Alıntı sad Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yalniz dostum soyle bir problem var. Apple yeni bir urun cikarttigi zaman bir once ki cihazina uyguladigi surumlerde ram hizini dusuruyor. Soyle yani 4S ile beraber ios 5'i cikardilar ama iPhone 4 icin yayinlanan ios 5'te ramlimitor vardi. Ram kisitlayici ekleyip yeni cihazi almaya zorluyorlar. 5 ciktiktan sonra 4 veya 4s alacaksaniz. İkinci el ve ios sisteminden anlayan birinden almanizi tavsiye ederim. Cihazlarin shsh kayitlarinida alirsiniz adamdan ve ios 4'e indirgeyebilirsiniz. Bende iPhone 4 kullaniyorum. Ve ios 5'i denedigimde cihaz felaket yavaslamisti. Jailbreak ile bu sorunu biraz astik fakat ios 4 donunce inanamadim arada ki farka.
5 yıllık Apple kullanıcısı olarak söylediğiniz bir kaç şeye maalesef katılmıyorum. Şu andaki iki cihazımda da IOS 5.1.1 Kullanıyorum (iPhone 4 Orj, iPhone 4s Absinthe v2.0.4)

iPhone 4'te IOS 5 yüklüyken bir yavaşlama söz konusu değil. Belki yüklediğiniz .ipsw dosyasında yada JB tweak'lerinizden birinde problem oluşmuş olabilir. IOS'a ram limitor koyulması çok ciddi bir iddia ki ben JB ile de tüm verilerimi kontrol ediyordum. RAM, şebeke yüzdesi, Wi-Fi çekim gücü gibi.
IOS 5 ve iPhone 4'te böyle birşey söz konusu değildi.

Bir anlamda haklısınız; IOS 6'nın yüklenebileceği cihazlar listesinde iPhone 3Gs'te var ancak ben verimli çalışacağını düşünmüyorum. Çünkü IOS 5'te de verimli çalışamayabiliyordu.

IOS 6 ile iPhone 4s'in çok başarılı olacağı kanaatindeyim.

Aşağıdaki bağlantıdan 5 ile 4s ve 4'ün karşılaştırmalarını bulabilirsiniz.

Apple - iPhone 5 - Compare specifications between iPhone models.

5 ile arasında LTE, Ön kamera iyileştirmesi ve ekran dışında değişime değer çılgın bir fark yok..