Merhaba,
9 Aralık 2011 Cuma akşamı saat 20:00 civarı Altunizade’den Boğaziçi Köprüsüne doğru ilerlerken motorize ekiplerden bir memur aracımı çevirdi. Belgeleri istedi, kendisine arabamın ruhsatını ve ehliyetimi verdim. Kontrol ettikten sonra aracını bağlayacağız dedi. Aracımın neden bağlanacağını sorduğumda; ruhsatta arabanın rengi beyaz yazıyor, bu arabanın rengi siyah-beyaz dedi. Neresinin siyah olduğunu sorduğumda tavanının siyah olduğunu söyledi. Ben de orası cam tavan, boya yok orada.. arabanın orjinali böyle cevabını verdim. Memur bey; ben arabayı siyah-beyaz görüyorum dedi.
Otomobili alalı, yaklaşık 6 ay oldu. Üzerinde hiçbir modifiye değişiklik yapmadım. Orjinal sıfır arabada böyle sorun yaşadım. Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, aldığım bu araba için böyle bir ruhsat verirken görevli polis memurunun aracımı bağlama isteğini anlam veremedim. Alaycı tavırla; peki şimdi ne yapacağız Bilal deyip durdu... En sonunda yanımdaki eşime hürmeten (!) eşimin soğukta üşümesini istemediği için beni bıraktı.
Polis rüşvet mi bekledi? Ben mi haklıyım, polis mi?
Bu gibi sorunla tekrar karşılaşmamam için ne yapmam gerekiyor?
Ekstra para verip cam tavanlı araba alıyorum, problem yaşıyorum.
Teşekkürler.
Konu billypostman tarafından (12/12/2011 Saat 12:01 ) değiştirilmiştir. Sebep: Fotoğraflar eklendi.
Yuh artık ya...
Hayatımda böyle saçma bir olay duymadım. Hiç bir şekilde böyle bir hakları yok. O arabayı beyaz olarak cıkartanda onun amirleri değilmi. Bizmi diyoruz arabayı bu renk yazın diye. ruhsatı sanki biz oluşturuyoruz. bizim sözlerimize göre oluşturuyorlar. saçmalamış o tamamen ben olsam bağlatır ondan sonrada alayı verir mahkemeye süründürürdüm.
boyle adamlara yetkı veriyorlar vatandasla dalga gecmek icin
boyle bir sacmalık varmı yaa.
eşim o konuda cok sanssız. Lanica Delta arka camlar film diye nerdese ceza yiyormus ki arka camlar orjinalden renkli. Birde sizin yasadıgınız gibi polis durdurmus Punto Evoda da bu araçta tavan film kaplı demiş2 renk yinede daha mantıklı bir suclama. tavan film kaplı diye cezayı yazıyomus nerdese snra eşim tavanın cam oldugunu gosterince tamam devam edin demiş.
Bravo HGTurbo
Kaan
Polisin orada sizden beklediği şey farklı olabilirmiş..
Benzeri bi olay 2 sene önce tekirdağ çorluda başımıza geldi.. 2001 Megane cabrio vardı arkadaşta..
Polis durdurdu.. Sen bu aracın tentesini ruhsata işletmemişsin dedi..
Bizimkide abi sen cabrio ne demek biliyomusun dedi.. ne demekmiş.. üstü açılan araçlara cabrio denir.. Sen devletin memurunu küçük mü görüyorsun alay mı ediyorsun.. emniyet kemerin yok senin al bu cezayı koy cebine![]()
Belli ki canları sıkılmış sizi çeviren memurların..
HONDA CIVIC 1.6 i-VTEC Premium Eco Otm ile yollarda..
hep tavana film çektirenlerin yüzünden cezayı bizde çekiyoruz![]()
Önce virajda yanan sis lamaları,şimdi de SkyDome vak'ası,olacak iş değil gerçekten.
Polis arkadaşların biraz bilgilendirilmesi lazım bu konularda,eğitim şart...![]()
ya fazlada takmamak lazım kafaya spoylerden dolayı impreza sti ı kapatılan arkadasım varadam artık katalogla dolasıyor durduklarında göstermek için
halimize sukredelim.
Bravo HGTurbo
Kaan
Bence aracı bu sebepten bağlatıp bu belgelerle fiat'a yanlış ruhsat vermekten
dava açarak fiatın avukatlarının bu memurlarla uğraşması sağlanmalı.
eğer yerse gitsin cam tavanlı mercedesleri çevirsin...
Keyif BMW'Dir...
Konu tyilgin tarafından (12/12/2011 Saat 13:34 ) değiştirilmiştir.
Bir arkadaşın trafik polisi arkadaşına durumu sordurttum.
Ruhsatta cam tavan olduğu belirtilmeli demiş. Benim ruhsatta öyle bir şey yazıyor mu hatırlamıyorum, eve gidince kontrol edeceğim.
Yazmasa bile bu Fiat'ın hâlletmesi gereken bir mesele değil midir?
Ekleme: Bağlatma konusunda çok haklısınız... İlk defa başıma geldiği için panikledim, eşim yanımdaydı, bir yere yetişmeye çalışıyorduk. O anki psikolojiyle adama yalvarayım da işim görülsün diye düşündüm. (rüşvete kesinlikle karşıyım)
Bir dahaki sefere olursa polisi adı-soyadı sicilini öğrenip bağlamasına izin verebilirim, ama umarım bir daha böyle saçma sapan bir şey başıma gelmez.
Konu billypostman tarafından (12/12/2011 Saat 13:45 ) değiştirilmiştir.
SkyDOME dan oldugunu sanmıyorum..(peki şimdi ne yapacağız Bilal deyip durdu...)Bu yazdıgından çok açık ne anlatmak istediği..
İnşallah bir daha başınıza ve başımıza gelmez ama yerinizde bende olsam uğraşmamak için bağlatmaktan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışırdım. Ancak yukarıda belirttiğim tepkileri gösterince memur arkadaşın bağlama fikrinin arkasında duracağınıda hiç zannetmiyorum.
Ha, ruhsatta cam tavan olduğu yazmadığı için bağlama hakkı varsa birşey diyemeyeceğim, Kaldı ki varsa da memur arkadaş bağlama nedeni olarak bunu değilde siyah görünmesini bahane etmiş.
Son olarak bırakın araç bağlamayı, ceza makbuzunda dahi memurun özlük bilgileri yer alıyor diye hatırlıyorum. Malumunuz, Uzun zamandır araçsız olduğum için makbuzların görüntüsünü dahi unuttum![]()
Uh daha neler
Bu arada benin ruhsattada cam tavan vs yazmıyor
Sent my iPhone using
Şimdi Fiat'ın bayisine gidiyorum. Durumu soracağım Birmot Zincirlikuyu'ya.
Benim ruhsattada cam tavan gibi bir ibare mevcut değil o zaman araçlarımızın cam tavanlarını beyaz folyo kaplatalımda ceza yemeyelim))))))
günde elime en az 20 25 adet ruhsat geliyor hemen hemen hepsinde cam tavan var ama hiç böyle bi ibrare görmedim ..
ßenim SüRdüqüm hayaTın qeRi viTeSi yoq... qeÇmiŞimi Sadece dikiz aynaSından SeyRediyoRum
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri