Sistem devre dışı kalıyor demek yanlış olur..bunu o hızlarda city modunu kapatarak anlıyabilirsin arada baya fark oluyor..
Şöyle desek sanki daha doğru..Hız arttıkça direksiyon sertleşiyor...
Sistem devre dışı kalıyor demek yanlış olur..bunu o hızlarda city modunu kapatarak anlıyabilirsin arada baya fark oluyor..
Şöyle desek sanki daha doğru..Hız arttıkça direksiyon sertleşiyor...
araç yolda meyile, ağırlığa, lastik durumuna ve basınçına,rot ve balans ayarlarna sapma yapabilir ama gp araçlarında genelde böyle sorun yoktur. Ben kendim böyle bir sorunla karşılaşmadım. zamanla böyle durumların olması normaldir.
Valla ben yaşadığım bir olayı objektif olarak paylaşmak istedim...Ama gelen tepkiler karşısında ısrarcı olmak yerine susmayı tercih ettim...Açıkçası rüzgardan yüksek hızdayken bu kadar etkilenen bir araca binmemiştim...Aynı segmentte şu anda annemin yeni kasa fiestasını kullanıyorum.Titanium lansman paket olduğu için 16 inch jantı ve 45 ince yanak lastiği var üzerinde fabrika çıkışı belki yol tutuşu bunun için daha iyidir.Ya da ağırlık farkı da olabilir 1030 kg... Ha şunu da belirteyim bir objektif yorum daha ekleyecek olursam, eski kasa focus hb. imle 190 yaptığımda o da bana Bravonun verdiği güveni vermemişti.Bravonun 200 yaptığını bile hissetmiyor insan...Sonuçta marka model fanatiği değilim şahsım adına...Ortamı yumuşatan arkadaşlarıma ve abilerime de teşekkür ederim...
Bravoo Multijet Emoo+lavv+skyy
Arkadaşlar benim Puntomda da hafiften gezinme alışkanlığı var. Rot balans kontrolumu yeni yaptırdım, belki forumdan biliyorsunuzdur yeni jant lastik taktım, lastiklerim çok iyi durumda. Birkaç ay önce garantiden direksiyon kutusu değişti ve arabamın hala garantisi devam etmekte ve tüm işlemler servis tarafından yapılmaktadır.
Son lastik değişikliğinde rot balansçıya ön takımı da kontrol ettirdim-sorun yok. Fakat gel gelelim ben bu arabayı aldığımdan beri direksiyonda 1cm kadar-belki daha az- boşluk var ve bu 120km gibi hızlarda yolda gezme eğilimi gösteriyor. Tabii bu gezinme şerit değişterecek kadar değil ama ani yan rüzgarlarda insanın kanını dondurabiliyor. Ben alıştığım için bu durumu kolaylıkla kontrol edebiliyorum, hatta bunu sorun olarak kabul etmiyorum diyebilirim. Zaten yetkili servis te sorun olmadığını düşünüyor, ama yeni araba kullanmaya başlayan eşim bile arabanın yol tutuşta yetersiz olduğu kanısında.
Yorumu size bırakıyorum..
Konu smartmavi tarafından (23/02/2010 Saat 00:36 ) değiştirilmiştir.
siz sıfır fiesta ile 2006 puntoyu karşılaştırıyorsunuz.
ikisininde sıfırına bakın derim ben yada ikisininde ikinci elini karşılaştırın ve ben burda haksız duruma düştüm görülüyor.
boş tartışıyoruz anlaşılan herkes kendi bildiği gibi yapar.
sizin düşüncenize saygım var çünkü iki arabada satılıyor ve iki arabandanda memnun insanlar var.
benim sadece kızdığım nokta o arabanın çok iyi puntonun ise kötü olduğunu ima etmeniz.
model ve fiyat oranlamasında haklısınız ahmet abi...
şunu anlatamadım..benim bütcem 16-18 arasıydı ve bende yeni fiestaları begenmiştim onlarında ikinci el fiyatları model yeni olduğundan en uyduruk modeli trend 1.25 benzinlisi 25-26bin tl onun içinde bütçem yetmedi demek istedim..
bırakalımda 4-5 yaşındaki arabanın teknolojisi ve yol tutuşuyla,yepyeni oluşturulan tasarlanan bir arabanın arasında illaki farklılıklar olcaktık...ısrarla belirtiyorum arabamı seviyorum kendi arabamı asla kötülemem...sadece ben yaşadığım tecrübeyi ve benim yaşadığım sorunu anlatmak için öyle bir cümle kurdum...
kardeş 120 de araba şerit değiştiriyorsa bu problem burda çözülmez.en kısa zamanda iyi bir ön düzenciye git bence.hayati bir konu
artık ben tartışmıyorum yorum sizin araba sizin nasıl isterseniz öyle düşünürsünüz hayırlı akşamlar.
ama karşılaştıma yaparken aynı klasmanda araçları karşılaştırın derim o zaman son yorumunuza cevap olarak.
bence olayın bu kadar kişi aynı şeyden şikayet ederken ön düzenle ilgisi yok...
Herhangi bir sistemi devre dışı bırakmak için somut bir şekilde temas gerekiyor..
40 km hıza ulaştıktan sonra ön panelde yeşil yanan city ibaresi sönüyormu ???? eğer dediğinize göre sistem devre dışı kalıyorsa o ışığın sönmesi gerekiyor...
Kelime anlamlarına dikkat edelim
Birşeyi anlamadım gurikemi katılıyorsunuz banamı katılıyorsunuz
benim mesaja +100 yapmışsınız altına gurik size tamamen katılıyorum demişsiniz.![]()
Bu arada bahsi geçen hız 20km/s olacakKağanın da belirttiği gibi servo motor hep devrede.Bu hızın altında direksiyonu yumuşatmakta, üstünde ise ağırlaştırmakta güvenlik için.Bu durumda city nin ne anlamı var derseniz; Bu aktifse park hızlarında yani 20km/s e kadar direksiyona ekstra bir hafiflik sağlamakta.Bu hızın üstünde city yazısının görünüp görünmemesinin hiçbir anlamı yok
![]()
bakın otomotiv mühendisi değilim ancak şunda iddaa ederim size servis söylemiş olabilir (byak) nickli üyemizin konusunu okudum şimdi hiçbir sorun olmayan sağ camı için tamam arızayı yaptık diyende servis bu bütün servislerin yada bilgi veren her kişinin doğruyu bildiğini kanıtlamaz
ben denedim city modu açık iken seyir esnasında devre dışı bıraktığımda direksiyon ağırlaştı demek ki sistem kendini devre dışı bırakmıyor ki böyle bir mantıkta yok zaten
iyi biz aracı eco moduna alalım kendisi çıkarsın bir otomotikte kullananlım o manuele alsın olurmu hiç
arkadaşlar cıty fonksiyonu açıkken sizin direksiyon hareketinize göre ve sürate göre
elektrik akımını ayarlar araç
aslında özellik gösterge panelinde yeşil yandığı sürece açıktır
sadece cıty motoruna giden akımın gücüne göre direksiyonun sertliği ve yumuşaklığı değişir bunu da ayarlamak için cıty motorunun içinde sensörler aracın hızını direksiyonun konumunu gözönüne alarak elektrohidrolik servoya bilgi aktarır
kısaca özellik hep açık sadece akım değişken buna bağlı olarakta direksiyonun sertliği değişkendir
ve bir önemli konu daha cıty modu kapalıyken bile cıty direksiyon devrededir siz cıty modu düğmesine bastığınızda sadece akımı fazlalaştırırsınız
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri