Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
55 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Allah kurtardı

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

Abs freni kilitlemek için değilde kilitlenmesini önlemek için ordadır .. Mutlaka bu tarz bir olay gelişmiştir fakat anlatım tarzınız yada size anlatılan tarz yanlış olduğu için arkdaşlarımız bu kanıya vardı .. Kimse size tavır almıyor..yanlış anlamayın ..

2. Bu mesajı için 2 kişi femoli'ye teşekkür etti:

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

evet mehmet baştada söyledim ya
    anlatılanlarda bir yanlışlık var eksik aktarılıyor yanlış anlatılıyor
    başkasınıda bunları okuyor kafalar karışır soru işaretleri oluşur bunu da önlememiz lazım

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ibrahim çolak
    ibobay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Akdeniz Mavi
    Plaka
    34fu0992
    Edilen teşekkür: 0

sonuç ne olursa olsun buraya yazacam tabi bende istemem bişi olsun ben normalde arbadan memnunum ama böyel bişi olmaması lazım

galiba olayı videolu anltsaydık daha kimse itraz etmezdi

ama servis sonucu yazcam

alper yonar
    Dynamic Üye alperyonar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    06 YN 5**
    Edilen teşekkür: 356

Bu söylenenleri yanlış anlamayın. Aracınız da başka bir sorun olabilir. Arkadaşlar bunu anlatmaya çalışıyorlar. Çünkü dedikleri şey çok saçma siz başka bir servise de götürün..

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

bende farklı bi noktaya takıldım.
    eğer tekerlekler kitlenirse balata ısınmaz ???
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

rüstem evren baldemir
    phyevren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 81

4 tekerin aynı anda kitlenmesi imkansız bir şey.. Bir tanesi kitlense fıldır fıldır dönersin zaten..
    Ayrıca 4 tekeri dönmeyen arabayı kaç kişi sürekleyerek itelediniz merak ettim doğrusu..
    Çok geçmiş olsun tekrar...

İbrahim Öğretmen yanında Albea Sole Prem.Plus
    Moderatör ibrahim06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 1131

4 tekerin kiltlenmesi mi? Hayal etmek istemiyorum bile. Geçmiş olsun

Utku OKTAY
    utku952 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 179

Geçmiş olsun, da fren kilitlenmesi nasıl olabilir diye düşünüyorum 2 saattir okuyorum msj ları.. el freni çekik olabilme ihtimalini düşündüm biraz mantıklı geldi ya da lastikle jant arasına taş vs. kaçmış olablr dicem oda garip olur belki de diskler o an bişey olmuş olabilr eğrilme yada sıkışma gibi.... coşkun abinin dediği gibi fren merkezi ile ilgili olamaz zaten frenler ecu den ya da yazılımsal bi hatayla durup dururken kilitlenmez diye düşünüyorum...

Çağatay Güldalı
    ExTReMe_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 127

kitlendi diyelim 4 teker peki bu arabayı itenlerin hepsi body cimi bunu merak ettim tekerliği dönmeyen arabayı nasıl itebildiler ? ayrıca abs paslansa bozulsa fren mi kitleniyor çok alakasız saçma şeyler var ya eksik bşyler war yada servis sizinle dalga geçiyor.

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

bir şey eklemek istiyorum , pek inanamak istememkle birlikte böyle bir şey olabileceğini araştırdım ve buldum .

Abs sorunu tüm frene etki ediyor %80 ön tekerler %20 arka tekerler muhtemelen kurgu şöyle araç yolda giderken abs sorunu yada westinghouse dan kaynaklı bir sorunla frenler kısmaya başladı bu sebeple diskler aşırı ısındı balatalar belli bir süre sonra freni absnin yada westinghosun arızasıyla tekerleri kilitledi . Yani anlatımınızdan çıktığım yolda bunları yazdım .. ama kilitli aracı nasıl iteklediğinizi anlayamamışken bir ustam kontağı kapattılarsa abs devre dışı kaldığından frenleri açacağını söyledi ,, yani tüm anlatımlarınız eksikte olsa doğru olabilir .. Eğer bu tarz bir sorun sa mutlaka aracı servisten çıkarmadan inciğine kadar baktırınız..

Serhat G
    eskibur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 62

Alıntı femoli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bir şey eklemek istiyorum , pek inanamak istememkle birlikte böyle bir şey olabileceğini araştırdım ve buldum .

Abs sorunu tüm frene etki ediyor %80 ön tekerler %20 arka tekerler muhtemelen kurgu şöyle araç yolda giderken abs sorunu yada westinghouse dan kaynaklı bir sorunla frenler kısmaya başladı bu sebeple diskler aşırı ısındı balatalar belli bir süre sonra freni absnin yada westinghosun arızasıyla tekerleri kilitledi . Yani anlatımınızdan çıktığım yolda bunları yazdım .. ama kilitli aracı nasıl iteklediğinizi anlayamamışken bir ustam kontağı kapattılarsa abs devre dışı kaldığından frenleri açacağını söyledi ,, yani tüm anlatımlarınız eksikte olsa doğru olabilir .. Eğer bu tarz bir sorun sa mutlaka aracı servisten çıkarmadan inciğine kadar baktırınız..
    çok enteresan bir bilgi

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Geçmiş olsun İbrahim, daha önce böyle bir problem duymadım.Sensör bozulduysa sadece frene basınca lastikler kilitlenir.Araçta bozulacak bir güvenlik donanımı (esp, asr...) da mevcut değil.

Lastikler frene basmadan kilitlendi değil mi?

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

yahu öyle şey olurmu ? bu araba hava frenli mi? hava frenli olsa tüplerdeki havayı kontrol eden röle bozulup, frenlere hava bastı gibi birşey söylenebilir. fren pedalına basınç uygulamadan hiç bir şekilde frenler o derece kilitlemez.
    arkadaşlar balata aşırı ısınınca kilitlenir gibi bir mantık yürütüler ancak bu mantık yanlış. ısınan fren tutmaz arkadaşlar. balatası yanan kamyon, otobüs bu yüzden duramayıp kaza yapar.
    abs sensörü bırakın oksitlenmeyi kısa devre yapsa bile frenleri kilitleyecek bir etkiye sahip olamaz, olsa olsa abs sistemi devre dışı kalır o kadar.
    westinghouse oluşan arızada yine arabanın frenine olumsuz yönde etkiler, tutma, kilitleme gibi birşey olmaz.
    bence art niyetli saçma sapan bir konudur bu. arkadaş üye olupda böyle bir konu açıyor ve sürekli elektirik bilmemnesi olduğunu söylüyor.
    itibar etmeyiniz...

Bül TAN
    PUNTO33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yakut Kırmızı
    Edilen teşekkür: 22

Tüylerim ürperdi...

A. Can Şahin
    95+ HP Punto_Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06DA1234
    Edilen teşekkür: 779

anlatılanlara göre mutlaka eksik birşeyler var, bende ilk defa böyle bir problem duyuyorum.
    aracın frenlerinin tutmamasını anlarımda aniden kilitlemesi biraz ilginç açıkcası...

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı femoli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

dünyada üretilmiş hiç bir abs fren sistemi aracın tekerleklerine kayarak dur komutu vermez böyle bir şey yapmayada teknolojisi yetmez
    hepimiz abs nin görevini biliyoruz kayan kilitlenen tekerleğin fren gücünü azaltarak ve sensörler vasıtasıyla bu durumu kontrol altına alarak güvenli duruşu sağlamaktır
    westinghause arızası meydana gelse bile westinghause da aracın fren sistemine yardımcı bir elemandır aracın fren merkezi değildir
    westinghause de bir arıza meydana gelmiş olsa bile iki türlü arıza meydana gelir
    1- ya westinghasue lastikleri boşa çıkar ve manifoldttan aldığı havayı fren merkezine iletemez bu durumda aracın frenleme gücü yeterli hidrolik basıncı oluşamıyacağı için düşer
    2- tam tersi olur westinghause sisteme yani fren merkezine hava basar ve içindeki mil ve piston basılı kalır bu durumda fren merkezine hava gönderilmeye devam eder ancak ayağınız fren pedalına basmadığı için(arkadaş ben frene basmadım diyor) fren merkezi pedal dan
    fren yap komutunu almadığı için yada bir başka değişle merkezin içindeki piston ileri gidip fren hidroliği pompalayamadığı için frenleme yine gerçekleşmemiş olur
    yani neresinden bakarsak bakalım bu nebir westinghause arızası nede abs sistemi arızası
    geriye tek bir ihtimal fren merkezi arızası kalıyorki arkadaş ben frene basmadım diyor durum böyle olunca bu ihtimalde son buluyor
    en baştada belirttiğim gibi eksik ve yanlış bilgi aktarılıyor

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

19. Bu mesaj için teşekkür edenler:

mert yılmaz
    mix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 170

bahsi geçen olay bizim araçımızın başınada geldi elektronik bazı parçalardan kaynaklanıyor ve evt 4 tekerde kitliyor bizim araçta önce city arızası gibi başladı kitliyor gaz veriyoruz araç stop edip kalkmıyor tekerler kitli olduğu için kontak kapatıp açınca geçiyor sora bi gün komple kitli kaldı araç çekiciyle servise gitti bütün fren sistemi tamamen deişti ücretsiz sorun kalmadı o zamanlar foruma üye olmadığı için paylaşamadım sizlerle konuyla dedem falan ilgilendiği için ayrıntılarını bilmiyorum abs mi fren merkezimi pedalmı vs ama gp de böle sorun bizimde başımıza geldi

cem özer
    llcemll - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 21

Teknik Konu

benımde aracım ılk aldıqımda daha henuz 250 kmdeyken debrıyaj pedalı komple ıcerı kacmıstı ve seyır halınde 100 km hızla gıdıyordum cok sasırmıstım nasıl fren yaptıqımı bı ben bılıorum

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı mix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bahsi geçen olay bizim araçımızın başınada geldi elektronik bazı parçalardan kaynaklanıyor ve evt 4 tekerde kitliyor bizim araçta önce city arızası gibi başladı kitliyor gaz veriyoruz araç stop edip kalkmıyor tekerler kitli olduğu için kontak kapatıp açınca geçiyor sora bi gün komple kitli kaldı araç çekiciyle servise gitti bütün fren sistemi tamamen deişti ücretsiz sorun kalmadı o zamanlar foruma üye olmadığı için paylaşamadım sizlerle konuyla dedem falan ilgilendiği için ayrıntılarını bilmiyorum abs mi fren merkezimi pedalmı vs ama gp de böle sorun bizimde başımıza geldi
    fren merkezi kaynaklıdır bu sorun ama arkadaşın anlattığı gibi seyir halinde iken
    kendiliğinden meydana gelmez muhakkak ya siz frene bastınız ondan sonra kilitlemiş olmalı
    ayrıca kilitleyip tekerlekleri açmayan sorun tekerleklerdeki fren pistonlarında
    arıza meydana gelmiş olmasıylada alakalı olabilir
    yoksa araçlarımızda kendiliğinden fren sistemini devreye sokacak bir düzenek mevcut değil
    zaten arkadaşında bu sorunu yaşadığına inanıyor fakat anlatılanlarda bir yerde eksik kelime veya cümle olduğunu sanıyoruz

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı llcemll Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benımde aracım ılk aldıqımda daha henuz 250 kmdeyken debrıyaj pedalı komple ıcerı kacmıstı ve seyır halınde 100 km hızla gıdıyordum cok sasırmıstım nasıl fren yaptıqımı bı ben bılıorum
    buda debriyaj merkeziyle alakalı bir sorun
    merkezin içindeki piston takılı kalmış veya merkezdeki bir kaçak yüzünden
    hidrolik boşalıp sistem hava yapmıştır
    bu gibi durumda panikleyip ani fren yapmanıza gerek yok ayağınızı gazdan çekip
    vites kolunu ittirdiğiniz anda hiç debriyaja basmadan aracınızı boşa alıp güvenli bir duruş sağlayabilirdiniz
    geçmiş olsun

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon