Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
62 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Klimanın sesli çalışması

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    AYHAN AYDIN
    aa21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Bravo İnci Beji
    Plaka
    16FH493
    Edilen teşekkür: 28

merhaba arkadaslar bendede böyle bi problem var ama benimki biraz daha farklı benim sorunum klima düğmesine ilk bastıgımda oluyor 2-3 sn lik biryere bişey sürtüyormus gibi bi ses neden kaynaklanabilir acaba burada araba subat ayında trafiğe cıktı yani klima dogru düzgün kullanılmadı bile

Uğur KELEŞ
    keles_ugur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 0

Standart Arkadaşlar Merhaba;

Bu sorun maalesef kronik bir sorunmuş. Bir kaç usta ile görüştüm bu sorunu ne yaptıysak tam anlamıyla çözemedik dediler.
    "Dünya üç beş bilgisizin elinde, Onlarca her bilgi kendilerinde.
    Üzülme, eşşek eşşeği beğenir, Hayır var sana kötü demelerinde"

AYHAN AYDIN
    aa21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Bravo İnci Beji
    Plaka
    16FH493
    Edilen teşekkür: 28

Alıntı aa21 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaslar bendede böyle bi problem var ama benimki biraz daha farklı benim sorunum klima düğmesine ilk bastıgımda oluyor 2-3 sn lik biryere bişey sürtüyormus gibi bi ses neden kaynaklanabilir acaba burada araba subat ayında trafiğe cıktı yani klima dogru düzgün kullanılmadı bile
    daha öncede belirttiğm ses için bursa birmota gittim servis danısmanı arkadas inceledi bu ses hepsinde var dedi yanımızdada baska bi gp varrdı onuda calıştırıp klimsını acmasını istedim ama onda böyle bi ses olmadı bana sacma sapan bişeyler anlatmaya calıştı ve yanımdan cekip gitti ses hala devam ediyo en kısa zamanda baska bi servisede götürmeyi düşünüyorum

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Ziyaretci046 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

kompresör rulmanıyla gergi rulmanlarını kayışı ayırıp bi bakılabilir elle çevrilerek

rahim dal
    DAL1984 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 47

Kızgın

arkadaşlar kronik bi sorun heralde bu cogu kişide var.düşük hızlarda kalkışlarda yapıyor.bide ilk açarken bi ses var.araba hızlandıgında kesiliyo ses acayip bi şey ya resmen deli oluyorum.daha önce tipo ve accent vardı böle ses hiç duymadım klima acıkken.

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

aynısı bende de var. bende kafayı takmıştım. rolantide ya da düşük devirde. o ses ön taraftan geliyor. klima kompresöründen ya da oralardan bir yerlerden.

devir yükselince ses kesilir çünkü 3 bin devirden sonra (3 bin diye biliyorum) klima kompresörü yanmasın diye klima otomatik olarak devreden çıkar..

İLKER Ç.
    ocean_1919 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    26
    Edilen teşekkür: 197

Bu ses arızaya sebep olmayacaksa sorun değil bence. Fakat sinir bozucu olduğu kesin.

murat bildir
    MURAT_41_41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 118

ben oraya bısey yazdım ama kaale almadınız klıma komprosörunuzun kasnagı sarı mı bı bakın sarı ıse yenı tıp komprosöre cevırmek gerekıyor dıyorum oda sıyah kasnaklı markası eskısının denso sanden marka komprösere cevırmek gerekıyor

9. Bu mesajı için 2 kişi MURAT_41_41'ye teşekkür etti:

İLKER Ç.
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    26

Alıntı MURAT_41_41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben oraya bısey yazdım ama kaale almadınız klıma komprosörunuzun kasnagı sarı mı bı bakın sarı ıse yenı tıp komprosöre cevırmek gerekıyor dıyorum oda sıyah kasnaklı markası eskısının denso sanden marka komprösere cevırmek gerekıyor
    Ben baktım ama doğru yere baktığımdan emin değilim. Kayışın bağlı olduğu altarnatöre benzeyen bir parça var onu mu kastediyorsunuz?

Coşkun Çömlekçi
    gadget - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 46

arkadaşlar bu konu daha önce de yazılmıştı forumda,
    bu ses sorunu çok sık görülen birşey,
    ben arabayı kaldırtıp, kompresöre giden kayışı söktürdüm, kompresöre motordan gücü aktaran bi kasnak var, o kasnağın göbeği bozuluyor ve kayışı çıkardıktan sonra elinizle sallarsanız göbeğin oynamış olduğunu görüyosunuz, onun değişmesi gerekiyor, kimi servisler bu parçanın kompresörle bir olduğunu idda edip komple değiştirmeye kalkıyorlar, maliyet 1500tl gibi bişeydi sanırım, ancak kasnak tek başına bulunuyor ve değişiyor ve parça + işçilik 100-200 tl arası,şimdi gelelim sebeplerine;
    -bu parça arabanın en yere yakın kısmılarında, dolayısıyla bizim arabaların altında koruma olmadığından, bi taşa falan dokununca kasnağa alttan darbe geliyo ufak bi etki bile göbeği bozuyo,
    -yüksek devirlerde arabayı kullanırken, klimayı birden açrasanız yüksek devirde dönen motordan gelen döndürme kuvveti bi anda klimaya giden güç aktarma organlarına yansıyor ve bozuyor(debriyajdan ayağınızı yüksek devirde birden kaldırdığınızda arabanız nasıl allak bullak oluyosa klimadaki o parçalarda anlattığım durumda çok zorlanıyor)
    -önemli başka bi faktörü atlamışım; o da klimanız açıkken arabayı stop etmeyin de, çalıştırmayın da, bu da çok önemli bir etken

durum bundan ibaret arkadaşlar, umarım açıklayıcı olmuştur
    Konu gadget tarafından (10/06/2010 Saat 23:10 ) değiştirilmiştir. Sebep: ekleme

12. Bu mesajı için 2 kişi gadget'ye teşekkür etti:

murat bildir
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Yok

ewet onu kastedıyorum o kasnagın rengı ne renk eger sarı ıse yanı denso marka ıse sanden marka ıle degısmesı lazım

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

İLKER Ç.
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    26

Alıntı MURAT_41_41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ewet onu kastedıyorum o kasnagın rengı ne renk eger sarı ıse yanı denso marka ıse sanden marka ıle degısmesı lazım
    Sarımsı metal bir parça. Değişmez ise ses haricinde mekanik bir sıkıntı yaratır mı acaba?

Halit BEBEK
    nerhal61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    BIZEHERYERTRABZON
    Edilen teşekkür: 257

Yaw servislerin dediği lafa bakar mısın? Hepsinde var o ses ne demek ya, halbuki Coşkun arkadaşın anlattığı üzere sebep basit. Yetkili servis yetkisiyle markasını kötülüyor, fabrikasyon hata diyor...Çok ilginç ya!

Eser HÜNER Emekli Moderatör
    Scottie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    26 ABS
    Edilen teşekkür: 3581

kaputun altından gelen böyle bir ses duymamıştım..
    kaloriferi çalıştırdığuımda yada klimayı farklı bir motor sesi geliyordu hava kanallarından.
    arabayı bakıma götürdüğümde söylemeyi unutmuşum.
    ama bakımdan sonra farkettim ki ses yok olmuş. polen filtresi değişmişti.. ondan olabilir diye düşünüyorum..

Eser Dilsiz
    hhhed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 43

Alıntı Scottie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kaputun altından gelen böyle bir ses duymamıştım..
    kaloriferi çalıştırdığuımda yada klimayı farklı bir motor sesi geliyordu hava kanallarından.
    arabayı bakıma götürdüğümde söylemeyi unutmuşum.
    ama bakımdan sonra farkettim ki ses yok olmuş. polen filtresi değişmişti.. ondan olabilir diye düşünüyorum..
    yok bu daha çok bir mekanizma içindeki sürtünme sesi gibi filtre ile alakalı olacağını sanmam.

murat bildir
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Yok

anlasılan garantısı yok aracının yaratmaz sıkıntı yok tabı normal bozulabılır oda hıc calısmaz ona bısey dıyemem

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

BARIS UCAR
    suvari_84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    06 BD 1257
    Edilen teşekkür: 153

valla arkadaşlar bende klimayı ilk açınca çıkıyor içerde sanki kapaklar hareket ediyor daha sonra bişey çıkmıyor maşallah sessiz çalışıyor şu zamana kadar bi sorun çıkmadı ama motor suyu geçenlerde bitmiş servisin süper bakımı sayesinde görmemişim işte o zaman farklı ses ler gelmeye başlamıştı ama şimdi yok ))

Mustafa Atam
    atom43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kütahya
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    43DD903
    Edilen teşekkür: 107

o sesi bugün yaşadım ve korktum Allah klimanın motorumu arızalanıyor acaba tüh amortisörler gitti zaten üstüne bide bu napcam ben diyordum ve klimayı kapattım çok canımı sıktı ama kronik sorun olması ve sadece sesden ibaret olması rahatlattı beni varsın olsun sadece ses versin napalım motorumuz kaldırmıyor 1.3 arabada klima ne arar desem birçogunuz karşı çıkacaksınız biliyorum ama o ben bugüne kadar bindigim arabalarda hep motoru ufak arabalarda genelde klima koymamışlardı oyüzden boyle bişi dedim

güven gültekin
    güvengültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 18

Bende de ses var gidiştede biraz sıkıntı var klima acıkken kasıntılı gidiyor biraz 3 bin devir civarında devreden çıkınca araba bi ileri atlama yapıyorgazı kesince birden yığılıyor. Klima fanı devreye girince iç ışıklar ve farlar açıksa onlarda bir sönükleşip tekrar geliyor ama aldığım günden beri böyle olduğu için bir sorun yoktur fabrika hatasıdır die biniyorum.

Hüseyin Can
    hsyn28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 339

arkadaslar kaputun altından ön sag tarafta acayip bir ses var bu ses ilk basta yoktu. arac rölantide iken cok rahat duyuluyor hatta rahatsız edecek derecede full auto yada normalde acıyorum ve klimayı kapattıktan sonra 30 sn gibi bir süre daha o ses geliyor ve sonra kesiliyor şahinlerin fan açması gibi bir ses ama hırıltılı bu neden olabilir acaba.fan da mı problem var klima motorunda mı.
    Konu hsyn28 tarafından (18/06/2010 Saat 18:33 ) değiştirilmiştir.
    EVOEVOEVOEVOEVO

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon