Selamunaleyküm Arkadaşlar
Fiat punto aracı tanıdıktan kazasız diye aldım.
- Aldığım akrabanın kardeşi fiatta çalışıyor. Alındığında arabada bi takım sorunlar olmuş. Servise gitmiş. Yazılım falan güncellenmiş gerçi tam detaylarını bilmiyorum.
Benim Yaşadığım bir kaç sorunlar oldu.
-Aracı bakıma soktuk birmotta tam aracı alıcam. Araç arka kapı açık uyarısı verdi. Servistekilerde şaşırtı. Kapılar kapalı açık uyarısı veriyor. Kilit değişecek dendi içeri götürdüler düzeldi. Daha sonra kilit siparişi verdikleri için kilit değiştirildi. Bu uyarıyı verdimi kapılar kitlenmiyor sonuçta.
-Dreksiyondan çeyrek sağ sol yaptığımda ses geliyodu. Servislere güvenemiyorum. Belli süre sonra sabah tanıdık arkadaşın yanına gittim. Pedalların orda dreksiyon mafsalı gevşemiş. Kim gevşetmişse kendi gevşedi demekki.
-Gebzede akşam oturmasına gittik. Evin önüne park ettim. Sol sis farı yanık kaldı. Oturmaya çıksam akü bitecek. Otomatik araç vurduramayızda. Neyse bikaç kere açtım kapadım söndü. Eve geldim gene yanık kaldı. Neyse yol yardımını ariyim dedim. Adamları inandırana kadar uğraştım. Sonra neyse dediler gelsekte bişey yapamayız. siz akünün bağlantısını sökün servise götürüsünüz dediler. Gece vakti aküyü söktüm 3-4 gün sabah kaputu açıyorum akünün bağlantısını takıyorum. Akşam oldumu söküyorum falan. Servise götürdük. Bi parça arızalanmış değiştiler.
-Bakımdan sonra klima hızını arttırdığımda farklı bir motor sesi rahatsız edici boyutta artmaya başladı. Servise götürdüm normal dedi. Dedim diğer araçların hepsine bakalım bu ses varmı baktık yok. Bi ara getirin sökelim dediler. Bende garantisi olmasına rağmen kızdım ve servise götürmedim.
-Bir gün araçla bir yere giderken yol bilgisayarında start-stop devre dışı motoru kontrol ettiein yazısı çıktı. Akşama kadar uyarıyı verdi sonra düzeldi. Tabi benim kafada takıldı gün boyu araç kullanıyomuyum kullanmıyomuyum.
-İlk kapı açılınca gelen aracın çalışmasından önceki hazırlık sesi.ilk 5-10 dakkada vites geçişlerinde geliyo sinirime dokunuyo daha sonra geçiyor.
-Start stop her yerde işe yaramıyo. Araç tekerler durmadan bazen devreye giriyo. Ama 1 dakkalık ışıkta devreye girmiyo. Servise gösterdik bi sıkıntı yok dediler. Onuda bıraktım kendi haline.
Kusura bakmayın biraz uzun yazı oldu.
Yer imleri