapınca düzeldi ama düzeldi dediğim eski haline geldi. Yani sert ve sonra açılıyor.
Arkadaşlar.
araç 1.3 dizel. debriyaja basılı çalıştırdığım zaman. araç çalışıyor ve debriyajdan ayagımı alırken cırrrrrrt diye ses geliyor. bu normal mi ?
ne gibi bir problem olabilir.
Bu ses vitese takılı iken mi geliyor. Yoksa boşta iken mi?
Şanzıman yağını bir kontrol ettirin.
vites boşta. debriyaja basılı çalıştırıyorum. ayağımı çekerken cırrrt diyor hocam. şarj dinamosu ile alakalı falan olabilir mi.
iş çıkışı debriyaja basmadan çalıştırmayı deneyeceğim.
debriyaja basmadanda yapıyor sesi ancak son zamanlarda bayağı azaldı. ustanın birine sordum marş dinamosu fln yağlanacak dedi o kadar.
Merhaba arkadaşlar bende Punto 2014 Model 1.2 69 bg sahibiyim. Araçta vites değiştirme var ancak dış ısı sıcaklık göstergesi yok. Sağ ve sol ayna altında herhangi bir çıkıntı da bulunmuyor. Sizce sonradan takılıyor mu?
Gösterge hiç yoksa sensör sistemi takılıp tanıtılabilir .Fiat grubu araçlarda hazır tesisat varsa (vag grubu gibi ) işlemleriniz daha masrafsız ve hızlı olur
Peki ben ne yapabilirim. Kendim yapabilir miyim. Ne gibi parçaları onerirsiniz. Göstergesi hiç yok. Bu sensörü nereden temin edebilirim.
Sensör çıkma veya sıfır olabilir fakat tesisat hazır ise sensör ü bağlayıp kontağı açtığınızda araç algılayıp çalıştırır fakat tesisat hazır değilse serviste yaptırmanız daha doğru olur . Bu arada araç dijital klima mı ?
Yok manuel klimalı.
Ekran üç satırlı ise sistem yapılabilir yalnız tesisat hazır değilse serviste yapılmasında fayda var tesisat hazır ise siz de yapabilirsiniz sensör bulunması biraz zor olabilir . Servis yaparsa ayna değişimi yapar büyük ihtimal.
Sizin için çok önemli değilse bence aracınızı fazla söktürmeyin ilerde problem çıkarabiliyor .
aracımda frene hafif dokununca arka sağ taraf kitliyor ayarsızmış gibi. ayar yaptırdım kampana yenilettim bir süre sonra yine aynı oldu. başka arkadaşa sordum arka fren merkezinden dedi ondada o şekilde olmuş. yarın bakalım servise garantiden değiştirebilecekmiyim.
birde bende amortisor toz körüğü ses yapıyor direksiyonu çevirince yay ile arada sıkışıyor sanırım dönemiyor tam.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri