89 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Active model boş mu :((

Threaded View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    bora turan
    PuNtOmAnİa !! tempesty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BE 8308
    Edilen teşekkür: 820

Haber Bilgilendirme

Alıntı dj_sisart Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tempesty beni desteklediğin için çok teşekkürler .verdiğin örneklerle yüzde 80-90 bana katılmış oluyorsun.
    birincisi 20 bin yapman gerekir dedim 46binde kara geçmişsin.
    ikincisi her zaman çeyrek depo olacak dedim her ay 20tl benzin alıyorum diyosun
    üçüncüsü simit depo diyorsun.trafiğe yakalanınca stepne yok cezası? sonra git depo değiştir tekrar işlet ölme eşeğim ölme.
    dördüncüsü temiz katkısız gaz demişsin o saydığın istasyonlar plus gaz satıyor ve bu kış yırtmışsın.gelecek kışa hazır ol.
    şunuda ekleyeyim,tecrübe olsun diye:Bir gün yanında 1.3 multi görürsen bir kapış bakalım.o gün dikizine bakmana gerek kalmayacak çünkü önüne bakman yeterli.
    Birde teknik bilgi kaynak iki otomotiv öğretmen:gaz benzin ve dizele göre motor bloğunda ağır tahribata neden oluyor.AYRICA bu konuda motor bloğu tahrip olan biri olarak konuşuyorum.
    GAZA GELMEYİN.....DİZE (L) GELİN........
    Arkadaşım ; sen beni hiç anlamamışsın ben 2000 liralık kit taktırdığım için 46 bin km.sonra lpg kendini amorti etti + üstüne 1380 lirada kardayım ve benzine göre de km.de 9 kuruş karım olduğu için ayda 148 tl kardayım demek istemiştim (yaptığım km.ye göre)

yani 900 liraya atiker taktırmış olsaydım eğer kendini sadece ve sadece 6 ayda amorti edecekti sonrası kar...

ben burda gaza gelme dizel gel gibi süslü laflarla değil matematiksel hesaplamalarla konuşuyorum , sen dizelinin egzosunu da yırtsan şehiriçinde benim 15 kuruşluk hesabıma yaklaşamıyosun bile..Üstelik bu hesaba her ayldığım 20 liralık benzini de ilave edip söylüyorum zira evet çeyrek depoyu düşürmeden her ay bu benzin yetiyor ve bu kimseye dokunmaz..

Bende sana bir teknik bilgi veriyim bir çok kez çevirmeye girdim kimsede stepne nerde diye sormadı çünkü artık araçlarda stepne bulundurma zorunluluğu yok eğer sende biliyorsan zaten artık bir çok araç fabrikadan stepneyle değil standart ''lastik tamir kiti'' ile çıkıyor buna kimsenin bir itirazı yok..

Benim bahsettiğim istasyonlar plus gaz satmıyorlar Opet ve PO plus gaz satıyor bunu birebir yaşadım çünkü gazı oralardan aldığım zamanlar filtrem leş gibi çıkmıştı , total ve milangaz kullanmaya başladıktan sonra filtre temiz çıkmaya başladı , nereden aldığına dikkat edersen sorunda yaşamazsın kış mevsimiyle falan ilgisi yok yani..

Tamam belki yokuşlarda arabam zorlanıyor ve bende biraz kıyamadığımdan üsturuplu kullanıyorum ve dizellere geçiliyorum belki ama daha önce tecrübe ettim bunu düz yolda senin dedğin gibi önümde gidebilen bir dizel olmadı şimdiye kadar..Olursa da muhtemelen modifiyedir..Benim bundan önceki aracımda benzinli GP idi ikisi arasında hiçbir fark yok..Benim 0-100 üm 13 saniye seninki 11 saniye diye bişey yok yani..İkiside 13 saniye...

Sonuncu olarak ben 46.000 km.dir lpg deyim araç tık demedi maşallah , Ankara'da 160.000 km. belkide daha fazla lpgli taksi araçlar var onlardan da bi şikayet duymadım senin başına gelen talihsiz bir olay olmuş üzüldüm açıkcası belkide montajdan kaynaklanmıştır geçmiş olsun diyelim..

Ayrıca yanlış anlaşılmasın kimseyle burada süslü laflarla ürin yarışına girmeye çalışmıyorum bu tamamen tercih meselesidir ben deneyimlerimi ve yaşadığım tasarrufu paylaşıyorum dizeli tercih eden arkadaşlara da saygım sonsuz bende aynı şekilde saygı beklerim zaten herşey ortada bu durumda tercih meselesi tüketicinin , kim neyi istiyorsa onu seçer..Ama tabi görünen köy de klavuz istemez tabii ki bu durumda..Aradaki fark ortada..Bakım masraflarını hiç söylemiyorum bile , başka da bişey yazmak istemiyorum yok çünkü..

Herkese keyifli sürüşler dilerim..

2. Bu mesaj için teşekkür edenler: