konu içerisindede bu klima problemimden bahsetmiştim aracı dün çalıskanele götürdüm (bursalı arkadaslar bilirler) sorunumu servis danısmanı arkadasa anlattım oda ilk basta bu ses normal gibi bişeyler söylemeye calıştı bende biraz sert bi sekilde ben hayatımda ilk kez arabaya binmiyorum tofasta calışıyorum aractan gelen farklı sesleri arızamı degilmi az cok çözebilecek kapasitedeyim falan deyince baska bi servis danısmanı arkadası cagırdı oda sesi dinledi yolunda gitmeyen bişeyler oldugu kesin aracı servise bırakın gazını falan bosaltıp tekrar dolduralım oda olmazsa klima kompresörünü degiştiririz dedi arabayı pazartesi günü servise bırakıcam arkadaslar sonucları sizinle paylasırım
Konu aa21 tarafından (18/06/2010 Saat 22:38 ) değiştirilmiştir.
arkadaslar kaputun altından ön sag tarafta acayip bir ses var bu ses ilk basta yoktu. arac rölantide iken cok rahat duyuluyor hatta rahatsız edecek derecede full auto yada normalde acıyorum ve klimayı kapattıktan sonra 30 sn gibi bir süre daha o ses geliyor ve sonra kesiliyor şahinlerin fan açması gibi bir ses ama hırıltılı bu neden olabilir acaba.fan da mı problem var klima motorunda mı.
EVOEVOEVOEVOEVO
Hüseyin Abi o ses bizde de var ama ne biliyim normal gibi geliyor banaSende acaba çok rahatsız edici bir düzeyde mi var?
resmen fan acar gibi calısıyor ve klimayı kapattıktan bir müddet sonra kesiliyor o ses Oğuz'um.yani dısardan cok rahat duyuyorum o sesi.seninki de aynen böylemi şahinlerin fan acması kadar ses cıkıyor.
EVOEVOEVOEVOEVO
bizde daha önce 92 şahin vardı abim fan sesini en rahat duyabilcen arabadırValla şu anda klima açıkken ben de bi fan sesi duyuyorum ama hafifçe... Yani 92 Şahinle kıyaslarsak fan sesi yok bizim arabada o kadar diyim
Ses yüksekse servise göstermende fayda var sonuçta sıfır araç.. Normal seviyedeyse kafana takma çünkü klimalı her arabada var biraz o fan sesi klima çalışırken.
Bu arada.. evet, kompresör biraz geç kapanıyor. Yanlışlıkla kapatıp yeniden açtığında bi zarar gelmesin diye 30 sn müddet vermişler sanırım...İnşallah en kısa zamanda çözersin sorunu..
Arkadaşlar Merhaba;
Yazılanların hepsini okudum. Tüm tespitler doğru hemen hemen.
1. 3000 d/d civarında gelmeye başlayan ses.
2. Klima açılınca gelen "hurtt" sesi
3. Kasnak, kayış ve kompresör ile ilgili sorunlar.
Serviste kalacak araç bugün..
Yarın öğreneceğim..
Sevgiler
Arkadaşlar Merhaba.
Klimamı açtığımda gelen "hırtt-hurtt vb." ses neticesinde KARTAŞ'a gittim.
Aracınızın yanınıza giremezsiniz gibi kurallar (haklı yanları da bar) sonucunda derdimi işi yapan ustaya tam anlatamamaktan ötürü klima normal (!) diye bir notla karşılaştım. Normal olmadığınız anlatmamız ve tekrar (3000 d/d lerde gelen ses) derdimizi anlattık ve kompresörümüz değişti.
ARtık 3000 d/d lerdeki ses gelmiyor. ANcak bu seferde radyatör fanı klima açıldığında motor sıcak veya soguk olsun far etmiyor. Çalışmaya başlıyor. Aralıklı olarak tekrarlayan bu çalışma ile ilgili servisi aradığımda gaz basıncının fazla olduğunu söylediler. Araç tekrar servise gidecek ve basınç ölçülecek..Bakalım ne olarak?
Sanırım 1.3 motor ve otomatik klima kombinasyonunda uyum problemleri var. Fiat konunun farkında ama nafile. Herkeste kompresör, kayış-kasnak gibi nedenlerden ötürü ciddi şikayetler var.
Sorun giderilince sonuçları yazacağım.
Sevgiler
normal bir durum.ANcak bu seferde radyatör fanı klima açıldığında motor sıcak veya soguk olsun far etmiyor. Çalışmaya başlıyor.
Ayrıca,
1500 d/d den rolantiye geçerken açıp-kapama gibi bir ses geliyor.
klima on/off yapıyormsus..max devre yakın devirlerde kendini koruması için mantıklı ama..1500 d/d için anlaşılır bir durum değil.
merhaba arkadaşlar konuya farklı bir noktadan dahil olacağım ancak öncelikle konuda geçen klima manuel mi dijital mi ayırtedemedim...benim arabamda dijital klima var ancak halen randımanlı olarak çalıştıramadım.İstediğim gibi sıcaklık/serinlik vermiyor,öncam düğmesine basıyorum torpido altından veriyor,torpido altına basıyorum torpido altı kesiliyor,kokpit tuşuna basıyorum ama yeterli serinlik vermiyor!çıldıracağım...ya ben kullanmasını beceremiyorum ya da bir problem var...dijital klima kullanan arkadaşlar var mı?haftaya 40bin bakımına gideceğim,servistekilere nasıl anlatsam ki?
Değerli arkadaşım;
Her türlü işlem yapıldı.
Aracı dün teslim aldım..5 km olmadı ki! Konya yolunda (çıkış tarafı) tırmanırken..fosss diye bi ses..sağa çektim..Tüm gazım ve renklendirme (kaçak tespiti için) sıvısı boşaldı..Hortumum patladı.
Çekici çağırdım..Kartaş Balgat' a çekildi...bu sabah..Abi hortum yok dediler..Yarın gel..
Bunlar nasıl servis...Yedek parçalarında hiçbir şey yok..
Bakalım yarın hortum değişecek..
Bir klima uğruna 4 gün servis..tamamen laçkalıktan..
Klima dijital..Komutlarla çalıştığı için sanki bir veri aktarım ve uyumsuzluk problemi var...
Gelişemeleri aktaracağım..
merhaba;aynı durum bendede söz konusuydu.fan rezistörü sanırım bi parça değiştirildi klima basıncını ve fanla ilgili ayarlama yapan birşeymiş sanırım ve sorun çözüldü. servisinize kontrol etmelerini önerin.çıkan parçayı gördüm.tamamen aşınmış ve eskimiş bi parça cıkarttılar.
teşekkür ederim...yarın serviste ileteceğim
şikayet etmelisin..
servisin kendisini affettirmesi gerek..
Arkadaşlar merhaba;
C.tesi sabah klima hortumları değişti..Araçta en ufak bir klima sesi vb. şikayetim kalmadı.
Servis ne istersem yapacağını iletti. Olay fiyata iletildiği için "uzatılmış garantisi bulunan araç için" tavırlar değişmiş, affettirme çabaları başlamıştı. Kendilerinden ricam "bir daha servise gelmek istemiyorum..düzgün yapın teslim edin şeklinde idi".
Kademeli fan kontrolü ve soğutma gayet iyi..
Sevgilerle..
selamlar,
benim araçta da havalandırmayı açınca fan pervanesi çarpıyormuş gibi ses yapıyor. acaba polen filtresinden filan içeri toz yaprak gibi birşey kaçmış olabilir mi? 1. kademede bile ses bariz belli ediyor kendini. klimayı açıp denemedim seste fark var mı diye ama pek olacağını sanmıyorum.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri