Sayfa 1/3 123 SonSon
51 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Şok!!! Yolda giderken direksiyon kilitlendi

M. Mert
    samoslu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 72

Dikkat Şok!!! Yolda giderken direksiyon kilitlendi

Evet arkadaşlar yanlış duymadınız. Bir sokaktan caddeye çıkmak üzere hareket halinde iken direksiyon birden kilitlendi. Allahtan dönerken oldu ki hız falan yoktu arabada. Ya hızla giderken olsa idi? Bunun açıklaması var mıdır? Daha önce böyle birşey yaşayan oldu mu?

Mert Sözge
    Yıllanmış Moderatör StrawBeeRy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3539

evet oldu.direksiyonunuzun city motoru bozulmuş servise gitmenizde fayda var servis ücretsiz değiştiriyor durumu anlatın yardımcı olsunlar

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

M. Mert
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri

Bazen city mod sorunu veriyordu....Teşekkürler. Zaten 80.000 bakımına gideceğim. Hemen bildireceğim... Ama bu bir recall olayıdır resmen ya...

suat taner
    lionT-JET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 233

gecmıs olsun.bızımde bır abımızın basına era da gelmıstı.elektrıklı dıreksıyon sıstemını degıstırdıler duzeldı.

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Faruk İleri
    Punto'cu LEO farukileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı (Foreign)
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    B-112-KMX
    Edilen teşekkür: 392

Bununla ilgili FIAT geçmişte bir recall yapmıştı diye hatırlıyorum,ondan sonra da direksiyonun yanlış torklanması sebebiyle bazı modellerini geri servise çağırmıştı.2006 modellerde genelde varmış CITY sorunu forumdan incelerseniz bulabilirsiniz diye düşünüyorum bununla ilgili neler girildi,neler yazıldı falan

LEO,Liderlik,Deneyim,Olanak yaratmaktır.

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

hilmi usta
    hilmiusta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    41 GA ...
    Edilen teşekkür: 86

ya ctıy moduyla ılgılı yazınlanları okumaya kalkarsan ınan bana cok sıkılırsın cok asırı yazılanlar var yanı benım de aracım 2007 model cty modunda kulanıyorum devamlı kapattımmı dıreksıyon sert oluyor cevırmesı zor oluyor ormalde zor cevrılmemesı lazım cty kapalıyken ama servıse gıtsem degıseceklerını sanmıyorum oyle kulanıyourm

Mustafa Akçay
    pdr42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 625

o şoku bizzat ben yasamıstım aynen ole ben kaza yaptım yalnız

Atahan Kuşbaşoğlu
    ato - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 123

geçmiş olsun peki bu sorunun sürekli city modunda kullanmakla alakası var mı

M. Mert
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı ato Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkürler... Valla bilmiyorum da. Bende sürekli city modda duruyor. Sonuçta belli bir hızdan sonra (sanırım 20 km/h) devereden çıkıyor. Ama saçmalık bu. Gayet açık bir nokta. Ben 150 ile giderken city düğmesine bastım ve kilitlendi..Ne olacak? Çalıştığım fabrikanın müşterilerinden biri de Fiat, bir sorun oldumu öttürüyorlar adamı. Direk yazdım maili Firmaya... Eminim geri dönecekler ve bu sefer ben onları öttürcem onları bakalım. FMEA dı, 8D rapordu. Hepsini soracağım....

Volkan Kaban
    Delidavsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 79

Alıntı ato Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hiç bir alakası yok. Forumu karıştırmanızda fayda var. Baya bilgi var bu sorunla ilgili.

Yalnız, bir hatırlatma yapalım. Araçların direksiyonu elektrik destekli ve söylediğiniz gibi bir sorun oluyor. Fakat hayat kurtarabilecek bir konu daha var. City motoru arızalanıp işlev göremez hale geldiğinde direksiyonunuz kilitlenmez. Hidrolik ya da elektronik desteği olmadığından sadece çok sertleşir. Murat 131'den daha da sert olur fakat manevra yapma şansınız var. Böyle bir durumda direksiyona çok daha sert müdahale edin. Döndüğünü göreceksiniz.

Kazasız günler dilerim.

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

M. Mert
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı Delidavsan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hiç bir alakası yok. Forumu karıştırmanızda fayda var. Baya bilgi var bu sorunla ilgili.

Yalnız, bir hatırlatma yapalım. Araçların direksiyonu elektrik destekli ve söylediğiniz gibi bir sorun oluyor. Fakat hayat kurtarabilecek bir konu daha var. City motoru arızalanıp işlev göremez hale geldiğinde direksiyonunuz kilitlenmez. Hidrolik ya da elektronik desteği olmadığından sadece çok sertleşir. Murat 131'den daha da sert olur fakat manevra yapma şansınız var. Böyle bir durumda direksiyona çok daha sert müdahale edin. Döndüğünü göreceksiniz.

Kazasız günler dilerim.
    Abi ben 90 - 100 den hızlı gittiğim zaman kilitlendiğinde toparlayana kadar taklayı attım öbür taraf gittim bile... Ne hayat kurtarması...

Volkan Kaban
    Delidavsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 79

Alıntı samoslu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi ben 90 - 100 den hızlı gittiğim zaman kilitlendiğinde toparlayana kadar taklayı attım öbür taraf gittim bile... Ne hayat kurtarması...
    90 - 100 ile giderken city arızalansa dahi manevra kabiliyetiniz var. Hidrolik olmayan bir araca 90 - 100 ile giderken uyguladığınızdan biraz daha fazla kuvvet uygularsanız manevra yapabilirsiniz.

Hayat kurtarır derken, bunu bilmek hayat kurtarır diyorum. Birden direksiyonun tepki vermediğini farkederseniz kontrollü olarak daha fazla kuvvet uygulayın. Sonuçta direksiyonun yapısı aynı sadece hidrolik desteği yeni servo motor desteği var direksiyonda. Sağa ya da sola çevirdiğinizde direksiyondaki sensörler hareket yönünü ve uygulanan kuvveti motora iletip sizin işinizi kolaylaştıracak şekilde yönlendiriyor direksiyonu.

Mustafa Akçay
    pdr42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 625

bende sürekli city modunda kullanıyorum sorun ondan deil aten 30 kmden sonra devre dısı kalıyor

Serdar Kürkçü
    SRDR KRKC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    50 ES - 05 ES
    Edilen teşekkür: 630

Puntoya Binmeye Başlamadım Bu Bir Felaket Valla Allah Etmeye Böyle Bir İş Gelirse Başıma Vay Halimize Böyle Saçmalıkmı Olur Yha ...? Sorun Çıkmadan Servise Götürsek Bi Faydası Olurmu yoksa Hepten Bozarlarmı Çalışan Şeyi Orasıda Ayrı Sorun?

Mustafa Usta
    USTA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1096

İlginç bir arıza daha...

Mert Sözge
    Yıllanmış Moderatör StrawBeeRy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3539

Alıntı *USTA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlginç bir arıza daha...
    evolarda şimdiye kadar bu sorun yok inşallah olmazda gp nin ilk serilerinde bu sorunlar var

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mustafa Usta
    USTA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1096

Bugün kredi işini halledip para ve evrakları teslim ettik,salı veya çarşambaya aracımızı teslim alıyoruz nasipse,ama bu kadar arıza konularından sonra inanın korkmaya başladım,inşallah Evo larda bu sorunlar giderilmiştir...

Serdar Kürkçü
    SRDR KRKC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    50 ES - 05 ES
    Edilen teşekkür: 630

Alıntı *USTA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bugün kredi işini halledip para ve evrakları teslim ettik,salı veya çarşambaya aracımızı teslim alıyoruz nasipse,ama bu kadar arıza konularından sonra inanın korkmaya başladım,inşallah Evo larda bu sorunlar giderilmiştir...
    Gel Sen Vazgeç Usta Bu İşten Krediyi Dondur ( Şaka Şaka

ismail sezer
    Taykel sezerism - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Çanakkale
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    17 NH 501
    Edilen teşekkür: 94

Teknik Konu Punto evo

Direksiyonu parkederken cıty moduna alınması gerek bence, çünkü bunlar hassas malzeme diye düşünüyorum .
    Konu sezerism tarafından (26/11/2010 Saat 23:14 ) değiştirilmiştir. Sebep: kelimede harf hata

Asim B
    Marker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    9898
    Edilen teşekkür: 75

Postlarin tamamini okumadim ama sanirim sorununuzun kaynagini biliyorum, Bende 2006 model gp var bazen kirmizi isikta duruken kadranlari sona dayiyor (speed uyarisi sayesinde farkediyorum) bu siradada arac hiz yaptigini dusunerek direksiyonu sertlestiriyor servis yaziliminda sorun oldugunu ucretsiz guncelleme yapacaklarini soyledi ama ben ugrasmak istemedim. 2. olarakta direksiyon motorunuz yanmis olabilir benimki daha once 1 kez yandi 1.500 lira civarinda tutuyor degisimi. Simdiden gecmis olsun.

Sayfa 1/3 123 SonSon