Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
62 sonuçtan 41 ile 60 arası

Konu: Klimanın sesli çalışması

AYHAN AYDIN
    aa21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Bravo İnci Beji
    Plaka
    16FH493
    Edilen teşekkür: 28

konu içerisindede bu klima problemimden bahsetmiştim aracı dün çalıskanele götürdüm (bursalı arkadaslar bilirler) sorunumu servis danısmanı arkadasa anlattım oda ilk basta bu ses normal gibi bişeyler söylemeye calıştı bende biraz sert bi sekilde ben hayatımda ilk kez arabaya binmiyorum tofasta calışıyorum aractan gelen farklı sesleri arızamı degilmi az cok çözebilecek kapasitedeyim falan deyince baska bi servis danısmanı arkadası cagırdı oda sesi dinledi yolunda gitmeyen bişeyler oldugu kesin aracı servise bırakın gazını falan bosaltıp tekrar dolduralım oda olmazsa klima kompresörünü degiştiririz dedi arabayı pazartesi günü servise bırakıcam arkadaslar sonucları sizinle paylasırım
    Konu aa21 tarafından (18/06/2010 Saat 22:38 ) değiştirilmiştir.

Mehmet Ali ..
    makeles - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 240

Alıntı aa21 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konu içerisindede bu klima problemimden bahsetmiştim aracı dün çalıskanele götürdüm (bursalı arkadaslar bilirler) sorunumu servis danısmanı arkadasa anlattım oda ilk basta bu ses normal gibi bişeyler söylemeye calıştı bende biraz sert bi sekilde ben hayatımda ilk kez arabaya binmiyorum tofasta calışıyorum aractan gelen farklı sesleri arızamı degilmi az cok çözebilecek kapasitedeyim falan deyince baska bi servis danısmanı arkadası cagırdı oda sesi dinledi yolunda gitmeyen bişeyler oldugu kesin aracı servise bırakın gazını falan bosaltıp tekrar dolduralım oda olmazsa klima komresörünü degiştiririz dedi arabayı pazartesi günü servise bırakıcam arkadaslar sonucları sizinle paylasırım
    şevkini kırmak gibi olmasın.
    geçen yaz sonu kompresör değiştirildi..
    ses sadece 2 gün kesildi..

Hüseyin Can
    hsyn28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 339

arkadaslar kaputun altından ön sag tarafta acayip bir ses var bu ses ilk basta yoktu. arac rölantide iken cok rahat duyuluyor hatta rahatsız edecek derecede full auto yada normalde acıyorum ve klimayı kapattıktan sonra 30 sn gibi bir süre daha o ses geliyor ve sonra kesiliyor şahinlerin fan açması gibi bir ses ama hırıltılı bu neden olabilir acaba.fan da mı problem var klima motorunda mı.
    EVOEVOEVOEVOEVO

Oğuz MERDAN
    byspayn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 405

Hüseyin Abi o ses bizde de var ama ne biliyim normal gibi geliyor bana Sende acaba çok rahatsız edici bir düzeyde mi var?

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Hüseyin Can
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

resmen fan acar gibi calısıyor ve klimayı kapattıktan bir müddet sonra kesiliyor o ses Oğuz'um.yani dısardan cok rahat duyuyorum o sesi.seninki de aynen böylemi şahinlerin fan acması kadar ses cıkıyor.
    EVOEVOEVOEVOEVO

Oğuz MERDAN
    byspayn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 405

bizde daha önce 92 şahin vardı abim fan sesini en rahat duyabilcen arabadır Valla şu anda klima açıkken ben de bi fan sesi duyuyorum ama hafifçe... Yani 92 Şahinle kıyaslarsak fan sesi yok bizim arabada o kadar diyim Ses yüksekse servise göstermende fayda var sonuçta sıfır araç.. Normal seviyedeyse kafana takma çünkü klimalı her arabada var biraz o fan sesi klima çalışırken.

Bu arada.. evet, kompresör biraz geç kapanıyor. Yanlışlıkla kapatıp yeniden açtığında bi zarar gelmesin diye 30 sn müddet vermişler sanırım... İnşallah en kısa zamanda çözersin sorunu..

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Hüseyin Can
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı byspayn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bizde daha önce 92 şahin vardı abim fan sesini en rahat duyabilcen arabadır Valla şu anda klima açıkken ben de bi fan sesi duyuyorum ama hafifçe... Yani 92 Şahinle kıyaslarsak fan sesi yok bizim arabada o kadar diyim Ses yüksekse servise göstermende fayda var sonuçta sıfır araç.. Normal seviyedeyse kafana takma çünkü klimalı her arabada var biraz o fan sesi klima çalışırken.

Bu arada.. evet, kompresör biraz geç kapanıyor. Yanlışlıkla kapatıp yeniden açtığında bi zarar gelmesin diye 30 sn müddet vermişler sanırım... İnşallah en kısa zamanda çözersin sorunu..
    Teşekkür ederim kardesim dedigin gibi umarım sorun yoktur işten fırsat bulupta gidemiyomda servise hafta sonu göstericem olmazsa.
    EVOEVOEVOEVOEVO

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

AYHAN AYDIN
    aa21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Bravo İnci Beji
    Plaka
    16FH493
    Edilen teşekkür: 28

Alıntı aa21 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konu içerisindede bu klima problemimden bahsetmiştim aracı dün çalıskanele götürdüm (bursalı arkadaslar bilirler) sorunumu servis danısmanı arkadasa anlattım oda ilk basta bu ses normal gibi bişeyler söylemeye calıştı bende biraz sert bi sekilde ben hayatımda ilk kez arabaya binmiyorum tofasta calışıyorum aractan gelen farklı sesleri arızamı degilmi az cok çözebilecek kapasitedeyim falan deyince baska bi servis danısmanı arkadası cagırdı oda sesi dinledi yolunda gitmeyen bişeyler oldugu kesin aracı servise bırakın gazını falan bosaltıp tekrar dolduralım oda olmazsa klima kompresörünü degiştiririz dedi arabayı pazartesi günü servise bırakıcam arkadaslar sonucları sizinle paylasırım
    arkadaslar dün servise bıraktım arabayı klima gazının fazla oldugunu ve olması gereken kadar doldurduklarını söylediler şu an ses falan kalmadı

12. Bu mesajı için 2 kişi aa21'ye teşekkür etti:

Koray TUNCER
    tekkulak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 1

Arkadaşlar Merhaba;
    Yazılanların hepsini okudum. Tüm tespitler doğru hemen hemen.
    1. 3000 d/d civarında gelmeye başlayan ses.
    2. Klima açılınca gelen "hurtt" sesi
    3. Kasnak, kayış ve kompresör ile ilgili sorunlar.

Serviste kalacak araç bugün..
    Yarın öğreneceğim..

Sevgiler

Koray TUNCER
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi

Standart Kompresör Değişimi

Arkadaşlar Merhaba.
    Klimamı açtığımda gelen "hırtt-hurtt vb." ses neticesinde KARTAŞ'a gittim.
    Aracınızın yanınıza giremezsiniz gibi kurallar (haklı yanları da bar) sonucunda derdimi işi yapan ustaya tam anlatamamaktan ötürü klima normal (!) diye bir notla karşılaştım. Normal olmadığınız anlatmamız ve tekrar (3000 d/d lerde gelen ses) derdimizi anlattık ve kompresörümüz değişti.
    ARtık 3000 d/d lerdeki ses gelmiyor. ANcak bu seferde radyatör fanı klima açıldığında motor sıcak veya soguk olsun far etmiyor. Çalışmaya başlıyor. Aralıklı olarak tekrarlayan bu çalışma ile ilgili servisi aradığımda gaz basıncının fazla olduğunu söylediler. Araç tekrar servise gidecek ve basınç ölçülecek..Bakalım ne olarak?
    Sanırım 1.3 motor ve otomatik klima kombinasyonunda uyum problemleri var. Fiat konunun farkında ama nafile. Herkeste kompresör, kayış-kasnak gibi nedenlerden ötürü ciddi şikayetler var.
    Sorun giderilince sonuçları yazacağım.
    Sevgiler

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

ANcak bu seferde radyatör fanı klima açıldığında motor sıcak veya soguk olsun far etmiyor. Çalışmaya başlıyor.
    normal bir durum.

Koray TUNCER
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi

Ayrıca,
    1500 d/d den rolantiye geçerken açıp-kapama gibi bir ses geliyor.
    klima on/off yapıyormsus..max devre yakın devirlerde kendini koruması için mantıklı ama..1500 d/d için anlaşılır bir durum değil.

GÖKHAN ANKAY
    gankay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 17

merhaba arkadaşlar konuya farklı bir noktadan dahil olacağım ancak öncelikle konuda geçen klima manuel mi dijital mi ayırtedemedim...benim arabamda dijital klima var ancak halen randımanlı olarak çalıştıramadım.İstediğim gibi sıcaklık/serinlik vermiyor,öncam düğmesine basıyorum torpido altından veriyor,torpido altına basıyorum torpido altı kesiliyor,kokpit tuşuna basıyorum ama yeterli serinlik vermiyor!çıldıracağım...ya ben kullanmasını beceremiyorum ya da bir problem var...dijital klima kullanan arkadaşlar var mı?haftaya 40bin bakımına gideceğim,servistekilere nasıl anlatsam ki?

Koray TUNCER
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi

Değerli arkadaşım;

Her türlü işlem yapıldı.
    Aracı dün teslim aldım..5 km olmadı ki! Konya yolunda (çıkış tarafı) tırmanırken..fosss diye bi ses..sağa çektim..Tüm gazım ve renklendirme (kaçak tespiti için) sıvısı boşaldı..Hortumum patladı.
    Çekici çağırdım..Kartaş Balgat' a çekildi...bu sabah..Abi hortum yok dediler..Yarın gel..
    Bunlar nasıl servis...Yedek parçalarında hiçbir şey yok..
    Bakalım yarın hortum değişecek..
    Bir klima uğruna 4 gün servis..tamamen laçkalıktan..
    Klima dijital..Komutlarla çalıştığı için sanki bir veri aktarım ve uyumsuzluk problemi var...
    Gelişemeleri aktaracağım..

sinan erdogan
    drsinan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 8

Alıntı tekkulak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar Merhaba.
    Klimamı açtığımda gelen "hırtt-hurtt vb." ses neticesinde KARTAŞ'a gittim.
    Aracınızın yanınıza giremezsiniz gibi kurallar (haklı yanları da bar) sonucunda derdimi işi yapan ustaya tam anlatamamaktan ötürü klima normal (!) diye bir notla karşılaştım. Normal olmadığınız anlatmamız ve tekrar (3000 d/d lerde gelen ses) derdimizi anlattık ve kompresörümüz değişti.
    ARtık 3000 d/d lerdeki ses gelmiyor. ANcak bu seferde radyatör fanı klima açıldığında motor sıcak veya soguk olsun far etmiyor. Çalışmaya başlıyor. Aralıklı olarak tekrarlayan bu çalışma ile ilgili servisi aradığımda gaz basıncının fazla olduğunu söylediler. Araç tekrar servise gidecek ve basınç ölçülecek..Bakalım ne olarak?
    Sanırım 1.3 motor ve otomatik klima kombinasyonunda uyum problemleri var. Fiat konunun farkında ama nafile. Herkeste kompresör, kayış-kasnak gibi nedenlerden ötürü ciddi şikayetler var.
    Sorun giderilince sonuçları yazacağım.
    Sevgiler
    merhaba;aynı durum bendede söz konusuydu.fan rezistörü sanırım bi parça değiştirildi klima basıncını ve fanla ilgili ayarlama yapan birşeymiş sanırım ve sorun çözüldü. servisinize kontrol etmelerini önerin.çıkan parçayı gördüm.tamamen aşınmış ve eskimiş bi parça cıkarttılar.

Koray TUNCER
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi

teşekkür ederim...yarın serviste ileteceğim

Mehmet Ali ..
    makeles - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 240

şikayet etmelisin..
    servisin kendisini affettirmesi gerek..

Koray TUNCER
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi

Arkadaşlar merhaba;

C.tesi sabah klima hortumları değişti..Araçta en ufak bir klima sesi vb. şikayetim kalmadı.
    Servis ne istersem yapacağını iletti. Olay fiyata iletildiği için "uzatılmış garantisi bulunan araç için" tavırlar değişmiş, affettirme çabaları başlamıştı. Kendilerinden ricam "bir daha servise gelmek istemiyorum..düzgün yapın teslim edin şeklinde idi".
    Kademeli fan kontrolü ve soğutma gayet iyi..

Sevgilerle..

Car Detailer
    kxlylmz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Mango Turuncu
    Edilen teşekkür: 97

selamlar,

benim araçta da havalandırmayı açınca fan pervanesi çarpıyormuş gibi ses yapıyor. acaba polen filtresinden filan içeri toz yaprak gibi birşey kaçmış olabilir mi? 1. kademede bile ses bariz belli ediyor kendini. klimayı açıp denemedim seste fark var mı diye ama pek olacağını sanmıyorum.

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

Alıntı kxlylmz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    selamlar,

benim araçta da havalandırmayı açınca fan pervanesi çarpıyormuş gibi ses yapıyor. acaba polen filtresinden filan içeri toz yaprak gibi birşey kaçmış olabilir mi? 1. kademede bile ses bariz belli ediyor kendini. klimayı açıp denemedim seste fark var mı diye ama pek olacağını sanmıyorum.
    fanı açınca ses yapıyorsa toz ve yaprak birikmesi olabilir. açılıp temizlenmesi gerekiyor malesef.

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon