Sustum
![]()
Sustum
![]()
Artık Fiorinolu
![]()
![]()
lpg masrafı ilerde kendini amorti eder
dizel kmleri çok fazla arkadaşlar. ama kısmet tabi bakalım ne olcak.
Konu ankara0682 tarafından (02/04/2010 Saat 15:26 ) değiştirilmiştir.
Amorti eder 20bin km yapacaksın ozaman.1.4 motor olacak tüpte 1.3 sonra torkta düşer.sonra birde 70 kglik bir ağırlık.bağajın daralması cabası.benzin çeyrek altına inmeyecek ,+/plus)lı gaz aldın kışın gaz enjeksiyonu tıkanır,gaz beyini kafası karışır proğram attır.uğraşırsan gaza gel.yok alırım mazotumu 190 tork 2000 devirde jete takarım diyorsan gel dizele.
Lpg ye verdiğin paranın ne zaman amorti edeceği senin lpg kitini kaç liraya taktırdığına ve yılda kaç km. yaptığına bağlı olarak değişir..900 liraya atiker var 2000 liraya prins ve teleflex var..Ben 2000 liraya taktırdım , kendimce 1km.de yaklaşık 8 kuruş tasarruf ettiğimi hesapladım hatta son zamlarla bu fark km.de 10 kuruş bile olmuştur..hatta daha bile fazla(ortalama tabii ki) takılalı tam 2 yıl oldu ve bu süre boyunca da 46.000 km yapmışım yani 46.000 * 8 kuruş :: 3680 tl kardayım demekki lpg yi de (ruhsat masrafı falan filan vs) toplam 2300 tl ye taktırdıysam bugün lpg kendini amorti etmiş hatta 1380 lirada kar etmiş bulunmaktayım , ayrıca 900 liraya atiker taktırsaydım eğer çoktaann kendini amorti eder 2 katıda kara geçmiş olurdum...
Yeni nesil sıralı sistem modern lpg kitlerinde , montajıda ustalıkla yapıldığı taktirde öyle performans azalması hacim düşmesi tork azalması falan yaşamazsınız...İmkanınız varsa eğer lpg montajı yapılmış bir puntoyla bizzat kıyaslayın arada bir fark göremeyeceksiniz , hatta 75 lik dizelleri de sürekli dikiz aynasında görürsünüz..
Bagaj daralması olayını da ben simit depo taktırarak hallettim bagakım olduğu gibi duruyor yedek lastik olayını da , lastik tamir kiti alarak çözmeye çalıştım şimdiye kadar 1 kez lastiğim patladı ve işe yaradığını söyleyebilirim lastikçiye kadar..(45 litrelik gaz deposu da bence yedek lastiğin ağırlığından birazcık daha fazla olur öyle 70 kilo falan mümkün değil yani)
Ayda sadece 20 liralık benzin alıp sarfedilen benzini de bu kadarla tamamlarsan çeyrek depoyu düşürmezsin , zira ben öyle yapıyorum , araçta 1 ayda 20 lira benzin harcıyor..
Temiz ve katkısız otogaz kullanmaya özen gösterirsen eğer ne filtren tıkanır nede enjeksiyonların..(Genelde Total ve Milangaz) Ben öyle program attır beyin karıştı olayıda yaşamadım , yaşayanada fazla denk gelmedim..
En güzelide litresi 1,67 den 40 litre gaz alıp 66 litreye depoyu doldurur , şehir içinde sakin bir kullanımla bir depoyla 500 km yol yapabilir , km.de 13 kuruşluk ortalama bir hesaplamayla , dizel araç sahiplerini hatta diğer lpg sahiplerini bile çileden çıkarıp sinir krizleri geçirmesine sebep olabilirsin
Tabi şu anda yol bilgisayarında ortalama tüketim 6,4 lt ( kış lastikleriyle şehir içinde !! ) gösteren sevgili arabamızın da katkısını yadsımamak lazım...
Konu tempesty tarafından (03/04/2010 Saat 02:24 ) değiştirilmiştir.
Oooo sezer hanım hiç söylemiyorsunuz da. Hayırlı uğrulu olsun detayları bekliyoruz![]()
Artık Fiorinolu
Valla sezer hanım. Artık arabamı aldım. siteye girmeme gerek kalmadı deyip uğramamazlık yaparsanız çok üzülürüz söylemesi benden![]()
Artık Fiorinolu
Active olsun temiz olsun 3 aşağı 5 yukarı olsun BENİM OLSUN![]()
Güle güle kullanın...
Artık Fiorinolu
En önemlisi temiz olması. Şu an aracıma iyi fiyat vermelerine rağmen satmaya kıyamıyorum. Çünkü ikinci elde bu kadar temizini bulmam çok zor. : ) Ben almak için ta istanbula gidip 4 gün orda bekledim : )))))
Şimdi siz şehir içinde LPG ile 13 kuruşmu yakıyorsunuz? Doğrumu
Arkadaşlar öncelikle selamlar...Bugün sitenize üye oldum araştırma yaparken...Kismetse 3 gün içinde bende bir GP active kullanıcısı olacağım...Mantıklı bakıldığında active boş bir arabaya benzemiyor...Ama deri direksiyon ve topuz olması 4 cam otomatik olması park sensörü ve sis farı olmaması biraz üzücü...bunların hepsini anladığım kadarı ile dışardan temin edebilirim...Ama fiyatları ne civarda bilgisi olan arkadaşlar varsa sevinirim...Birde xenon taktıran varmı soradan bu konudada fiyat istiyorum çok teşekkürler şimdiden...
Ortalama bir hesapla doğrudur , şöyle ki ;
litresi 1,67 liradan 40 litre alıp depoyu dolduruyorum 66 tl..bir depoyla sakin kullanımda Ankara şehiriçinde yaklaşık 460-500 km.yol katediyorum , burada göz ardı edilmemesi gereken şey -sakin kullanımla 500 km.- agresif kullanırsam eğer 420 km. yolun üstüne çıkamıyorum..Zira şu anda yol bilgisayarımda 6,4 litre ortalama tüketim gösteriyor bazen bunun 6,3 litreye bile düştüğü oluyor..Üstelik şu anda kış lastiklerim de takılı biraz fazla bile yakıyor yani..Bunda evimin Çayyolunda oluşu + tek kontağa basışımda en az 22 km. yol yapıyor olmamında avantajı var yani kısa mesafe kullanmıyorum çok fazla dur kalk yapmıyorum..
1 ayda 3,5 depo lpg + 20 lira da benzin alıyorum ,yani toplam 251 tl gidiyor..
Hesaplamalarıma göre ayda ortalama 1650 km yol yapıyorum..yani 251 tl / 1650 km = ortalama 15 kuruş gibi bir hesap çıkıyor..benzini de hesaba kattım ve yaptığım km.yi biraz düşük tuttum bu hesaplamada...
Şu andaki yol bilgisayarı verisi olan 6,4 litreyi hesaba katarsak araç lpg li olmasaydı 6,4 * 3,74 lira = 24 kuruş (belkide daha fazla) yakıcaktı...
Bu da km. başına 9 kuruş ve ayda 1650 * 9 = 148 tl civarı kar demek
Biraz karışık oldu kusura bakmayın ama sanırım artık dizeller bile km.de 15 kuruş çok zor harcıyorlardır eminim...40 litre mazot la şehir içi 700 km. yapsanız 123 tl (40*3,09) / 700 km = 17 kuruş oluyor iyimser bir hesaplamayla...
Konu tempesty tarafından (03/04/2010 Saat 20:18 ) değiştirilmiştir.
Herkese merhabalar,sezer hanım sizede hayırlı olsun.Umarım en kısa zamanda bende Puntolanırım.Sorması ayıp aracınızı nekadara aldınız?Model km falanda yazabılırsenız sevinirim.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri