Merhaba,
9 Aralık 2011 Cuma akşamı saat 20:00 civarı Altunizade’den Boğaziçi Köprüsüne doğru ilerlerken motorize ekiplerden bir memur aracımı çevirdi. Belgeleri istedi, kendisine arabamın ruhsatını ve ehliyetimi verdim. Kontrol ettikten sonra aracını bağlayacağız dedi. Aracımın neden bağlanacağını sorduğumda; ruhsatta arabanın rengi beyaz yazıyor, bu arabanın rengi siyah-beyaz dedi. Neresinin siyah olduğunu sorduğumda tavanının siyah olduğunu söyledi. Ben de orası cam tavan, boya yok orada.. arabanın orjinali böyle cevabını verdim. Memur bey; ben arabayı siyah-beyaz görüyorum dedi.
Otomobili alalı, yaklaşık 6 ay oldu. Üzerinde hiçbir modifiye değişiklik yapmadım. Orjinal sıfır arabada böyle sorun yaşadım. Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, aldığım bu araba için böyle bir ruhsat verirken görevli polis memurunun aracımı bağlama isteğini anlam veremedim. Alaycı tavırla; peki şimdi ne yapacağız Bilal deyip durdu... En sonunda yanımdaki eşime hürmeten (!) eşimin soğukta üşümesini istemediği için beni bıraktı.
Polis rüşvet mi bekledi? Ben mi haklıyım, polis mi?
Bu gibi sorunla tekrar karşılaşmamam için ne yapmam gerekiyor?
Ekstra para verip cam tavanlı araba alıyorum, problem yaşıyorum.
Teşekkürler.
Yer imleri