herkes bunu söylüyor...ben de rezerv dahil 45 olduğuna inanmak, hatta opet'in 53,4 lt benzin bastığında kalibrasyon sorunu olduğunu ya da hava bastığını kanıtlamak için 2. kez denedim..hatta ilkinde opet müşteri hizmetlerine kadar yazdım. dediler bizde sorun yok, araç 45 lt değildir.
aracı aldığım yerin servisine sordum, normal şartlar altında zaten 47-48 lt alacağını söylediler.. opet, 2.de gözümün önünde kalbirasyon testi yapabileceklerini söyledi..sonra da 2. servise teyit için sordum.
ben bu benzinleri nasıl aldığımı söyliyeyim..ışık yandıktan sonra ben epey bi km yaptım..ibre dibine kadar vurdu, baya bi dip ama. sonra gidip ağzına kadar dolum yaptırdım, yani benzin pompa ağzından akar durumda idi..hatta ibre oyle bi tavan yapıyo ki 100 km filan gittikten sonra inmeye başlıyor
valla eğer benim punto ekstra büyük depoya sahip değilse ve servisler yalan söylemiyor ise 45+rezerv..çünkü 45 olsa o kadar hava basmaları vs. mümkün değil gibi zaten..ve bunu şikayet edilme aşamasında olup aklı olan bir istasyon yapmaz..
Yer imleri