benim araçta 2006 1.3mjet emotion benimde kalkışlar çok güçsüz ama sanırım bu motora has bi olay diyorum.Yoksa bende de mi sıkıntı var???
arkadaşlar aracım 2007 model punto emotion dizel versiyonu.aracı aldığımdan beri özel servisten çıkmıyor araç 70000 km de aracın debriyaj balatası ve oynar volantı değişti zincir ses yapıyo denildi zincir ve yağ pompası değişti binicez dedik yaptırdık neyse bunları. fakat birde çekiş problemi çıktı ortaya bununla ilgili aracın mazot pompası filitreleri yağı vs değişti turbo teste sokuldu sorun çıkmadı enjektörler bakıldı sorun çıkmadı kurum temizliği yapıldı fakat araç hiç atik değil kalkışlarda şahinler çok rahat bir şekilde geçebiliyo beni kamyonetler dahil sanki kaplumbağa böyle bişey başına gelen varmı bu araç neden gitmez?bu sorunu çözecek ve bu araçlardan anlayan iyi bir ustası olan varmı arkadaşlar servis haricinde servise araç teslim etmemekte direniyorum uçuk fiyatlarından dolayı.
benim araçta 2006 1.3mjet emotion benimde kalkışlar çok güçsüz ama sanırım bu motora has bi olay diyorum.Yoksa bende de mi sıkıntı var???
Biraderde dizel 2008 focus var.Kalkışlarda dizeller genel olarak hantal.
bmw 5.20D ler bile kalkışta hantal ama sonradan bir açılıyor pir açılıyor![]()
bundan önceki aracımda puntoydu 2006 dynamic cam tavan uğruna satıp emotion aldım abartısız dynamic aracım kalkışlarda bi çok arabayı benzinli veya dizel sepet havası yapıyordu sorun ya emotionlarda yada bende. asr özelliğinden de şüpheleniyorum aracı kasıyormu diye abartısız bir şahin gibi bile kalkışı yok.
2000 devir altında ortalama tüm dizeller hantaldır turbo tam dolmadığı için..
Aracınızı öncelikle iyi bir tamirciye götürmeniz lazım bunuda oturduğunuz şehirdeki bilinçli insanlara sorabilirsiniz,ben turbo satış ve tamir servisi sahibiyim anlattığınız pompa enjektör ve turbo arızaları giderildiyse son kalan ihtimaller şunlar.
Hava akış metresi soketlidir ve multijet hava akış metresi yazarsanız google a görürsünüz o soketi yerinden sökün ve aracınızın çekişi bariz şekilde artarsa hava akış metresini orjinal ve sıfır olarak değiştirin.
katalitik konvektör tıkalı veya kırıksa aracınızın egzos sistemi tıkalı demektir eğer katalitik konvektör tıkalıysa yenisiyle değiştirin veya içini boşalttırın.
bunlada çözülmezse arızanız intercooler delik olabilir bunuda turbo hortumları içinde 40 50 gr yağ varsa anlarsınız,intercooler, turbo, demir ve silikon hortumlarının patlak çatlak olmadığına emin olun turbonun yanında bulunan wastegate adlı basınç dengeleyicisiniin aşırı derecede sıkılı olmadığına emin olun bu yazdıklarımı kağıda yazıp tamircinize götürün.
Konu dallix tarafından (15/08/2010 Saat 02:17 ) değiştirilmiştir.
Puntom henüz gelmedi ama şirket aracı var 2007 1.3 multijet palio gayet seri umarım evoda öle olur
Bende de emotoin var ve ayni sorun. 3 ay evvel sattigim 90 beygirlik dinamik mermi gibiydi. Ayni motora sahip emotionim ozellikle 1000-2000 devir arasi cok yigiliyor. Naapcaz bilmiyorum.
salih bu yazmış olduklarını aşağı yukarı hepsini uyguladım gibi katalitik konvektörü boşalttırdım hava akış metrenin fişini çektim hiç bir değişiklik olmadı pompa ve enjektörler kontrol edildi bişey çıkmadı turboyada bakıldı fakat turbonun sağlıklı olmadığını düşünüyorum turbonun uygulaması gereken basıncı uyguluyormu veya biryerde kaçak varmı aslında benim sorunum iyi bir usta bulamamak bu araçlardan anlayan pek usta bulunmuyor maalesef veya ben bulamıyorum servise getirsem turboda en ufak bişey görse değiştircek enjektörde en ufak bişey görse değiştircek mesela turbonun fiyatı emotionun serviste 1300 tl gibi uçuk bir rakam benim gittiğim turbocu acaba basınç dengeleyicisini biliyormu oda soru işareti senden duydum yazdıklarınla yarın tekrar şahin kafalı ustama gidicem bakalım ne diycek.yardımın için teşekkürler
turbonda ötme beyaz duman siyah duman yoksa sorunu turboda arama ama emin olmak istiyorum dersen turbo kontrolünden para almıyoruz gönder kontrol edelim dediğin gibi 1700 2000 devirler arasında yığılma var ise bana kalırsa turbondan çok yazılımsal bi hata var ben kendi mjetimin turbosunun basınç dengeleyicisini bi diş sıktım 75 hp ama köpek gibi asılmaya başladı 3 diş sıksaydım beyin havanın çok geldiğini anlar yakıtı keserdi buda düşük devirlerde yığılmaya sebep olurdu.
Bu sorunuda aracın donanımsal özellikleriyle karşılaştırmayın active dynamic emotion sky tavan olması motorun hiçbir parçasını değiştirmiyor 75 hp ilede 90 hp arasında manyak bir fark yok 75 hp ile çok 90 lık tokatladım,sorun yakıt sensör ve turbo sisteminde ama aracı görmediğim için kesin teşhis koyamam yanımda olsa araç sizi uğraştırmaz sorununuzu çözerdik.
Artı 1300 dediğin turboyu biz 500 liraya orjinal olarak satıyoruz ve para kazanıyoruz.
Konu dallix tarafından (16/08/2010 Saat 02:53 ) değiştirilmiştir.
bugün turboyu tekrar söküp turbocuya getirdim komple sökülüp bakıldı ses balansı yapıldı 130000 devirde turbocunun söylediği sıfırıda budur turboda sorun yok basınç dengeleyicisi hiç ellenmedi kırmızı boya var zaten vidasında yazılımsal problemde ne olabilir aracın yazılımını yenilemekmi lazım bilgisayar formatı gibimi benim anlayacağım dilden anlatırsak bu yazılımı nerde kontrol ettirebilirim
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri