arkadaşım.çıkmasına çıkar da, nakliyeciler birliğine üye değiliz.sonuçta ben 77lik aracımla full bagaj 4 kişi artı full üst bagajla akdenizi kıyıdan dolaştım. mersin alanya yolunu bilen bilir. ne mercedes kaldı ne ww.yılan gibi yiyor yolları. gp kullanıcısına göre kişner. ha şunu söyleyebilirsin araca yüklenmiş olmazmısınız? evet ama mecbur kalınca oluyor hem de çok zevkli oluyor.
Gezgin Gp.
kullanma tarzına göre değişir bence
sen tatmin olamıcaksan 90lık al bence
rahat ol sen relax ol yaşamazsın ole bir sorun![]()
Cihangir abiye katılıyorum eğer imkanınız varsa 90 lık tavsiye ederim canavar gibi gidiyor valla 90 lıkla ne yokuş kalıyor ne bişe![]()
yokuş çıkmayan yada yokuşta kalkmayan arabamı olur yaw![]()
kalkmazmı beama şoföre göre değişir.
yeni evolarda yokus kalkış yardımı varyarım debyaja, el frenine son.
Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun =)
ben daha 1 ay ewwel 1.3 70 hp palio kiraladım araçın arıza lambası yanıyordu hararet saati 0 da gosterıodu el frenı telı kopuk (e malum kıralık araç) nese tahmını 40 derecelık bı yokusta hıc yıgılmadan kalktım yokus cıkmıcak araç yoktur benim şahinim lpg de araçta çekme demiri mevcut 1.5 tonluk balıkçı teknesı tasıyordum gene yokuşta kalkıodu iş şöförlüktedir herzaman araçın acemısı oldugunuzdan kaynaklanmıs olabılır o gun
Ben yokuş kalkışlarında mutlaka el freni ile kalkıyorum. Benim bildiğim kadarıyla dizellerde genelde ilk kalkışlar iyi değil(max tork190nm 1750dd'de ama daha düşük devirde???) araçta titreme vs oluyor biraz daha gaza yüklenmek gerekiyor, bu seferde debriyaja acıyorum. Birde araç 1300kg ayrıca aracın dolu olduğunu düşünürseniz...O yüzden hep el freni ile kalkıyorum.
Hiiç düşünecek birşey yok 1,3 mjt 75 lik hele rampada tazı gibi gidiyo ...önemli olan acemiliği atmak ve püf noktalarını öğrenmek...benzinliden farklı olarakta + 1 vites ve daha düşük devirde ilerleyebilirsin..
Arkadaşlar dizel araçlar yük altındayken çok rahat rampa yukarı çıkabilirler benzinli motorlara nazaran özellikle rampa yukarı çıkarken araçta çok kişi veya yük varsa...yani 75 hp'lik bir multijet yokuşta istenilen beklentileri rahat rahat karşılar...
Konu Sean_Constantine tarafından (12/01/2010 Saat 01:28 ) değiştirilmiştir.
Benim araçta hillholder var, gaza basınca değil debriyaj kavramayı geçtikten sonra bırakıyor tabi 3 saniye sonunda hala ayağın debriyajdaysa yavaş yavaş salıyor...
harika bişey dik yokuş, el freni falan hepsini unutuyosunuz aracı da yormuyor, ama sizi tembelliğe alıştırıyor başka araba kullanırken ilk bikaç sefer böle noluyo be falan diyosunuz
not : bir de ilginci çok hafif eğimde devreye girmiyor
ıslak zemin yokuşta 3. vites patiyle çıkıyorum
06 GTR 52
-Crossfit-
Forging Elite Fitness
Hillholder, %5 den büyük olan eğimlerde arka frenleri, ayak fren pedalından çekildikten sonra 2-3sn daha tutarak çılışır.Geri viteste yokuş aşağı ya da 1. viteste yokuş yukarı hillholder devreye girer...
bir açıklamada ben yapayım
dizel motorun kullanımı benzinliye göre farklıdır
dizel motorunuzla düz yolda kaltığınız gibi 1500 lü devirlerde kalkış yapmanız zordur
yükünüz fazla olduğu için kalkışa başlamadan yani ayağınızı debriyajdan çekmeden
gaza biraz fazla basıp turboyuda doldurup kalkış yapmalısınız
aksi takdirde siz normal zamanda verdiğiniz kadar gaz verip kalkmaya çalışırsanız
motora yük binmeye başladığı anda devir düşer ve araç kalkışını gerçekleştiremez
çünki dizel motor yük altında ve rampada devir çevirmekte zorlanır ama yük bindirmeden devirlendirip kalkış yaparsanız sizi üzmeden kalkışını gerçekleştirecektir
benzinli motora 1500 devirlerde gaz verirseniz devirlenebilir ancak dizel bunu gerçekleştiremez benzinlideki performansı almak için mutlaka turbonun devreye girmesi gereklidir kısaca burada önemli olan aracın kullanım tarzıdır
doğru şekilde uyguladığınızda her puntoyla her rampada kalkarsınız (araçta arıza yoksa)
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri