kompresör rulmanıyla gergi rulmanlarını kayışı ayırıp bi bakılabilir elle çevrilerek
Printable View
kompresör rulmanıyla gergi rulmanlarını kayışı ayırıp bi bakılabilir elle çevrilerek
Bu sorun maalesef kronik bir sorunmuş. Bir kaç usta ile görüştüm bu sorunu ne yaptıysak tam anlamıyla çözemedik dediler.
arkadaşlar kronik bi sorun heralde bu cogu kişide var.düşük hızlarda kalkışlarda yapıyor.bide ilk açarken bi ses var.araba hızlandıgında kesiliyo ses acayip bi şey ya resmen deli oluyorum.daha önce tipo ve accent vardı böle ses hiç duymadım klima acıkken.
daha öncede belirttiğm ses için bursa birmota gittim servis danısmanı arkadas inceledi bu ses hepsinde var dedi yanımızdada baska bi gp varrdı onuda calıştırıp klimsını acmasını istedim ama onda böyle bi ses olmadı bana sacma sapan bişeyler anlatmaya calıştı ve yanımdan cekip gitti ses hala devam ediyo en kısa zamanda baska bi servisede götürmeyi düşünüyorum
aynısı bende de var. bende kafayı takmıştım. rolantide ya da düşük devirde. o ses ön taraftan geliyor. klima kompresöründen ya da oralardan bir yerlerden.
devir yükselince ses kesilir çünkü 3 bin devirden sonra (3 bin diye biliyorum) klima kompresörü yanmasın diye klima otomatik olarak devreden çıkar..
Bu ses arızaya sebep olmayacaksa sorun değil bence. Fakat sinir bozucu olduğu kesin.
ben oraya bısey yazdım ama kaale almadınız klıma komprosörunuzun kasnagı sarı mı bı bakın sarı ıse yenı tıp komprosöre cevırmek gerekıyor dıyorum oda sıyah kasnaklı markası eskısının denso sanden marka komprösere cevırmek gerekıyor
arkadaşlar bu konu daha önce de yazılmıştı forumda,
bu ses sorunu çok sık görülen birşey,
ben arabayı kaldırtıp, kompresöre giden kayışı söktürdüm, kompresöre motordan gücü aktaran bi kasnak var, o kasnağın göbeği bozuluyor ve kayışı çıkardıktan sonra elinizle sallarsanız göbeğin oynamış olduğunu görüyosunuz, onun değişmesi gerekiyor, kimi servisler bu parçanın kompresörle bir olduğunu idda edip komple değiştirmeye kalkıyorlar, maliyet 1500tl gibi bişeydi sanırım, ancak kasnak tek başına bulunuyor ve değişiyor ve parça + işçilik 100-200 tl arası,şimdi gelelim sebeplerine;
-bu parça arabanın en yere yakın kısmılarında, dolayısıyla bizim arabaların altında koruma olmadığından, bi taşa falan dokununca kasnağa alttan darbe geliyo ufak bi etki bile göbeği bozuyo,
-yüksek devirlerde arabayı kullanırken, klimayı birden açrasanız yüksek devirde dönen motordan gelen döndürme kuvveti bi anda klimaya giden güç aktarma organlarına yansıyor ve bozuyor(debriyajdan ayağınızı yüksek devirde birden kaldırdığınızda arabanız nasıl allak bullak oluyosa klimadaki o parçalarda anlattığım durumda çok zorlanıyor)
-önemli başka bi faktörü atlamışım; o da klimanız açıkken arabayı stop etmeyin de, çalıştırmayın da, bu da çok önemli bir etken
durum bundan ibaret arkadaşlar, umarım açıklayıcı olmuştur
ewet onu kastedıyorum o kasnagın rengı ne renk eger sarı ıse yanı denso marka ıse sanden marka ıle degısmesı lazım
Yaw servislerin dediği lafa bakar mısın? Hepsinde var o ses ne demek ya, halbuki Coşkun arkadaşın anlattığı üzere sebep basit. Yetkili servis yetkisiyle markasını kötülüyor, fabrikasyon hata diyor...Çok ilginç ya!
kaputun altından gelen böyle bir ses duymamıştım..
kaloriferi çalıştırdığuımda yada klimayı farklı bir motor sesi geliyordu hava kanallarından.
arabayı bakıma götürdüğümde söylemeyi unutmuşum.
ama bakımdan sonra farkettim ki ses yok olmuş. polen filtresi değişmişti.. ondan olabilir diye düşünüyorum..
anlasılan garantısı yok aracının yaratmaz sıkıntı yok tabı normal bozulabılır oda hıc calısmaz ona bısey dıyemem
valla arkadaşlar bende klimayı ilk açınca çıkıyor içerde sanki kapaklar hareket ediyor daha sonra bişey çıkmıyor maşallah sessiz çalışıyor şu zamana kadar bi sorun çıkmadı ama motor suyu geçenlerde bitmiş servisin süper bakımı sayesinde görmemişim işte o zaman farklı ses ler gelmeye başlamıştı ama şimdi yok :)))
o sesi bugün yaşadım ve korktum Allah klimanın motorumu arızalanıyor acaba tüh amortisörler gitti zaten üstüne bide bu napcam ben diyordum ve klimayı kapattım çok canımı sıktı ama kronik sorun olması ve sadece sesden ibaret olması rahatlattı beni varsın olsun sadece ses versin napalım motorumuz kaldırmıyor 1.3 arabada klima ne arar desem birçogunuz karşı çıkacaksınız biliyorum ama o ben bugüne kadar bindigim arabalarda hep motoru ufak arabalarda genelde klima koymamışlardı oyüzden boyle bişi dedim
Bende de ses var gidiştede biraz sıkıntı var klima acıkken kasıntılı gidiyor biraz 3 bin devir civarında devreden çıkınca araba bi ileri atlama yapıyorgazı kesince birden yığılıyor. Klima fanı devreye girince iç ışıklar ve farlar açıksa onlarda bir sönükleşip tekrar geliyor ama aldığım günden beri böyle olduğu için bir sorun yoktur fabrika hatasıdır die biniyorum.
arkadaslar kaputun altından ön sag tarafta acayip bir ses var bu ses ilk basta yoktu. arac rölantide iken cok rahat duyuluyor hatta rahatsız edecek derecede full auto yada normalde acıyorum ve klimayı kapattıktan sonra 30 sn gibi bir süre daha o ses geliyor ve sonra kesiliyor şahinlerin fan açması gibi bir ses ama hırıltılı bu neden olabilir acaba.fan da mı problem var klima motorunda mı.