Sayfa 1/4 1234 SonSon
63 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Arabam kaplumbağa gibi

murat küçük
    murat53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 15

Standart Arabam kaplumbağa gibi

arkadaşlar aracım 2007 model punto emotion dizel versiyonu.aracı aldığımdan beri özel servisten çıkmıyor araç 70000 km de aracın debriyaj balatası ve oynar volantı değişti zincir ses yapıyo denildi zincir ve yağ pompası değişti binicez dedik yaptırdık neyse bunları. fakat birde çekiş problemi çıktı ortaya bununla ilgili aracın mazot pompası filitreleri yağı vs değişti turbo teste sokuldu sorun çıkmadı enjektörler bakıldı sorun çıkmadı kurum temizliği yapıldı fakat araç hiç atik değil kalkışlarda şahinler çok rahat bir şekilde geçebiliyo beni kamyonetler dahil sanki kaplumbağa böyle bişey başına gelen varmı bu araç neden gitmez? bu sorunu çözecek ve bu araçlardan anlayan iyi bir ustası olan varmı arkadaşlar servis haricinde servise araç teslim etmemekte direniyorum uçuk fiyatlarından dolayı.

emin tahir
    emin tahir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 26

benim araçta 2006 1.3mjet emotion benimde kalkışlar çok güçsüz ama sanırım bu motora has bi olay diyorum.Yoksa bende de mi sıkıntı var???

İrfan Demirer
    kaptan_ahab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 378

Biraderde dizel 2008 focus var.Kalkışlarda dizeller genel olarak hantal.

Mert Sözge
    Yıllanmış Moderatör StrawBeeRy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3539

bmw 5.20D ler bile kalkışta hantal ama sonradan bir açılıyor pir açılıyor

TOLGA YENİCE
    Intelligence Officer magic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 420

Alıntı StrawBeeRy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bmw 5.20D ler bile kalkışta hantal ama sonradan bir açılıyor pir açılıyor
    Yapma be Mert, o kadar da değil

murat küçük
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

bundan önceki aracımda puntoydu 2006 dynamic cam tavan uğruna satıp emotion aldım abartısız dynamic aracım kalkışlarda bi çok arabayı benzinli veya dizel sepet havası yapıyordu sorun ya emotionlarda yada bende. asr özelliğinden de şüpheleniyorum aracı kasıyormu diye abartısız bir şahin gibi bile kalkışı yok.

Mert Sözge
    Yıllanmış Moderatör StrawBeeRy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3539

Alıntı magic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yapma be Mert, o kadar da değil
    tabi 5.20ler kalkışta o kadarda hızlı kalkmıyor ama kalkışta sonra hemen açılıyor tutana aşk olsun

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

2000 devir altında ortalama tüm dizeller hantaldır turbo tam dolmadığı için..

TOLGA YENİCE
    Intelligence Officer magic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 420

Alıntı StrawBeeRy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tabi 5.20ler kalkışta o kadarda hızlı kalkmıyor ama kalkışta sonra hemen açılıyor tutana aşk olsun
    Arakadaşımda var, ok gibi fırlıyor walla...

salih yaprakcı
    dallix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 46

Aracınızı öncelikle iyi bir tamirciye götürmeniz lazım bunuda oturduğunuz şehirdeki bilinçli insanlara sorabilirsiniz,ben turbo satış ve tamir servisi sahibiyim anlattığınız pompa enjektör ve turbo arızaları giderildiyse son kalan ihtimaller şunlar.

Hava akış metresi soketlidir ve multijet hava akış metresi yazarsanız google a görürsünüz o soketi yerinden sökün ve aracınızın çekişi bariz şekilde artarsa hava akış metresini orjinal ve sıfır olarak değiştirin.

katalitik konvektör tıkalı veya kırıksa aracınızın egzos sistemi tıkalı demektir eğer katalitik konvektör tıkalıysa yenisiyle değiştirin veya içini boşalttırın.

bunlada çözülmezse arızanız intercooler delik olabilir bunuda turbo hortumları içinde 40 50 gr yağ varsa anlarsınız,intercooler, turbo, demir ve silikon hortumlarının patlak çatlak olmadığına emin olun turbonun yanında bulunan wastegate adlı basınç dengeleyicisiniin aşırı derecede sıkılı olmadığına emin olun bu yazdıklarımı kağıda yazıp tamircinize götürün.
    Konu dallix tarafından (15/08/2010 Saat 02:17 ) değiştirilmiştir.

11. Bu mesajı için 9 kişi dallix'ye teşekkür etti:

Gökay B
    wepster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 62

Puntom henüz gelmedi ama şirket aracı var 2007 1.3 multijet palio gayet seri umarım evoda öle olur

Ertuğ Torun
    T-jet uzmani Romeo_er2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 GTR 52
    Edilen teşekkür: 1032

Alıntı dallix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aracınızı öncelikle iyi bir tamirciye götürmeniz lazım bunuda oturduğunuz şehirdeki bilinçli insanlara sorabilirsiniz,ben turbo satış ve tamir servisi sahibiyim anlattığınız pompa enjektör ve turbo arızaları giderildiyse son kalan ihtimaller şunlar.

Hava akış metresi soketlidir ve multijet hava akış metresi yazarsanız google a görürsünüz o soketi yerinden sökün ve aracınızın çekişi bariz şekilde artarsa hava akış metresini orjinal ve sıfır olarak değiştirin.

katalitik konvektör tıkalı veya kırıksa aracınızın egzos sistemi tıkalı demektir eğer katalitik konvektör tıkalıysa yenisiyle değiştirin veya içini boşalttırın.

bunlada çözülmezse arızanız intercooler delik olabilir bunuda turbo hortumları içinde 40 50 gr yağ varsa anlarsınız,intercooler, turbo, demir ve silikon hortumlarının patlak çatlak olmadığına emin olun turbonun yanında bulunan wastegate adlı basınç dengeleyicisiniin aşırı derecede sıkılı olmadığına emin olun bu yazdıklarımı kağıda yazıp tamircinize götürün.
    olabilecek en mantıklı şekilde özetlemişsiniz..bana kalırsa bu kadar motor işçiliği servisi aşıyor açıkcası bu kadarda servis ustasına güvenmemek lazım..
    06 GTR 52

-Crossfit-
    Forging Elite Fitness

Atahan Kuşbaşoğlu
    ato - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 123

Alıntı wepster Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Puntom henüz gelmedi ama şirket aracı var 2007 1.3 multijet palio gayet seri umarım evoda öle olur
    merak etme evolar atik

@ kutu, KAPALI
    kartal gol gol gol kralcarsi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 28

Alıntı murat53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bundan önceki aracımda puntoydu 2006 dynamic cam tavan uğruna satıp emotion aldım abartısız dynamic aracım kalkışlarda bi çok arabayı benzinli veya dizel sepet havası yapıyordu sorun ya emotionlarda yada bende. asr özelliğinden de şüpheleniyorum aracı kasıyormu diye abartısız bir şahin gibi bile kalkışı yok.
    emotionlarla ilgili bişi olmadığını düşünüyorum zira ben de böle sıkıntı yok, ama multijet motoru malum devirli kalkarsan daha iyi olabilir
    Chegamos p´ra sentir a força
    Seremos suor na tua camiseta
    BEŞİKTAŞ tamos prontos para morrer
    Por Você ...

Sertaç Sertaç
    smartmavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 445

Bende de emotoin var ve ayni sorun. 3 ay evvel sattigim 90 beygirlik dinamik mermi gibiydi. Ayni motora sahip emotionim ozellikle 1000-2000 devir arasi cok yigiliyor. Naapcaz bilmiyorum.

murat küçük
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Alıntı smartmavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende de emotoin var ve ayni sorun. 3 ay evvel sattigim 90 beygirlik dinamik mermi gibiydi. Ayni motora sahip emotionim ozellikle 1000-2000 devir arasi cok yigiliyor. Naapcaz bilmiyorum.
    aynı sorun sendede var demek benim dinamikte öyleydi hız canavarıydı mermi gibi kalkıp giderdi emotion aldım hiç memnun değilim gidişinden gidenekadar her tarafını değiştiricem.

murat küçük
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Alıntı dallix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

salih bu yazmış olduklarını aşağı yukarı hepsini uyguladım gibi katalitik konvektörü boşalttırdım hava akış metrenin fişini çektim hiç bir değişiklik olmadı pompa ve enjektörler kontrol edildi bişey çıkmadı turboyada bakıldı fakat turbonun sağlıklı olmadığını düşünüyorum turbonun uygulaması gereken basıncı uyguluyormu veya biryerde kaçak varmı aslında benim sorunum iyi bir usta bulamamak bu araçlardan anlayan pek usta bulunmuyor maalesef veya ben bulamıyorum servise getirsem turboda en ufak bişey görse değiştircek enjektörde en ufak bişey görse değiştircek mesela turbonun fiyatı emotionun serviste 1300 tl gibi uçuk bir rakam benim gittiğim turbocu acaba basınç dengeleyicisini biliyormu oda soru işareti senden duydum yazdıklarınla yarın tekrar şahin kafalı ustama gidicem bakalım ne diycek.yardımın için teşekkürler

murat küçük
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Alıntı kralcarsi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    emotionlarla ilgili bişi olmadığını düşünüyorum zira ben de böle sıkıntı yok, ama multijet motoru malum devirli kalkarsan daha iyi olabilir
    senin aracın gidiyorsa ozaman benim arabada problem var demektir benim araba kalkıp gidenekadar çok çaba sarfediyor dynamic kullanmasam diycem bu arabalar bukadar gider lakin dynamic tam bir mermiydi arasında uçurum fark var

salih yaprakcı
    dallix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 46

turbonda ötme beyaz duman siyah duman yoksa sorunu turboda arama ama emin olmak istiyorum dersen turbo kontrolünden para almıyoruz gönder kontrol edelim dediğin gibi 1700 2000 devirler arasında yığılma var ise bana kalırsa turbondan çok yazılımsal bi hata var ben kendi mjetimin turbosunun basınç dengeleyicisini bi diş sıktım 75 hp ama köpek gibi asılmaya başladı 3 diş sıksaydım beyin havanın çok geldiğini anlar yakıtı keserdi buda düşük devirlerde yığılmaya sebep olurdu.

Bu sorunuda aracın donanımsal özellikleriyle karşılaştırmayın active dynamic emotion sky tavan olması motorun hiçbir parçasını değiştirmiyor 75 hp ilede 90 hp arasında manyak bir fark yok 75 hp ile çok 90 lık tokatladım,sorun yakıt sensör ve turbo sisteminde ama aracı görmediğim için kesin teşhis koyamam yanımda olsa araç sizi uğraştırmaz sorununuzu çözerdik.

Artı 1300 dediğin turboyu biz 500 liraya orjinal olarak satıyoruz ve para kazanıyoruz.
    Konu dallix tarafından (16/08/2010 Saat 02:53 ) değiştirilmiştir.

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

murat küçük
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

bugün turboyu tekrar söküp turbocuya getirdim komple sökülüp bakıldı ses balansı yapıldı 130000 devirde turbocunun söylediği sıfırıda budur turboda sorun yok basınç dengeleyicisi hiç ellenmedi kırmızı boya var zaten vidasında yazılımsal problemde ne olabilir aracın yazılımını yenilemekmi lazım bilgisayar formatı gibimi benim anlayacağım dilden anlatırsak bu yazılımı nerde kontrol ettirebilirim

Sayfa 1/4 1234 SonSon