Mahkemeye vermeniz EN TEMEL hakkınız. Sonuna kadar gidin. Arabayı satmamış olsaydınız işiniz daha kolay olurdu orası ayrı..
Bir örneği de benim aracı sattığım kişiye oldu. Ankara DOD'dan alınmış bir Jetta'sı vardı ve satıp benim Mavi Punto'yu alacaktı. Kredi borçları yüzünden daha ucuz ve masrafsız bir arabaya ihtiyacı vardı. Jetta'sını DOD'dan alırken,yine DOD'da yaptırdığı ekspertizine güvenerek almıştı. Satacağı kişiyle başka bir yere,Computest'e soktuklarında arabanın tavan dahil komple boyalı olduğu ortaya çıktı. Tabii ki araç satışı gerçekleşmedi. Daha sonra DOD'a bu konuyu ilettiğimizde,aracı bizden alabileceklerini söylediler. Normalde 30.000 veya daha fazlasına satılabilecek araba birden 25.000 civarı fiyata düşmüştü ama DOD müşteri memnuniyeti ve olası mahkeme durumuna karşın,30.000 lira karşılığında Jetta'yı aldı. Daha sonra ben de aracımı kendisine sattım.
Bu da böyle bir anıydı..

Kurumsal bir şirketten almadığınız için böyle bir şansınız yok gibi görünüyor ama en azından,elinizdeki yasal tutanak olan ekspertiz raporuyla ve daha sonra sizin yaptırdığınız ve olanları öğrendiğiniz raporu götürün. Fakat şöyle de bir şey var,araçla kaza yapıp,polis tutanağı olmadan,kaskoya yaptırmadan,kendi cebinizden ödeyerek yaptırdığınızı öne sürebilirler ki bu muhtemel olacaktır. Gelişmeleri bildirirseniz sevinirim şahsen merak ettim.
Yer imleri