arkadaşlar lamba yanmadan alın derim ben benzini çünkü nolur ne olmaz ilerde sorun yaşamaktan sa
Printable View
arkadaşlar lamba yanmadan alın derim ben benzini çünkü nolur ne olmaz ilerde sorun yaşamaktan sa
ben son iki depo dolumumda 53,4 ve 54,5 lt benzin alan biri olarak bu konuda epey araştırma / kavga yaptım.
Depolarımız 45 lt artı 5/7 rezerv litreymiş..zaten benim son iki dolumum bunu gösteriyor. artı servis, ışık yandığında al ve eğer uzun yola çıkmayacaksan kesinlikle ağzına kadar doldurma depoyu, artı dibine kadar da indirme ibreyi dedi. teknik olarak bi takım açıklamalar yaptılar ama neydi hatırlamıyorum bile..bişilere zarar geliyomuş ama o kadar teknik ismi hafızaya kaydetmek için uğraşmadım açıkçası..benim derdim opetin bana fazladan benzin çakıp çakmadığı idi..şimdi kafam rahat..
depo 45 artı rezervdir. ışık yanınca depo doldur, tetik atınca pompa çek..zaten 40 lt filan doluyor o durumda. çok zorda değilsen dibe kadar indirme, 100 km testi filan yapmayacaksan ya da uzun yola çıkmayacaksan ağzına kadar doldurma.
benzin alırken aklınızda bulunsun tabancalar 3 kademeli ayarlı adamlar hızlı dolsun diye 3. seviyeye getiriyo siz 1. seviyede doldurtun ki hava yapmasın depoda yani ben tecrübeli biri olarak söylemek istedim.:ok: :sofeer:
herkes bunu söylüyor...ben de rezerv dahil 45 olduğuna inanmak, hatta opet'in 53,4 lt benzin bastığında kalibrasyon sorunu olduğunu ya da hava bastığını kanıtlamak için 2. kez denedim..hatta ilkinde opet müşteri hizmetlerine kadar yazdım. dediler bizde sorun yok, araç 45 lt değildir.
aracı aldığım yerin servisine sordum, normal şartlar altında zaten 47-48 lt alacağını söylediler.. opet, 2.de gözümün önünde kalbirasyon testi yapabileceklerini söyledi..sonra da 2. servise teyit için sordum.
ben bu benzinleri nasıl aldığımı söyliyeyim..ışık yandıktan sonra ben epey bi km yaptım..ibre dibine kadar vurdu, baya bi dip ama. sonra gidip ağzına kadar dolum yaptırdım, yani benzin pompa ağzından akar durumda idi..hatta ibre oyle bi tavan yapıyo ki 100 km filan gittikten sonra inmeye başlıyor :)
valla eğer benim punto ekstra büyük depoya sahip değilse ve servisler yalan söylemiyor ise 45+rezerv..çünkü 45 olsa o kadar hava basmaları vs. mümkün değil gibi zaten..ve bunu şikayet edilme aşamasında olup aklı olan bir istasyon yapmaz..
walla yapan yapıyo adamlar hiç kimseyi takmıyo zaten onun hava yaptırmasından başka bi sorunu olmuyo depo fazla benzin almaz o kadar
yani biz yapıyozda ondan heheheheheheh
abi bu işte bişeler var kimse 45litreden fazla benzin alamadı şimdiye kadar..yerinde olsam o benzin istasyonunu mahkemeye verrrim...fiat değişik bir depoda kullanmıyor ki sana büyük depo gelsin...tekrar deponu boşalt sonra doldur kaç litre alacak bir kontrol et...senin olay bayaadır var...yanlış hatırlamıyorsam diğer forumda konuşmuştuk.. geçen zaman zarfında aracın hep 53 litremi aldıı ..
Teşekkür
ben 2 kez denedim zaten..artı benzin aldığım yer altunizadenin göbeğindeki OPET. cidden kafam karışıyor bu kouya girince. bana servisten gönderilen cevabı aynen iletiyorum. bir de rezerv dahil 45 demek anlamsız gelmeye başladı. 45 se 45 tir. rezerv depo olağan dışı durumlar için değil midir zaten?
"Sormuş olduğunuz soruya açıklık getireyim hemen; aracınızın deposu 45lt. fakat eğer depo boşsa, yani ışık yanıyorsa rezervde 5 yada 7lt. arasında yakıtınız depolanıyor ve siz oradan kullanarak 30-35km civarında daha yol yapabiliyorsunuz ortalama olarak. Deponuz boş ise, yaşamış olduğunuz gibi 52-53lt kadar yakıt alabilirsiniz. Fakat azda olsa yakıtınız varsa yakıt alırken maksimum 45lt lik doldurabilirsiniz. Açıklayabilmişimdir umarım, takıldığınız bir nokta varsa eğer arayabilirimde sizi. "
be ışık yandığı zaman alıyorum kırmızı bölgeye gelince alıyorum 35 lt civarı alıyor. nasıl 50 lt lerden bahsediyorsunuz anlamadım valla
Bir de yarım depo doluyken mazot doldurulunca en fazla 20lt alıyor?Hala deponun toplam 45lt olduğunu düşünüyorum...
allala ilk defa duyuyorum böle bi olayı..
ben ne zaman fulletsem en üst çizginin üstüne çıkıyor
arkadaşlar benmde başıma bu gösterge olayı geldi ama bi 15dkka sonra normale çizginn tam üstüne geldi. neden bilmiorm ama 1mm aşağıda duruodu önceden ama snradan alıştım;)
Arkadaşlar geçen gün 30 liralık benzin aldım.benzin göstergesi yükseldi.sonra aniden eski seviyesine düştü.bir kaç gün bekledim yine baktım hala eski seviyesinde neden böyle olmuş olabilir?
Hava yapmıştır diyeceğm ama komik olur şamandıradanda olabilir göstergedende belkide anlık bişidir sorun yoktur servisinize göstermeniz gerekir
Yokuş aşağı yokuş yukarı duruşlarda benzin göstergesi 1/8 depo gibi bir miktarda yukarı aşağı oynayabiliyor. Böyle birşey olmuş olabilir mi acaba?
sağ taraf düşük banket park edince ibre yükseliyor sol taraf düşük banket park olunca düşüyor ibre.. :)
Depoyu sıfıra kadar boşaltmıştım. Yolda bile kaldım. 2-3 litre ekleyip benzinciye ulaştım. Azim yaptık. 48-49 felan aldı. Yani zorlamayla 50lt nin üzerine çıkacağını sanmıyorum. Sürekli içinde 1-2 lt varken alıyorum. 46 47 lt koyuyorum ama kapaktan akarcasına yani... Depo sıfırsa arabayı salla malla naparsan yap max 50 olur. O da olur mu bilmem.