Sayfa 1/3 123 SonSon
55 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Allah kurtardı

ibrahim çolak
    ibobay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Akdeniz Mavi
    Plaka
    34fu0992
    Edilen teşekkür: 0

Standart Allah kurtardı

merhaba benim sorunum geçen salı günü allah verilmş bir sadkmız vardı allah kurtardı duz yolda giderken surat 90 km aninden 4 teker kilitlendi az daha takla tıyordum arkamda gelen olsaydı gesin arkadan gömerdi
    bu sorun fabrıkasyon hatamı sonra yolun sapında durdum lastikler yanıyor diskler aşırı ısınmış sonra çekci çagrdım servise gitim servis baktı abs sensörunde oksit varmıymış onadan yapmış yav böyle bir hatayla karşılaşan varmı acaba

bunun için dava açmaya gerek varmı acba ölseydik dahamı iyi olurdu

Hüseyin Can
    hsyn28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 339

Büyük geçmiş olsun ben öyle bir sorunla karşılaşmadım İnşallah kimsede karsılasmaz ama ben yerinde olsam dava acardım eger arac bakımlarını düzenli yaptırıyorsan.Zabıt tutturman gerekli olabilir böyle durumlarda dava için ama emin degilim.tekrar büyük gecmiş olsun.
    EVOEVOEVOEVOEVO

Deniz Asil
    Desert Eagle Kriminal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 AL 0864
    Edilen teşekkür: 2519

İbrahim bey çok gecmiş olsun ilk önce kendınızı tanıtsaydınız daha ıyı olurdu..

Böyle bir sorun ılk defa duyuyorum...Bakımlarınızı duzenlı yaptırıyormuydunuz?
    I ' m c a p u l i n g . . .

İrfan Demirer
    kaptan_ahab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 378

Büyük geçmiş olsun,bende böyle bir olayı ilk defa duyuyorum.ABS sensöründe oksit var denilmiş ancak araçlarımız daha yeni.Mercedes ve BMW gibi araçların 1990 modellerine bakıyorsunuz ABS leri hala taş gibi çalışıyor.

ibrahim çolak
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Akdeniz Mavi
    Plaka
    34fu0992

adım ibrahim çolak elktronik teknkeriyim istanbulda yaşıyorum cevaplarınız için saolun araç bakımı gelince
    araç daha bir sene olmadı 10223 km
    bugun tekrar servise gidecem baklım ne çıkacak sonucu yazarım başka servse baktıracam arbayla yola çıkmaya korkum inanki gaza basmaktan korkan ilk şöfor benim her halde
    eyer sorun hal olmasa dava açcam

Mustafa Özkan
    Moosty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    26 TZ 691
    Edilen teşekkür: 361

Çok geçmiş olsun. Çok ciddi bir hata, etkisi City arızasından daha tehlikeli bence.
    City de direksiyon sertleşse de araç kullanılmaya devam edilebiliyor bildiğim kadarıyla ama başınıza gelen şey bir virajda olsaydı, kaygan veya toprak yolda olsaydı, dediğiniz gibi arkanızda başka bir araç olsaydı, (kamyon veya TIR olduğunu düşünmek bile istemiyorum) çok kötü olurdu.
    Daha önce hiç duymadım ama eğer böyle bir şey varsa araçların geri çağrılmasını gerektirecek kadar ciddi.
    Eğer bu problemi Tofaş ciddiye almazsa İtalya FIAT a kadar götürmek lazım. İngilizce yazışma konusunda ben yardımcı olurum.
    Düzenli bakım yaptırmak bu açıdan çok önemli, düzenli bakımları yetkili servise yaptırmamamız durumunda adamlar sorumluluğu üzerlerinden atabiliyorlar.

Geçmiş olsun

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

Zannedersem ya sorunu tam olarak anlatamadınız yada başka bir sorun var abs sensörleri sadece öndedir siz dört teker kilitledi dediniz ,, bence biraz tuaf geldi siz bence derinlemesine araştırın böyle bir sorun olamaz ..

alper yonar
    Dynamic Üye alperyonar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    06 YN 5**
    Edilen teşekkür: 356

Çok geçmiş olsun. Mehmet abi ye tamamiyle katılıyorum. Aracınıza hiç bir işlem uygulatmadan başka servise de götürün derim..

ibrahim çolak
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Akdeniz Mavi
    Plaka
    34fu0992

öğleden sora gidecem
    dört teker kiltlendi olayına gelince düşünün 80 km giderken önunuze bir çocuk çıksa acil firene basarsın ya emyet kemeri takılı nerdeyse boğlacaksın gibi o anda her halde dört teker kiltlenmese 30 metre lastik izi kalmaz
    benim anlmadığım abs firn sensöru bir 9 aylık arbada nasıl paslanır
    20milyarlık arbaya altınından yapılmış sensör koysalar acaba batrlarmı altın paslanmıyan bişi en azında 100yıl

bazı arkdaşlar tam yazmamı istedi olayı aynen aktarıyorum salı gunu avcılardan sirkeciye alış verşe gitim arbayı oto parkta bıraktım 4 saat sonra geldim arcı aldım eyüp balat yoluda sahilde 80 yada 90 vardı soldan gidiyom ışık yanmış ben gidiyom arkamda ışık sönmuş arba yok arkmda
    birden bire acil bir firen ve arba yolun ortasında durdu tami 30 metre kayarak sonra baktım lastkler yanıyor diskler cant demiri el değmiyor okadar sıcak beldye duragındakler arbayı iti sağa çektik arbayı iterkende 4 teker dönmuyodu kayıyordu sonra çekci geldi servise götürduk sonra servs dediki sağ sensör oksit yapış değiştik test etik sorun yok
    şimdi bende elktronikçi olduğum için alıp başka srvse götrecem smart varya pc kontrol onu bağlatıp servs bir tur atrcam depoyada 1/2 benzin koydum baklım 90 km hızda ne yapacak
    dua edyom aynı arzayı yapsın inşalah diye soncuda yacam

Ertan GÜNDOĞDU
    Slow Down brabus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455
    Edilen teşekkür: 230

Araç 10bin km'de 1 senelik arabaysa ilginç gerçekten. Bence detaylı incelesinler bir rapor alıp sonra kesin hakkını ara. Kimse de ben bu tarzda bir sorun görmedim
    geçmiş olsun

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

dört teker kilitli ve etraftan gelenler aracı kenarıya iterek çekiyor
    abs sensörü paslanmış diye de araç 4 teker kilitleyip yolun ortasında duruyor
    bana kalırsa bir şeyleri eksik anlatıyorsunuz
    siz sakın gaz yerine frene basmış olmayın
    yada el frenini çekip unutup yola çıkmış olmayın
    gp lerde seyir halinde iken 4 tekerleği kilitleyip durudracak bir düzenek yok
    anlattıklarınızda tutarsızlık var
    aracınızın seyir halinde durması için motor kilitleyip çekiş tekerleklerini durdurması dışında bir ihtimal yok
    varsa şu servis bizede izah etsin bunu

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

12. Bu mesajı için 7 kişi GP COSKUN'ye teşekkür etti:

ibrahim çolak
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Akdeniz Mavi
    Plaka
    34fu0992

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracınızın seyir halinde durması için motor kilitleyip çekiş tekerleklerini durdurması dışında bir ihtimal yok
    benim anlmadığım olaya neden tarflı davranıyorsunuz 4 teker kiltlenmedi öndekler ikisi kilitlense bile 90 gitsen otobanda arkadan gelen varsa kesin ölürsün gaz yerine firene 80 giden bir şöför arba seyir halindeyken fantzi içinmi firene basacak abs sensörü pazlanırmı bizim irelyecek sorunmuz bu olmalı olaya tarflı değil mantıklı bakmak lazım

sonucu yazacam burya merak etmeyiniz

TOLGA YENİCE
    Intelligence Officer magic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 420

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Kesinlikle Coşkun'a katılıyorum. Daha önce ne böyle bir şey gördüm ne de duydum. Bence de bişeyler eksik bu işte. Hareket halindeki bir aracın dört tekeri birden kitleyerek durması çok ama çok ilginç, bunu yapabilecek bir araç olduğunu sanmıyorum ben. Ayrıca 10 bin km'deki bir araçta ABS sensörünün oksitlenmesi nasıl oluyor onu anlamadım. Bu sensör nasıl bişeymiş de bu kadar çabuk oksitlenmiş. Anlattığınıza göre ciddi bir olay yaşıyorsunuz, araç servise gidiyor, servistekiler sanki ciddi bir olay yaşamamışsınız gibi sanki basit bir parçayı değiştirmiş gibi davranıp "tamam hallettik, test ettik sorun yok" diyerek sizi gönderiyorlar. Bana çok acayip geldi açıkçası.

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı ibobay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim anlmadığım olaya neden tarflı davranıyorsunuz 4 teker kiltlenmedi öndekler ikisi kilitlense bile 90 gitsen otobanda arkadan gelen varsa kesin ölürsün gaz yerine firene 80 giden bir şöför arba seyir halindeyken fantzi içinmi firene basacak abs sensörü pazlanırmı bizim irelyecek sorunmuz bu olmalı olaya tarflı değil mantıklı bakmak lazım

sonucu yazacam burya merak etmeyiniz
    işte bende mantıklı olması açısından yazıyorumda
    frenleri kilitli bir aracı nasıl itip kenara çekersiniz
    veya bildiğimiz bri aracın durup dururken nasıl olurda frenleri kilitler
    akla mantığa aykırı bir durum
    ilk mesajınızda 4 teker kilitlendi yazan sizsiniz
    halen bir şeyler yanlış anlatılıyor

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

16. Bu mesaj için teşekkür edenler:

TOLGA YENİCE
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi

Alıntı ibobay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba benim sorunum geçen salı günü allah verilmş bir sadkmız vardı allah kurtardı duz yolda giderken surat 90 km aninden 4 teker kilitlendi az daha takla tıyordum arkamda gelen olsaydı gesin arkadan gömerdi
    bu sorun fabrıkasyon hatamı sonra yolun sapında durdum lastikler yanıyor diskler aşırı ısınmış sonra çekci çagrdım servise gitim servis baktı abs sensörunde oksit varmıymış onadan yapmış yav böyle bir hatayla karşılaşan varmı acaba

bunun için dava açmaya gerek varmı acba ölseydik dahamı iyi olurdu
    Arkadaşım ne yazdığın ortada, biz kendi kendimize uydurmuyoruz heralde...

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

ilave etmektede yarar var o servise gidin söyleyin
    abs sensörü oksitlenirse veya bozulursa sadece abs sistemi görevini yapamaz oda sadece o tekerlek için geçerli olur
    o tekerleğin halen freni tutar sadece abs devreye girmez
    saçmalamasın bunları kim uyduruyor sa

19. Bu mesajı için 8 kişi GP COSKUN'ye teşekkür etti:

Deniz Asil
    Desert Eagle Kriminal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 AL 0864
    Edilen teşekkür: 2519

Alıntı magic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kesinlikle coşkun'a katılıyorum. Daha önce ne böyle bir şey gördüm ne de duydum. Bence de bişeyler eksik bu işte. Hareket halindeki bir aracın dört tekeri birden kitleyerek durması çok ama çok ilginç, bunu yapabilecek bir araç olduğunu sanmıyorum ben. Ayrıca 10 bin km'deki bir araçta abs sensörünün oksitlenmesi nasıl oluyor onu anlamadım. Bu sensör nasıl bişeymiş de bu kadar çabuk oksitlenmiş. Anlattığınıza göre ciddi bir olay yaşıyorsunuz, araç servise gidiyor, servistekiler sanki ciddi bir olay yaşamamışsınız gibi sanki basit bir parçayı değiştirmiş gibi davranıp "tamam hallettik, test ettik sorun yok" diyerek sizi gönderiyorlar. Bana çok acayip geldi açıkçası.

+10000
    I ' m c a p u l i n g . . .

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

araçlarımızda fren sistemine kumanda eden fren pedalının arkasında bulunan
    fren merkezi vardır
    fren merkezinin içinde bir piston ve hidrolik sıvısı bulunur
    siz fren merkezine fren komutu vermek için fren pedalına müdahale de bulunmanız gerekir
    fren pedalına müdahale olmadan fren pistonunu haraket ettiremezsiniz ve dolayısıyla da tekerleklere basınçlı hidrolik gönderemezsiniz ve frenleme yapamazsınız
    bilmem anlatabiliyormuyum
    abs ise ayrıca bir abs beyni ile ve sensörlerle frenleme yaptığınızda sadece kilitlenmeyi önleyen bir sistem olarak devrededir
    yani sizin anlattığınız gibi abs beyni kesinlikle aracın tüm frenlerini kilitleme gibi bir görevi ne üstlenebilir ne de yerine getirebilir
    bunu şu anlattığınız servisteki amcalarada anlatın tekrar söylüyorum saçmalamasınlar

23. Bu mesajı için 5 kişi GP COSKUN'ye teşekkür etti:

TOLGA YENİCE
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi

Alıntı gp coskun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    araçlarımızda fren sistemine kumanda eden fren pedalının arkasında bulunan
    fren merkezi vardır
    fren merkezinin içinde bir piston ve hidrolik sıvısı bulunur
    siz fren merkezine fren komutu vermek için fren pedalına müdahale de bulunmanız gerekir
    fren pedalına müdahale olmadan fren pistonunu haraket ettiremezsiniz ve dolayısıyla da tekerleklere basınçlı hidrolik gönderemezsiniz ve frenleme yapamazsınız
    bilmem anlatabiliyormuyum
    abs ise ayrıca bir abs beyni ile ve sensörlerle frenleme yaptığınızda sadece kilitlenmeyi önleyen bir sistem olarak devrededir
    yani sizin anlattığınız gibi abs beyni kesinlikle aracın tüm frenlerini kilitleme gibi bir görevi ne üstlenebilir ne de yerine getirebilir
    bunu şu anlattığınız servisteki amcalarada anlatın tekrar söylüyorum saçmalamasınlar

+10000

25. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Alp BELGEN
    Alp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 326

İlk kez duydum böyle birşeyi yoksa buda bir şehir efsanesimi !!!
    Multijet Grande Punto 1.3 75 hp -> 95 HP
    Multijet Grande Punto 1.3 90 hp -> 125 HP
    Multijet Bravo 1.6 105 hp -> 135 HP
    Clio RS 190 HP
    ve Şimdi...
    Multijet BRAVO GT1544 STAGE 2 180+ hp...

Sayfa 1/3 123 SonSon