Şenol, bende sormuştum , normal dediler...yinede bilemiyorum.
dizelleri bilmemde bizim araç benzinli ve 120 130 ile devir 3.5 4.5 buluyor normalmi sizce ?
Şenol, bende sormuştum , normal dediler...yinede bilemiyorum.
1.4 77 beygir puntoda 90 ı gecersen devir de 3000 ustune cıkıyor 120 de 4000 ndu sanırım yanlıs hatırlamıyorsam 190 a cıktııgmda devir 6000 di galiba
benzinlide normal ya sizinkiler 5 6 bine kadar çevirir galiba bizimkilerde 3bin dd 120km civarına oluyor
Merheba konuyu hortlatmak istemezdim ama yazmadan duramadim. 2006 model 148.000km gp sahibiyim(0 km aldim). Neredeyse herhafta sonu ankara aksaray arasi 220km yol yapmaktayim yaklasik 1:20dk ila 1:35 arasinda aksarayda oluyorum elimden geldigince 150km/s in uzerinde seyehat ediyorum(yolculuklarimin buyuk bolumunde dipgaz gidiyorum), ayrica sehir icindede agrefis kullaniyorum (3500-4900dd arasinda), seytan kulagina kursun hic bir sorun yok aracimda. 10.000 bakimlarini iki elim kanda olsa bile aksatmam yetkili serviste yaptiririm. Bana gore 150.000de motor yer yok 2500dd i asarsan motor yakar yok turbo patlarit hepsi hurafe patlasa benimki bugune kadar 50.000 kez patlari diye dusunuyorum. Yagina suyuna zamaninda baktirin filitrelerini degistirin iyi mazot koyun hic bir sikinti yasamazsiniz. Yazdiklarim tamamen kendi tecrubelerim kimseyi baglamaz.
palio 1.3 multijet 2500 devirde 110 km oluyor..
barıs..
mk3 1.3 multijet palio..
benim derdimde düşük devir kullanmak 1200-2200 arası. arasıra turbo paslanmasındiye basarım.bizim eniştede dizel motor düşük devir kullanılmaz birazdaha yüksek devirde kullan diyor 30 yıllık tır şoförü kulak ardıda edilmez ya dediği...
konu hortlamışbari ben de yazayım.. eski aracım seat cordoba marka.. servise götürmüştüm aks başı değişimi için geçen sene o zamana kadar hep 3500 devirde falan vites deiştirirdim
80 - 90 KM ARASI 3.VİTESTEN 4 E ATARDIM
adam teslim etmeden önce birlikte teste çıkardık aracı
3. vites 110 kmde 4. vites 140 ta 5. vitese atınca bi şaşırmıştım. ALDIĞIM CEVAP : E BU ARABA 220 Yİ NASIL YAPACAK?
ŞİMDİ punto evomu bekliyorum peki düşük devirli kullanırsak bu arac 170 ti heralde maksimumu NASIL YAPACAK?
Hangi içki sarhoş eder hayat kadar?
2 tane punto aldım sattım birisi active 75hp şimdiki ise 90 lık emotion arkadaşlar dizel arabalar kesinlikle devirinde vites değiştirilmelidir tecrübelerim ve servisim bana vites değişim oranı olarak 3000-4000 arası diyor..90 lıklarda evet 6 vites ama vites aralıkları uzatılmış 6 ya vitesi atmak için 130 u görmek lazım..sürekli uzun yol gidenler için harika birşey hem kulak için (motorsesi) hem de motor sağlığı bakımından..ama şehir içi 6 vites çok da yararlı değil 5 vites ile aynı..turbo olayına gelince orjinali 800 lira diye duymuştum yanlışsam düzeltin arkadaşlar..ama 150-160 binde bir turbo bence çok normal ki böyle birşey genelde olmuyor..BU ARADA UNUTMAYALIM Kİ BAHSETTİĞİMİZ MOTOR YÜZYILIN MOTORU SEÇİLDİ....
3000-4000 arası vites değiştirmek serviste işleri biraz açar gibi geliyo bana. opelin yazın sanal ortamda eco flex testi vardı orda 2000 deviri geçince 'doğadaki ayak iziniz çok büyük' diye mesaj veriyordu sonuçta opelde aynı dizel motoru kullanıyor...
gerçekten şu dizel motorun ekonomik ve uzun ömürlü kullanımı hakkında bi usta paylaşımda bulunsa iyi olacak...
Araci vw cady ile karistiriyorsunuz galiba her 10 binde turbo patlasin simdiye kadar turbo patlatan bir puntocu gormedim patlasa once benimki patlardi ortalama yakitim 7.8 di nasil bastigimi soylemek icin ortalamami verdim ben kirmizi yandiginda bile ilk sirayi kapmak icin frenleme yerine gaza asilan adamimyani korkmayin daha cok 150 bin yapar .. Fakat uzun sure yuksek devir gitmek pistonlardaki yaglamayi geciktirir ve kisa zamanda zarara yol acar fakat kisa dedigimde 150 200 bin
arada bir turboyu dinlendirmek gerek ..
Birde araci stop etmeden once calistimanin manasi yok denilmis litaraturde boyle bisi yok denmis koca hks dbs ve gredy, turbo timer i bosuna icat etmis olmali sirf hava olsun diye![]()
Kesinlikle katiliyorum femoli.
hocam sizin dediğiniz 2000 uygulaması daha çok yüklü araçlar için geçerli bizim araçlarımız binek olduğu için bu veriyi verdim ki 3000 minimum 4000 ise max. veridir.. dizel arabalar kesinlikle devirli kullanılması gereken arabalardır ki devirsiz kullanılan dizellerin daha çabuk motor yediğini araştırırsanız göreceğinizi umuyorum..ilgi gösterdiğiniz yorumladığınız için teşekkürler![]()
dizel devirli kullanılmalıdır ancak 3000 - 4000 devir arası hiç bir binek dizel kullanılmaz.
interneti alt üst edin hiç bir şekilde bahsettiğiniz gibi 3000- 4000 devirlere kadar zorlayın diyen çıkmaz.
aracın tork beygir grafiğini incelerseniz, bu motorun 2000 - 3000 devir arasında kullanılması gerektiğini anlayabiliriz. 3000 devirden sonra hele 4000 devirde motor zaten tork vermiyor, aracın ivmelenmesi yok denecek kadar azdır o devirlerde.
1500 devirde gazı yapıştırın
3000 e kadar ivmelenmesini sürdürür sonra kesilir.
max devri 5000 olan motoru 4000 e kadar zorlamak demek, benzinli motoru sürekli 6000 - 7000 devirde kullanmak demektir
Ya ben cok sansliyim yada yuksek devir araclara zarar vermiyor.
2001-2006 arasi 1.2 16v Fiestam vardi gencligin verdigi heycanla surekli 4000-6900 dd arasinda kullanirdim sonra 2006 da gp mu aldim geldigi gunden beri surekli devirli kullaniyorum 4000-4500 olmadan hayatta vites degistirmem (Sehir ici yada uzun yolda hic farketmez). Fiestayi 125.000 de sattim puntom 148.000 de seytan kulagina kursun tik yok.
bir konuda size katılıyorum bir konuda ise katılmıyorum hocam..evet 3000 devir uygun bir devirdir ki ben min 3000 dedim ama yüksek motorlu yüksek beygirli dizel binek araçlar pekala 4000 devir de büyük turbosunun da etkisi ile hala yüksek güç verebilir..söz konusu eve 1.3 multijet motorlar için servisim ve ben tecrübelerim ile en fazla 4000 devir yapıyorum o da zorda kalırsam genelde 3000 - 3200 civarı değiştiririm vitesi ki bence en sağlıklısı bu..teşekkürler yorumumu dikkate alıp cevap verdiğiniz için![]()
büyük dizeller elbette daha yüksek devirlerde güç verebilir ama benim görüşüm motorun max torkundan yararlanmaktır her zaman.
şuanda piyasadaki en güçlü binek dizellerden birisi olan Audi q7 V12 TDI 500 Hp 1000 nm tork
1000 nm torku 1750 - 3250 devirler arasında 3750 devirde de 500 hp gücü veriyor
buda demek oluyorki 3750 deviri geçtikten sonra motorun gücü düşmeye başlıyor kısacası diyorki daha fazla basma kardeşim ben yapacağımı yaptım benden bu kdar vites büyüt diyor
bu arada
q7 v12 nin ufak bir videosu
araç 2600 kg
1.07 deki ivmelenmeye bakın
YouTube - 250 km/h en Audi Q7 V12 TDI (Option Auto)
evet can hocam aslında aynı şeyi sözylüyoruz ama niyeyse farklı konuşuyormuş gibiyiz![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri