Klima açılınca gurr sesi normal kompresör sesi o. Tüm araçlar klima açınca ses yapar, çekiş düşer, çekiş düşmesine bağlı olarak motor sesi değişir falan...
Dert edilecek şeyler değil...![]()
bende onu demek istemiştim işte; o kadar param olsaydı GP almazdım.
ne kadar ekmek o kadar köfte. arabayı alırken ucuza bir çok donanım v.s. alıyoruz ancak aracı pahalı diğer araçlara göre kıyaslıyoruz. neticede en ucuzu 24 bine full kiti 32 bine alınan araç bunlar. ne bekliyorsunuz ki
ben arabayı alırken neyle karşılaşacağımı bildiğim için kafama takmıyorum bazı şeyleri. gidip 40 bine bir araba alsaydım o zaman sıkıntı yapardım.
fazla birşey beklemeyin diye çok defa dedim, yine diyorum araba yenide olsa fazla birşey beklemeyin......
Klima açılınca gurr sesi normal kompresör sesi o. Tüm araçlar klima açınca ses yapar, çekiş düşer, çekiş düşmesine bağlı olarak motor sesi değişir falan...
Dert edilecek şeyler değil...![]()
hem kış için hemde 5000 de getirin dedikleri için sabırla bekliyorum. 500 km ye daha ihtiyacım var. inş adam gibi muhatap bulur adam gibi ustalara denk gelirim.
Selam Arkadaşlar,
Aracı 27.09.2010 pazartesi 17:45 gibi teslim ettim 28.09.2010 salı günü arayıp hazır olduğunu bildirdiler. Dün itibarı ile aracı teslim aldım. Şu an için ses yok. gerçi fazla kullanmadım henüz. İlerleyen zamanlarda gene aynı ses başlarsa bilgi veriririm zaten aynı arızayı 3. kez yapmış olacağından iade etme hakkım olacak. Ama sağolsun Küçükyalı Birmot otodan Tugay Bey ilgilendi ve sağlam bir şekilde yapıldığını bildirdi. Kalorifer borusu ile ilgili bir durummuş. Bu arada bazı arkadaşlar ucuz araba bu kadar olur gibi yorumlar yapıyorlar, biz her araçta olması gereken standartlardan bahsediyoruz. Bu standartları tam olarak yerine getirsinler ve daha pahalıya satsınlar ozaman.Sattıkları aracın arkasında duruyor olmaları da iyi birşey üst modellerde bu sorunu komple çözebilirler.
Konu mehmetdervisoglu tarafından (30/09/2010 Saat 12:47 ) değiştirilmiştir.
zeten benim aklımın almadığı şey bu. fabrika kullandığı malzeme gıcırtı yapar mı yapmaz mı, izolesi eksik mi değil mi bunu nasıl ihmal eder. benim bu durumdan anladığım şu adamlar bi hata yapmış ama fabrikadan çıkışta bir yol bulup halletmemişler halen aynı hata halen milleti kıvrandırıyorlar. konu başlığna dikkat ederseniz diğer fiat marka raçları sorgulamak istedim. hiç birisinde böyle bir sorun yok. 17.000 liraya alabileceğiniz palio da bile yok, albeada bile yok, onlardan daha iyi olan evo ve punto da niye var. kornası bozuk muş yaparsın, hoparlör patlak takarsın, ayna titrer vidasını sıkarsın ama be kardeşim boru izole edeceksin koca göğüs sökülecek. çok usta bir ustaya denk gelip düzeltecem diye bi yeri başka bi yerini bozsa nolacak sinir bir durum ha. bu kadar zor muydu 500 lira fazla al fabrikada düzelt işi.
ayrıntılı konuşamadık, ses kalorifer borularından geliyormuş destekle sabitlediklerini bildirdiler. zaten 1 günde halledildi gögüs sökme olmamıştır diye tahmin ediyorum. İstersen servisine bildir ist/küçükyalı birmot ile görüşsünler. (Yalnız aynı sesden bahsediyor değil mi? önce motor stop/start da 2-3 kez ön konsoldan geliyordu. sonrasında kasislerden geçerken ve gaz kestiğinde de gelmeye başadı.)
aracı 3 aydır kullanıyorum. ilk 1000 km hiç sorun yaşamadım. sadece radyo sesi 15 i bulunca sağ hoparlörden bir vurma sesi geliyordu. çok takmadım buna nasılsa halledilir diye. araç 4500 km oldu 3500 km dir bu ses artarak devam ediyor. önce nerden geldiğini anlamadım ufak gıcırtılardı fakat artık eminin. pedalların üst tarafından bir yerden geliyor. çalıştırırken ve stop ederken ön konsol hafif sallandığında, normal sürüş esnasında ayağını gazdan çekip geri yüklenirken çok bariz ve rahatsız edici biçimde gelmeye başladı. özellikle sıkışık trafikte dur kalk esnasında tahammül edilmez oluyor. resmen karyola yayı gibi. kıştan önce bir ufak bakım yaptırmak istiyorum. o zaman göstermeyi düşünüyorum. sadece servis konusunda kararsızım. araç bir kaç gün kalacak derlerse geçici olarak araç verecekler mi bilemiyorum. bu konuda bir başlık açmama rağmen ankara da bu durumu ve halletmiş bir servis adı alamadım kimseden. ilk tercihim kartaş olacak gibi ama. bakalım son ana kadar fikrim değişmezse.
belirtiler hemen hemen aynı, Birmot Oto dan Tugay bey ile servisinizin görüşmesi faydalı olabilir. Bir de Fiat'ın (koç grubunun) kendi servisine gitmenizi öneriririm. Eğer araç garanti kapsamında ise, aracınızın tamir süresi boyunca araç talep edin.Sonuçta onların hatası ve kronik hale gelmiş. (kullanmam için verilen diğer arabada da aynı sesler vardı.) Müşteriyi madur etmeden çözmeleri lazım.
arkadaşlar işlemi kartaşta yaptırdım ilkinde 5 dk bişey yaptılar. 2. de 30 dk falan. 2. uygulamadan belli bir süre daha ses devam etmişti. kartaş daki arkadaşlar zaten bi süre kullanın ses kesilebilir olmazsa gelirsiniz demişlerdi. ortalama 1000 km dir ses gelmiyor. inş bidaha uğraştırmaz beni.
saygılar..
bende aldım aracımı poyrazın servisinden ilk günkü gibi yapmışlar Allah razı olsun
arkadaşlar tecrube ile sabittri fiatın arabasına 3 yasında alacak 6 yasında satacaksın 3 yasa kadar tum sorunları ortaya cıkıyor ondan sonra sorun vermiyor)))
arkadaşlar sizler bizler bu araçlara 50 şer bin lira para vermedik ses istemiyorsanız alın bi q7 sesin bile ses tonunun farkını hissedin bu problemlerin hepsi hallolur hafta yeterki hafta sonlarınızı kahve köşelerinde taş dizerek değilde elinize takım çantasını alıp apartmanın otoparkında arabanızın yanında geçirin göreceksiniz ufak tefek çözümler üreterek sorunlarızı hallettiğinizde sizlerde bu sorunlardan zevk alacaksınız ben aracımı alalı 2 ay oldu ve bu sıkıntıların hepsıyle karşılaştım ama teker teker hepsini hallettim şimdi ise teyibin sesini kısıp arabada ses arıyorum ki hafta sonum boş geçmesin aracınızı sevmeye başlamakla sorunların yarısını halletmiş olacaksınız denemekten hiçbirşey kaybetmezsiniz bu hafta sonu alın takım çantanızı inin arabanızın yanına
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri