Ben de hoparlorlerin sesi yukeldiginde ziriltili seslerinden rahatsiz oldugum icin dun 4 hoparloru magnat 16cm ile degistitdim. Ilk farkedilen arka kapilardan kulagima tiz sesleri daha cok geliyor. Teyp ayni kalinca ses kalitesinde köklü değişimler olmayacağını farkindaydim ancak evolarda kullanilan ana unitelerin, bas ve tiz ayararinin yaninda eq alternatifi sunmasi standart ses sistemlerine gore ortalamanin ustune cikmaya izin veriyor zaten. Amac bol bass yerine kaliteli ve seviyeli bas, duyulabilir tiz ise kapi hoparloru degisimi uygun maliyetli bir cozum.

Bu arada component onerilerine anfi olmadan ben cok sicak bakmiyorum. Component anfi yerine teyp ile beslendiginda sesler zayif kalir, hoparlorlerden duyulan ses ciliz ve tiz olur. Ikincisi de bu ciliz sesi sub doldurmazsa eksiklik hissedilir, bosuna masraf yapilmis olur. Ayrica komponentler, coaxiyellere gore(tizi ustune olan modeller) %50 pahali oldugundan hem masrafli olur hem de bu masrafin karsiligini vermekten cok uzak olur.

On kapilardaki tiz hoparlorleri degistirmeden one ve arkaya iki yollu coaxiel 16-17cm hoparlorler takarak kaliteli markalarla 180-250tl arasina iscilik dahil masrafla basit ve yararli bir degisim yapabilirsiniz.

Saygilarimla.

SM-N9000Q cihazımdan gönderildi