Sayfa 4/5 İlkİlk 12345 SonSon
87 sonuçtan 61 ile 80 arası

Konu: Active model boş mu :((

MUSTAFA USA
    dj_sisart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Niğde
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    51HA661
    Edilen teşekkür: 7

tempesty beni desteklediğin için çok teşekkürler .verdiğin örneklerle yüzde 80-90 bana katılmış oluyorsun.
    birincisi 20 bin yapman gerekir dedim 46binde kara geçmişsin.
    ikincisi her zaman çeyrek depo olacak dedim her ay 20tl benzin alıyorum diyosun
    üçüncüsü simit depo diyorsun.trafiğe yakalanınca stepne yok cezası? sonra git depo değiştir tekrar işlet ölme eşeğim ölme.
    dördüncüsü temiz katkısız gaz demişsin o saydığın istasyonlar plus gaz satıyor ve bu kış yırtmışsın.gelecek kışa hazır ol.
    şunuda ekleyeyim,tecrübe olsun diye:Bir gün yanında 1.3 multi görürsen bir kapış bakalım.o gün dikizine bakmana gerek kalmayacak çünkü önüne bakman yeterli.
    Birde teknik bilgi kaynak iki otomotiv öğretmen:gaz benzin ve dizele göre motor bloğunda ağır tahribata neden oluyor.AYRICA bu konuda motor bloğu tahrip olan biri olarak konuşuyorum.
    GAZA GELMEYİN.....DİZE (L) GELİN........
    Konu dj_sisart tarafından (04/04/2010 Saat 00:55 ) değiştirilmiştir.

bora turan
    PuNtOmAnİa !! tempesty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BE 8308
    Edilen teşekkür: 820

Haber Bilgilendirme

Alıntı dj_sisart Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tempesty beni desteklediğin için çok teşekkürler .verdiğin örneklerle yüzde 80-90 bana katılmış oluyorsun.
    birincisi 20 bin yapman gerekir dedim 46binde kara geçmişsin.
    ikincisi her zaman çeyrek depo olacak dedim her ay 20tl benzin alıyorum diyosun
    üçüncüsü simit depo diyorsun.trafiğe yakalanınca stepne yok cezası? sonra git depo değiştir tekrar işlet ölme eşeğim ölme.
    dördüncüsü temiz katkısız gaz demişsin o saydığın istasyonlar plus gaz satıyor ve bu kış yırtmışsın.gelecek kışa hazır ol.
    şunuda ekleyeyim,tecrübe olsun diye:Bir gün yanında 1.3 multi görürsen bir kapış bakalım.o gün dikizine bakmana gerek kalmayacak çünkü önüne bakman yeterli.
    Birde teknik bilgi kaynak iki otomotiv öğretmen:gaz benzin ve dizele göre motor bloğunda ağır tahribata neden oluyor.AYRICA bu konuda motor bloğu tahrip olan biri olarak konuşuyorum.
    GAZA GELMEYİN.....DİZE (L) GELİN........
    Arkadaşım ; sen beni hiç anlamamışsın ben 2000 liralık kit taktırdığım için 46 bin km.sonra lpg kendini amorti etti + üstüne 1380 lirada kardayım ve benzine göre de km.de 9 kuruş karım olduğu için ayda 148 tl kardayım demek istemiştim (yaptığım km.ye göre)

yani 900 liraya atiker taktırmış olsaydım eğer kendini sadece ve sadece 6 ayda amorti edecekti sonrası kar...

ben burda gaza gelme dizel gel gibi süslü laflarla değil matematiksel hesaplamalarla konuşuyorum , sen dizelinin egzosunu da yırtsan şehiriçinde benim 15 kuruşluk hesabıma yaklaşamıyosun bile..Üstelik bu hesaba her ayldığım 20 liralık benzini de ilave edip söylüyorum zira evet çeyrek depoyu düşürmeden her ay bu benzin yetiyor ve bu kimseye dokunmaz..

Bende sana bir teknik bilgi veriyim bir çok kez çevirmeye girdim kimsede stepne nerde diye sormadı çünkü artık araçlarda stepne bulundurma zorunluluğu yok eğer sende biliyorsan zaten artık bir çok araç fabrikadan stepneyle değil standart ''lastik tamir kiti'' ile çıkıyor buna kimsenin bir itirazı yok..

Benim bahsettiğim istasyonlar plus gaz satmıyorlar Opet ve PO plus gaz satıyor bunu birebir yaşadım çünkü gazı oralardan aldığım zamanlar filtrem leş gibi çıkmıştı , total ve milangaz kullanmaya başladıktan sonra filtre temiz çıkmaya başladı , nereden aldığına dikkat edersen sorunda yaşamazsın kış mevsimiyle falan ilgisi yok yani..

Tamam belki yokuşlarda arabam zorlanıyor ve bende biraz kıyamadığımdan üsturuplu kullanıyorum ve dizellere geçiliyorum belki ama daha önce tecrübe ettim bunu düz yolda senin dedğin gibi önümde gidebilen bir dizel olmadı şimdiye kadar..Olursa da muhtemelen modifiyedir..Benim bundan önceki aracımda benzinli GP idi ikisi arasında hiçbir fark yok..Benim 0-100 üm 13 saniye seninki 11 saniye diye bişey yok yani..İkiside 13 saniye...

Sonuncu olarak ben 46.000 km.dir lpg deyim araç tık demedi maşallah , Ankara'da 160.000 km. belkide daha fazla lpgli taksi araçlar var onlardan da bi şikayet duymadım senin başına gelen talihsiz bir olay olmuş üzüldüm açıkcası belkide montajdan kaynaklanmıştır geçmiş olsun diyelim..

Ayrıca yanlış anlaşılmasın kimseyle burada süslü laflarla ürin yarışına girmeye çalışmıyorum bu tamamen tercih meselesidir ben deneyimlerimi ve yaşadığım tasarrufu paylaşıyorum dizeli tercih eden arkadaşlara da saygım sonsuz bende aynı şekilde saygı beklerim zaten herşey ortada bu durumda tercih meselesi tüketicinin , kim neyi istiyorsa onu seçer..Ama tabi görünen köy de klavuz istemez tabii ki bu durumda..Aradaki fark ortada..Bakım masraflarını hiç söylemiyorum bile , başka da bişey yazmak istemiyorum yok çünkü..

Herkese keyifli sürüşler dilerim..

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Emre Emre
    Human Rogue (WoW) bvulgari - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 186

Evolarda iç döşeme, deri direksiyon ve vites topuzu aliminyum alasımlı celik jant arka otomatik camlar bide elektrikli klima eksik..Navi hazırlıgı bosver ztn.

Hüseyin Özden
    ozdkay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 71

sizin 15 kuruşluk ortalama birazda lpg litresininin 1.67 olması sanırım.. bizim burda litresi 2.1 tl.. sizin hesabınıza göre düzenlediğimizde 2.1*40lt=84tl\500km(sakin kullanım)=16,8 kuruş yapıyor.. benimde şuan sakin kullanımda şehir içi sakin kullanım ortalamam 5.5lt\100km... 3.09*5.5\100=16,9 kuruş yapıyor.. buda benim matematiksel hesabım .. bence hemen hemen aynı yakıyolar.. şehir dışını hiç hesaplamayım zaten. 1000 km gittim. 12.5 kuruş yakıyor..

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

mesut eyvaz
    mesut eyvaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Osmaniye
    Rengi
    Evo Granit Gri
    Edilen teşekkür: 34

böyle boş olsun olan her araba keşke bu arabaya boş demek biraz abes oluyor donanımı bence yeterli bende bir gp bulsam geleceğim aranıza active dynamic fark etmez yeterki bütçeme uysun

MUSTAFA USA
    dj_sisart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Niğde
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    51HA661
    Edilen teşekkür: 7

TÜVTÜRKTEN ALINTIDIRtepne: Motosikletler ve lastik tekerlekli traktörler hariç bütün araçlar ile tarım orman römorkları da dahil olmak üzere tüm römorklarda her zaman kullanılabilir durumda bulundurulacaktır.
    2010 trafik ceza tablosundan:Özelliklerine ve cinslerine göre, yönetmelikte nitelik ve nicelikleri belirtilen gereçleri, araçlarda bulundurmamak, kullanmamak veya kullanılır şekilde bulundurmamak cezası 62 TL CEZA PUANI :10

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

bora turan
    PuNtOmAnİa !! tempesty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BE 8308
    Edilen teşekkür: 820

Bilgilendirme

Alıntı dj_sisart Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    TÜVTÜRKTEN ALINTIDIRtepne: Motosikletler ve lastik tekerlekli traktörler hariç bütün araçlar ile tarım orman römorkları da dahil olmak üzere tüm römorklarda her zaman kullanılabilir durumda bulundurulacaktır.
    2010 trafik ceza tablosundan:Özelliklerine ve cinslerine göre, yönetmelikte nitelik ve nicelikleri belirtilen gereçleri, araçlarda bulundurmamak, kullanmamak veya kullanılır şekilde bulundurmamak cezası 62 TL CEZA PUANI :10
    Buradaki kurala göre ben dahil aracında fabrika çıkışı lastik tamir kiti gelen Grande puntolar ve bazı üst sınıf araçların (Mercedes ve Bmw nin bazı modelleri gibi) muayeneden geçememiş olmamız gerekiyordu ama ben geçtim..

Neyse arkadaşım sen haklısın diyelim noktayı koyalım

OZDKAY ; haklısın lpg fiyatları şehirden şehire değişiyor onu hesaba katmamışım pardon dediğin gibi 2,1 litre ise demekki lpg li araçla dizel aracın aynı sarfiyatı yapıyor , uzun yolda da zaten lpg 12-13 kuruş olucaktır dolayısıyla yine aynı...Ama ben burada dizellerden bile az yaktığımı (2 kuruş bile olsa) iddia ediyorum çünkü hem litresi ucuz , hem sakin kullanıyorum , hem dur kalk yok ve kısa mesafe kullanmıyorum..Ayda 1650 km yapıyorum daha ne olsun düşünsene benzin olsa yada mazot olsa
    Konu tempesty tarafından (04/04/2010 Saat 02:34 ) değiştirilmiştir.

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

sezer mutlu
    ankara0682 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 14

Alıntı umitfatihgenc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkese merhabalar,sezer hanım sizede hayırlı olsun.Umarım en kısa zamanda bende Puntolanırım.Sorması ayıp aracınızı nekadara aldınız?Model km falanda yazabılırsenız sevinirim.
    ben 2007 model fire active 10bin km.de benzinli kırmızı renkte. Boyasız, sol çamurlukta ufak bi çiziği var. 19100e aldım. kendisi 2 ay önce almış. boya koruması ve detaylı iç temizlik yaptırmış. 19000a geldi dedi 19000a vermem dedi. 191000e anlaştık

sezer mutlu
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Alıntı umitfatihgenc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkese merhabalar,sezer hanım sizede hayırlı olsun.Umarım en kısa zamanda bende Puntolanırım.Sorması ayıp aracınızı nekadara aldınız?Model km falanda yazabılırsenız sevinirim.
    ben 2007 model fire active 10bin km.de benzinli kırmızı renkte. Boyasız, sol çamurlukta ufak bi çiziği var. 19100e aldım. kendisi 2 ay önce almış. boya koruması ve detaylı iç temizlik yaptırmış. 19000a geldi dedi 19000a vermem dedi. 19100e anlaştık

sezer mutlu
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

konuyu açan olarak bu lpg mi dizel mi tartışmasının kapatalım diyorum.

herkesin kendi tercihi.

ben bu konuyu modeller hakkında çok bilgim olmadığı bir zaman active model hakkında duyduğum kötü şeylerin doğruluğunu öğrenmek amacıyla açmıştım ve paylaşımlarınız sayesinde Active model araç satın aldım.

HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM.

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

abdurrahman aslan
    abdurrahman aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 11

merhaba arkadaşlar bende de active var yeni aldım sayılır.
    evet gp lerin içinde özelliği en az olan model diyebiliriz fakat bence bu özellikler bile diğer çoğu arabalardan bi kaput önde olmasını sağlar
    bende daha önce 99 civic vtec vardı sizce motor ve sunroof dan başka kayda değer bi özellik varmı yooook. ondan sonra 97 a3 1.8T vardı o da aynı şekilde sadece motor on numara..
    bence bu araba çogunu tatmin edecek bi arabadır. hee gönül ister ki 90 lık olsun 6 ileri olsun, zaten onu alabilcek gücü olsa insanın buna bakmaz. gönül doymaz hep daha yükseği olsun ister. sözün özü bence 10 üzerinden 9..

ali Türkmen
    onn.off - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Granit Gri
    Edilen teşekkür: 774

hepimiz insanoğluyuz hep daha iyisini isteriz veya hakkederiz .....
    bende bir active kullanıcısıyım 2002 veya 2003 luks arabaya vereceğim parayı 2008 active verdim sonuçta buda diğerleri gibi demir veya teneke eski arabaya bineceğime yeni arabaya binerim daha iyi özelliği biraz az olsun en azından demiri tenekesi yeni
    sizede hayırlı olsun umarım kazasız belasız kullanırsınız

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Hakan CAN
    taneren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 190

boştan neyi kasdettiğimize bağlı,
    en baz olan model activdir,onda bile abs-ebd,klima, çift ab.,vb standarttır.
    başka markalara baktığımızda en baz modellerinde bunlar opsiyonludur.

ali Türkmen
    onn.off - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Granit Gri
    Edilen teşekkür: 774

aynen katılıyorum

Alıntı taneren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    boştan neyi kasdettiğimize bağlı,
    en baz olan model activdir,onda bile abs-ebd,klima, çift ab.,vb standarttır.
    başka markalara baktığımızda en baz modellerinde bunlar opsiyonludur.

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

murat nalbnt
    murattam35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    35 dus 82
    Edilen teşekkür: 1

arkadaşlar benim ek işim araba alıp satmak ama gp aldım geçen ay 16 bine 2007 active benzinli ve satmak istemiyorum nedense aracı normalde aldığım gün internete satılığa koyardım 1 aydır koyasım gelmedi yaw ne güzel bi arabamış bu dizeli savunan arkadaşlara geçen yıl abime gireni anlatayımda ona göre dizele gitsinler 2005 307 hdi aldı 1.6 look 10 ay kullandı vep övüne övüne anlatırdı dizelin tasarrufunu bana geçen ay arabada titreme başladı çalışırken ve istop ederken tamirci arkadaşlara gittik aracın pompa ve enjektör turbo takımının değişmesi gerektiğini söyledi ve set olarakta yaylı volantın toplam masraf 4200 1 yılda yaptığı tasarrufu 3 e katladı şimdi dostlar dizel iyi olabilir yakıt konusunda az yakma falan ammma dizellerde aracı çalıştırdığınızda yürümeden önce 5 dakika beklemiyosan durduğun zaman turbonun kendini boşaltmasını beklemeden hemen istop ediyosan he çok kısa mesafede abim gibi istop et çalıştır yapıyosan vede en önemlisi yakıtı çeyrekdepo altında ve hep farklı benzinlikten alıyosan ve aracınızı aradabi bayanlarda kullanıyorsa ( tüm bunlara dikkat etmezler) ve 2 . el 100 bine yakın dizel aldıysanız altınızda saatli bomba olabilir .şimdi bazı insanlar benzinlide olmazmı bunlar diye düşüne bilir tabikide olabilir ama parça fiatları arasında uçurum var bence senede 20 bin yapmayan biri almamalı dizel zaten pompa fiatlarıda yaklaştı traktör sesi gibi gürültü çekmeye deyermi yaw

Ayhan Güler
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. ayhan1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    16 L 1377
    Edilen teşekkür: 414

Alıntı murattam35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar benim ek işim araba alıp satmak ama gp aldım geçen ay 16 bine 2007 active benzinli ve satmak istemiyorum nedense aracı normalde aldığım gün internete satılığa koyardım 1 aydır koyasım gelmedi yaw ne güzel bi arabamış bu dizeli savunan arkadaşlara geçen yıl abime gireni anlatayımda ona göre dizele gitsinler 2005 307 hdi aldı 1.6 look 10 ay kullandı vep övüne övüne anlatırdı dizelin tasarrufunu bana geçen ay arabada titreme başladı çalışırken ve istop ederken tamirci arkadaşlara gittik aracın pompa ve enjektör turbo takımının değişmesi gerektiğini söyledi ve set olarakta yaylı volantın toplam masraf 4200 1 yılda yaptığı tasarrufu 3 e katladı şimdi dostlar dizel iyi olabilir yakıt konusunda az yakma falan ammma dizellerde aracı çalıştırdığınızda yürümeden önce 5 dakika beklemiyosan durduğun zaman turbonun kendini boşaltmasını beklemeden hemen istop ediyosan he çok kısa mesafede abim gibi istop et çalıştır yapıyosan vede en önemlisi yakıtı çeyrekdepo altında ve hep farklı benzinlikten alıyosan ve aracınızı aradabi bayanlarda kullanıyorsa ( tüm bunlara dikkat etmezler) ve 2 . el 100 bine yakın dizel aldıysanız altınızda saatli bomba olabilir .şimdi bazı insanlar benzinlide olmazmı bunlar diye düşüne bilir tabikide olabilir ama parça fiatları arasında uçurum var bence senede 20 bin yapmayan biri almamalı dizel zaten pompa fiatlarıda yaklaştı traktör sesi gibi gürültü çekmeye deyermi yaw
    bu dediklerinin hepsini ben yapıyorum çoğu arkadaşta yapıyordur ama bukadar kolay değil arıza yapması siz temelli abartmışsınız

Murat NİŞANCI
    ZeRg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 0

bence teybi de mp3 çalsaymış daha güzel olucakmış arkdaşlar...

Tufan .
    etufan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 39

Bende aldıktan sonra mp3 olmaması gerektiğini öğrendim Fiat tavan tutamakalarını sökmüş yerine mp3 lü teyp takmış... Bir markanın modelleri anca bu kadar istikrarsız olabilir...

Alıntı ZeRg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence teybi de mp3 çalsaymış daha güzel olucakmış arkdaşlar...

serkan yalın
    İl Başkanı (Antalya) serkan86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    07 BOZ 49
    Edilen teşekkür: 134

yapmasını bilirsen abarth bile yaparsın...

teyp için aux kablosu daha iyi bence...
    BOZ 49

matadorcuk
    Ziyaretçi matadorcuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ben şanslıyım mesela sis farımda park sensorumde var.Benden oncekı sahıbı taktırmıs saolsun 1,3 active pıyasası yok dıyen halt etmıss

Sayfa 4/5 İlkİlk 12345 SonSon