Benimki de aynı şekilde heralde normali bu, servise sormuştum normal demişleridi ayrıca ek olarak çok sıcak havada klima açık durumdayken kalkışta sanki bir hırıltı sesi geliyor. oda ayrı bir sorun.
merhabalar,
Aracımda kullandığım klima rolanti devirinde çok sesli çalışıyor geçen hafta klima bakımı ve temizliği de yapıldı fakat sanki bozuk rulman sesine benzer bir ses çıkarıyor soğutmada herhangi bir problem yok zaten serviste problem olmadığını söyledi fakat özellkle çok sıcak havalarda rolanti devirinde bu ses çok rahat duyulabiliyor sizce sorun nedir?
1.3 MJ 75 BG 3.3lt/100Km
Benimki de aynı şekilde heralde normali bu, servise sormuştum normal demişleridi ayrıca ek olarak çok sıcak havada klima açık durumdayken kalkışta sanki bir hırıltı sesi geliyor. oda ayrı bir sorun.
Eser aynı senin dediğin gibi duruma göre motor sesini bile bastırıyor napcaz bilemiyorum?
1.3 MJ 75 BG 3.3lt/100Km
arkadaslar aynı şikayet bendede var normal diyo servis
merak ettim ses arabanın içine geliyor yani...
bendede öyle bir ses vardı.fan motoruyla alakalı bi sorun olduğu söylendi.bir parça değiştirdiler şu an öyle bir sıkıntı yok(şişli deha otomotiv)
havalandırmadan mı ses geliyor kaputun altından mı?
kompresor değiştirildi ses az da olsa hala var.. diğer puntolarda da aynı sesi duyuyorum..
Direk motordan geliyor kalkışta sanki bir sürtünme gibi hırıltı sesi. debriyaj yarıdayken.
motor ile klima motoru arasındaki bağlantı ses yapıyor. klima motorunu kontroll ettrin derim..
Bende bir ses duyuyorum. Özellikle rölantide ve fan düşük seviyede çalışırken arada bir ses yapıyor. Servis problem olmadığını söyledi.
aynen arkadaşlar bendede var ve busese deli oluyorum...
sisteme yaprak ve pislik doluyor. yeni araçlarda polen filtresi içeride bulunduğundan ızgaralardaki küçük yapraklar torpidonun altında bir havuzda toplanıyor. hırıltı zırıltı ve tıkırtıları bunlar yapıyor. ben iki üç kere serviste temizletmiştim burayı. iki avuç yaprak çıkmıştı. ses sorunu kalmıyor sonrasında.
Gezgin Gp.
ses normal arkadaşlar dikkat edin bir süre klima çalıştıktan sonra kayboluyor..
Aynı ses bende de var. ancak bir fark benim araba sadece rolanti de iken değil,hareket halinde de klima motoru yada fan motoru her ne ise devreye girip çıktıkça ses yanı sıra sarsıntı yapması. bir kaç kere servise sordum temizledik düzeltik diyerek başlarından sağdılar. ama hala var ne dir bunun sebebi bulan olursa banada bildirirse sevinirim.
klıma komprosöru ses yapan arkadaslar herkes klıma komprosrunun (sarı ) kasnak mı dıye bır kontrol etsın eger sarı ıse bunların sıyah kasnaga donusturulmesı lazım ondada ses var ama sıyah kasnak kadar degıl
klima kompresörleri çalışırken bir miktar gürültü çıkarır bunu şu arnekler pekiştirebiliriz. kompresör dediğmizdüzenek bir nezi pompadır. içindeki soğutma sıvısını pistonlar vasıtasıyla borulara pompalayan düzenek tamirhanelerdeki hava kompresörleri gibidir. dolayısıyla ses kaçınılmaz ancak klimayı kullanırken bir çeye dikkat edin devirli giderken klimaya devreye sokmayın rölanti devrinde açın gaza sonra basın birden yüke bindirmeyin.klima açıkkende yuksek devir çevirtmeyin kompresörün ömrü açısından sakıncqlı. tbiiyıllık bakımını hml etmeyin
merhaba arkadaslar bendede böyle bi problem var ama benimki biraz daha farklı benim sorunum klima düğmesine ilk bastıgımda oluyor 2-3 sn lik biryere bişey sürtüyormus gibi bi ses neden kaynaklanabilir acaba burada araba subat ayında trafiğe cıktı yani klima dogru düzgün kullanılmadı bile
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri