Arabada ki tek sıkıntım sağ arka kapı, bazende ön sağ kapı gırıcırdaması:) birde bozuk engebe yollarda gögüsten gelen cızırtı. onun dısında masallah diyorum
Arabada ki tek sıkıntım sağ arka kapı, bazende ön sağ kapı gırıcırdaması:) birde bozuk engebe yollarda gögüsten gelen cızırtı. onun dısında masallah diyorum
Ben gayet memnunum alırken de çok hesapli aldim cruse control yağmur sensörü içi kırmızı 22binde boyasiz tek sorunum çok memnun olmam vazgecemem evo grisi rengiyle izmirde en iddiali evo yorgun bitik kmsi oynanmamis olduğu için saçma sapan şeyler yapilmadigi için sorunsuzz
arabamı çok seviyorum ancak beğenmediğim yönleri de var tabi.mesela bardak koyacak,hatta telefon koyacak yer bulamamak özellikle..ön göğsün eğimli olması dolayısıyla hiç birşey koyamamak,az biraz düz yapalardı ya.. ayrıca koltuk yanlarına elin girmemesi,para çakmak vs düşürünce almak için epey uğraşmak...yani iç kısmı beni rahatsız ediyor,onun dışında dıştan görsel olarak,yakıt olarak,gidiş olarak memnunum tabiki.
valla hocam katılıyorum sana.. bende alalı 1 ay oldu ama galıba yanlıs yaptık yenı yenı pısmanlıklarım baslıyo...
1 ay boyunca..
*bagaj lambası yanmamaya basladı..
*benzın depo kapağı kılıtlenmemeye basladı
*arac kalkarken hafıf bı tıtreme mevcut sanırım baskı balataya bakıldı problem yok sanırım volan!
*aracın ıcıne gıren dızel motor sesı ınsanı bezdırıyo , 75 lık arac uzun yolda tam bır rezalet!broadway ın bıle vıtes oranlar daha ıyı! artı benım arabamda motor sesı extradan fazla.. arkadasın 2006 90 lık dızelını denedım benımkının yanında o epeyce sessız! artı benım 5.vıteste 100km hızla gıderkenkı motor sesım 90 lıgın 4.vıteste 100 km hızdakı sesınden fazla! ve dedıgım gıbı rolantıde 2000-3000 devır aralıgında motor sankı arabanın ıcınde calısıyo!
*hala kımsenın cozemedıgı dıreksıyonda bı sola yatma egılımı var! hıcbırsekılde bosluk sertlesme vs sorun yok fakat tum on takım kontrolune ragmen arac kalkısta ve durmaya yakın ozellıkle 20 km ye kadar olan hızlarda dıreksıyon hafıf sola yaslanıyo...
*yıne on takımın kontrol edılmesıne ragmen kasıslerde gelen lokur lokur sesler! onu degıstır bunu degıstır derken 2000 lıralık olursun o yuzden dokunmuyorum!
*vw , opel , toyota gıbı markalara kafa tutan servıs ve yedek parca fıyatları! allahtan yetkılı bı servıste tanıdık cıktıda 2 katı fazla odereyerek kurtuldum bakımdan.yoksa mazallah 450 tl perıyodık bakım.
*sorduklarınıza ve belırttıgını sorunlara verdıklerı cevapla dumur olup , sinir boşalması yasadıgınız cevap bıle vermeden donup arkanızı gıttıgınız servısler ve yetkılılerı! her markada var tamam ama boylesı sanırım zor bulunur!
sorunda sorun! ve bu arac daha 76.500 km de! hıc kazası yok! duzenlı servıs bakımları yapılmıs! allah korudu demekkı bozuğuna denk gelsek ne yapacaktık! bız ugrasmayalım ayamızı yerden kessın bakımlarını duzenlı yapalım temız temız bınelım dedık ama sanırım canımıza okıcak, 50.000 tl ye bu arabayı kıme satıyolar nasıl satıyolar cok merak edıyorum! en kısa zamandada satmayı dusunuyorum. Isteyen olursa sahıbınden cok temız!! kazasız boyasız darbesız! :)) Hey Allah'ım...
Valla hocam araç 75 000 de hıc enjektor , manifold , egr , maf temızlıgı gormemıs.. Bunlardandır heralde... Arac 2500 devırden sorna kazan gıbı gurulduyo ve ıcerı yansıtıyo... bakalım...
Merhabalar benim yakit ile ilgili bir problemim var ve fikirlerinize ihtiyacım var.
Aracım 2011 model Punto Evo 1.3 mjet 75 16v Dynamic + StartStop
Araç 38000 km de ikinci el aldim 1 sene oluyor. ve aldim alali şehir içi yakit ortalamasi 7.2 den aşağı düşmedi G.antepten bursaya 90-120 km arasi ve genellikle cruiseda gidildi ortalama 6.7. Forumdaki arkadaşların belirttiği değerlerin çok çok üstünde 2lt kadar acaba sorun neyden kaynaklaniyor yardimci olursaniz sevinirim!
Teşekkürler
Şu anda ortalama yakit 7.8
bence tek kapılı modellerinde cam motorunun güçsüz kalması.ki keza yagmurlu bı havada canıma okundu.bu sorunla karşılaştım.elin avrupalısı 2 motor koyar koca cama sagolsun italyanlar ki onlarda avrupayi sayılır tek motor koymuslar.ara ara tekrar o kayısı koparacak gıbı gelmesı helekı yagmur oldumu hepten korkunc,beni tedırgın edıyor.birde iç ışıklandırma zayıf.ama asla ve asla 2006 model bır aractan daha fazlasını isteyemem.onun dışında türkiyeye gelen ilk 500 puntodan biri olması beni herzaman mutlu ediyor :)
Arkadaşlar bugün ortalama tuketim 8,1 lt oldu!
Gittikçe sinirim bozuluyor.. Bugün fark ettim Klima açıkken 3. Vitesten sonra devir yukselttiğimde egsozdan yoğun beyaz duman cikiyor mubarek nerdeyse halk otobüsü gibi. hemen benzinliğe gittim motor yağına baktım ama yağda problem yok sizce neden olabilir. Sizce servise mi gitmeliyim ?? Yardimci olun lutfen?
bence kullanıma bağlı havalar malum soğuk punto da kolay kolay ısınan bir araba değil benim araba da 5 6 arası yakıyor 8 de göruyorum bazen yazın düşeceğine inanıyorum bekleyip görecez çok sıkıntı ediyorsanız servise bir gösterin. bir de klima derken bu havada?:rudolph0:
1.3 mjet 95 hp manuel modeller 5 değil 6 vites olmalıymış araç 170 ile giderken 4000 devir çeviriyo
öncelıkle herkese selamun aleyküm yeni üyeyım .
kac zamandır arabımın özellıklerını okuyabılecegım bır sıte arıyorum ancak bulamıyorum.
başlık var ama 1 saatır yükleme yapıyor.
Beyaz duman buhar demektir.sayet hararet sorunu olduysa aracta conta yanik olma ihtimali yuksek.ama kesin o dur diyemem.bakittir.
Discovery cihazımdan gönderildi
https://i125.photobucket.com/albums/...ps68f4c2b9.jpg
Geçen gün itibariyle 180.000km olduk biz de
Herkese merhaba,
Aranıza yeni katıldım
2012 Punto 1.4 lounge dualogic 17.000 kmde araç aldım.
Araçla ilgili ses tanımlamasını bir türlü yapamadım.
Örneğin " Ahmet " dediğimde arama yapması gerekmiyor mu ?
Telefon rehberini kaydettim, onda sıkıntı yok.
Ayalar, iptal gibi şeyler dediğimde sesimi tanıyor.
Ama isim sölediğimde arama yapmıyor.
Bir diğer sıkıntım ise mesaj okyucu,
gelen mesajlar görünmüyor . mesaj yok diyor.
bununda çözümünü biliyorsanız paylaşırsanız sevinirim.
Herkese merhaba,
Aranıza yeni katıldım
2012 Punto 1.4 lounge dualogic 17.000 kmde araç aldım.
Araçla ilgili ses tanımlamasını bir türlü yapamadım.
Örneğin " Ahmet " dediğimde arama yapması gerekmiyor mu ?
Telefon rehberini kaydettim, onda sıkıntı yok.
Ayalar, iptal gibi şeyler dediğimde sesimi tanıyor.
Ama isim sölediğimde arama yapmıyor.
Bir diğer sıkıntım ise mesaj okyucu,
gelen mesajlar görünmüyor . mesaj yok diyor.
bununda çözümünü biliyorsanız paylaşırsanız sevinirim.
Kol tutamaclari elini cektiginde pat die vuruyor bazi marka ve model araclarda yavas kapanir. Torpidosu cok ama cok kullanissiz kontagi acip kapatana kadarki tuketimi gosteremiyo sanirim oda kotu bir ozellik qashqai 2014 modellerde oldugu gibi en son gidilen degerleri gostermiyor yani.
Hocam tutamaçı bulmuşsun,yavaş kapananı arıyosun 😊
Grande Active için ben de sayayım:
-tutamaç olmaması
-bagaj,torpido,tavan arka tarafın ışıklandırma olmaması
-isofix olamaması
-sağ güneşlikte ayna yok
-gözlüklük yok
-viraj demiri yok
-kapı ceplerine 0,5 lik su girmemesi
-kronik klima uğultusu
-kronik city arızası
-kronik amortisör takozu arızası
-kronik göğüs çatlaması
-kronik arka kapı anırması
-kronik zor açılan arka kapı
-kapı gergileri
-kronik airbag makarası sorunu
-vites geçişlerinin sert olması
-bagajdan tavan döşemesinin içine su sızması
-
Sent my iPhone using
aslında puntolarda bu sorunda kronik :)
benim araçtada tavanın arka tarafında su lekeleri oluşuyordu.
arka silecek su motoru çalışıyor fakat su atmıyordu.ve silecek suyu çok çabuk bitiyordu.2 hafta dayanmıyordu mesela.
2 hafta önce söktüm ve kronik sorunla karşılaştım.
puntoların arka cam suyu hortumu çabuk çürüyor maalesef.
benimkide çürümüş kopmuş.neyseki kopan yer söktüğüm yere yakındı.bende akvaryumcudan hortum ve birleştirme aparatı aldım.kopan yere aldığım hortumu ekledim şimdi düzgün çalışıyor.
eğer çalışmıyor deseydiniz bakacağınız ilk yer burası diyecektim.
Aslında özetlemek gerekirse her araçta kendine özgü birtakım sıkıntılar mevcut.ben puntoyu sattım,2012 megane 3 aldım ama aldığım aracında kendi içerisinde eksikleri mevcut.mesela sayayım,hızlı giderken sürücü camı tıkır tıkır ses yapıyor ve bunu servis ücretsiz onarıyor.ilk marşı biraz zor alıyor.ilk harekette soğukken hafif silkeleme yapıyor(çok kısa) direksiyon ilk harekette gacıııırrttt tarzı bir sesle manevra yapıyor sonra düzeliyor.kapıların menteşeleri belli kullanım sonrası laçka oluyor servis değişimi yapıyor.en dolu paketi hariç diğerlerinde esp+asr güvenlik donanımları yok.bunlar benim kullanımım ve renault forumlarında gördüğüm ortak hatalardır.yani citroen alsanız onda da çıkacak honda alsanız onda da çıkacak.çıkacak da çıkacak.daha önce de söylemiştim kardeşimde c180 var.2004 model.yaşına rağmen aracın fiyatı 45000 tl den başlamakta.alın bir tane en azından araçta kusur aramazsınız :)
punto parasına göre bence iyi bir araç piyasada b sınıfı olupta kronik sorunu ve kusuru olmayan araç bulamazsınız ki c sınıflarında da birçok işçilik kusur ve hataları var.D ve e gibi yüksek sınıflarda bu sorunlar asgarininde altına düşüyor.Clio , fiesta , polo vb. gibi b sınıfı araçların forumlarına girin hepsinin belli başlı kronikleşmiş sorunları var mesela clio larda basınçlı su ile yıkamada marşpiyel boya atması sorunu çoğu kişi bu sorunu yaşamış hatta renault ile ilgili dava açanlar bile var.Punto nun en büyük kusuru kullanılan plastik malzemelerdir.Motor , elektronik aksam , mekanik bence sınıfına göre başarılıdır ancak özellikle iç mekandaki trim aksamlar oldukça dayanıksız ve ucuz işçilikle yapılmıştır.Evo ve yeni punto da bu biraz daha düzeltilmiş gibi görünse de b sınıfı için çok fazla beklentiye girilmemeli bu her marka için geçerli.
bende 2011 evo dynamic var arka kapı gıcırtısı(servisde değiştirttim) ve yazın sıcakta kalınca arka kapıların zor açılma sıkıntısı var.araç 60.000 kmde başkada bir sıkıntısı yok allaha şükür.
-İlk önce arka kapı gergileri ses yaptı.
-Sonra arka stoplar buğu yaptı.
-Ön sağ ve sol kapı altları ve marşpiyellerde boya çürüdü pul pul döküldü servis kullanıcı hatası dedi (merkeze k.çı kırık 5 mp fotograf makinesiyle çekilen 2 fotograf yollandı. Oradaki arkadaş fotograf üzerinden kimyasal testler yapabilme başarısı gösterip buna karar verdi)
-En son flex kırılması sonucu korna ve airbag hatası aldım servis km 20.100 olmuş 500TL ye bakım yapmadan garantiden değişmez dedi(karabükten 230 km servis)(GICIK OLUNDU BU CEVABA)
Cepten 300tl ye otodan alınıp takıldı.
Ve bundan sonra basit işler tarafımca ve komplike işlerinde sanayide yapılmasına karar verildi.
-Yeni yeni 6 aydır 2 arka kapı dışardan açılmaya kalkınca sanki tutmaç kırılacak ama yinede kapı açılmayacak hissi
-Arka koltuk aydınlatması olmaması ön tarafın arkayıda aydnlatabileceğini sanan mühandisler
Not: Boya sorununa ait fotograflar ektedir.
Saygılarımla
İsmail Fatih ALKAN
punto 1.4 lounge dualogice aracımla dün bir yere gittim.
Aracı stop ettim. Tekrar çalıştırmam gerektiğinde fren taş gibi olmuştu.
Basamıyordum. Böle olunca tabi, arabayıda çalıştıramadım.
Sorun ne olabilir acaba. vites 1 deyken aracı stop ediyorum. Boşta bırakmıyorum aracı hiç. Ondan mı acaba.
Marşı çevirdiğimde frene basın uyarısı geliyor. Basılmıyor .
Biraz uzun süreli marşı çevirdim. Sonra yumuşadı.
Bu iki kere oldu. dün akşam ve bu sabah.
Olağan birşeymi yani bir şey kendini korumayamı alıyor bilemedim.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Arkadaşlar direksiyonun alt kısmından muhtemelen kutudan tııırr diye tık tık diye ses geliyo sağ sol yapıp direksiyon boşluğunu alınca ses gidiyo sonra gene geliyo falan bu tarz problemi olan ve sonuç bulan arkadaşlar varmı ne kadarlık bir masraf bizi bekliyor ayrıca kronik bir problem olduğunu ve bu arızayı fabrikanın karşıladığı söleniyo bu ne kadar doğru bilgisi olan acil yardım etsin lütfen şimdiden çok teşekkür ederim hepnize herkeze hayırlı sürüşler...
BU ARADA ARACIM PUNTO 1,4 FIRE ACTIVE 77 BG 8 V
Bu ses olayı çok farklı. İlk önce ses nasıl bişey tel atma sesi gibi birşey mi?