Abi,ne yapayım ya! Gerçekten görevini böyle artistçesine kullanan çok polisimiz var malesef. Terbiyesizlik yapmak istemem kusura bakmayın.İyi polisleri de karalıyor böyleleri. Durdurmasınlar böylelerini,polisim ben demek adamı dövmek sebebi değildir.Onun görevi garibanı,vatandaşı korumak,kollamak.Dayak atmak değil.
+1000
Beneficium accipere libertatem est vendere
insan değil ********zz haysiyeti olmayan soysuzzz yaratıkk
Memleketin çivisi çıkmış... ciddi anlamda...
dayak yiyen pompacının fotoğraflarını görünce ,hem üzüldüm,hem kan beynime sıçradı.kendini bir şey zanneden o gerizekalı yaratığı elbette kınıyoruz.mahalleye bir polis taşınmıştı,bir kaç yıl kaldı.çocuklarını helalinden beslesin diye fayansçılık yapıyordu ,kum çimento harç amelelik yani.avanta almadığı için göreve yalnız gönderilen maliyeci tanıdığım ,trafikte kimseyi rahatsız etmediği için şaşırdığım,hep böyle kullanırım diyen taksi şöförü.toptan kıyım yapmayalım,çürükleri ayıklıyalım. son yazdıklarına +1
Arkadaşlar Adam gibi görevini yapan ve adam olanalara itirazımız yok. Fakat bunlar bence ünüformanın arkasında ki korkaklar .Bunları burnundan yakalayacaksın .
Asıl bunlar şikayet edilince kuzu oluyorlar. Adam oluyorlar. Taaaaaamam.
delikanlı olsa polisim diyip saldırmazdı polisim diyince karşındakinin karşılık veremeyeceğini biliyor. Dövdüğü adam pompacı gariban ya. burdan çok şey yazardım neyse.
Daha öncede söyledim bu ülkede polis yok kabadayı var ne polisi
punto evolution
Emniyet teşkilatı hem idari hem de adli soruşturma başlattı, ilgili polis açığa alındı. Suçluyu değil kurumu zan altında bırakan yorum sahiplerini kınıyorum. Emniyet Teşkilatı bu konuda başka hiçbir kuruma benzemez, özellikle de son 10 yıldır. Suçlu tespit edildiğinde çok ağır bir biçimde cezalandırır. Bunun en büyük ispatı Emniyet Genel Müdür yardımcısının uyuşturucu çetesi bağlantısında altındaki meslektaşları tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmesidir. Bu türden temizlik harekatlarını diğer kolluk güçlerinde göremezsiniz.
Bu yüzden biraz daha insaflı yorumlara davet ediyorum.
Saygılar.
Arkadaşlar halk arasında bir söz var bunu herkes bilir kurt kurdu ısırmaz diye Kurdun canı yansın bak yada zarar görsün bak ne oluyor o zaman halk arasındaki söz yok oluyor. saygılar.
servisin bayraklarını çevik kuvvetin duvarının kenarıda koyduk diye kendini herşey sanan bir arkadaş artis artis davranarak geldi. bunları kaldırın gibisinden emirler veriyor. bende sert çıktım bana emir verme diye. gayette sesim yüksekti yüzüme bön bön baktı birşey diyemedi. dinsizin hakkından imansız gelir diye laf vardır. kimseden kolay kolay korkmam hele haklı olduğum yerde. ha orada bana ters birşey yapsa gereğini yaptırırdık..
meslek falan fark etmiyor..türk milletinin ortak özelliklerinden biri bence bu.. en basit kavgalarda bile 'sen benim kim olduğumu biliyormusun' yada kimsin oğlum sen'demeler, yada sizin olayınızdaki gibi polis olunca tüm dünyanın kendi çevresinde döndüğünü zanneden birinin emir verir gibi konuşması. karşısındakininde 'bana ters birşey yapsaydı gereğini yapardık' diyerek aslında aynı hareketi yapması ve ezmeye, aşağılamaya çalışması...
bence bu davranışların hepsi türklerin ortak özelliklerinden...
hepimiz hemen hemen aynı kültürde büyümüş insanlarız, bu yüzden çokta farklı gelmemeli bu şekildeki davranışlar... bilakis aynı hareketlerde bulunmak yerine yaptığının ne kadar saçma bişey olduğunu göstermek daha doğru olur. elki bu şekilde bu saçma sapan özelliğimizden kurtuluruz...
belki haksız olabilirim ama benim düşüncem böyle...
ya terör örgütü mensubusunuz ya aşırı uç gruplardan birine yakınsınız yada başınızdan çok kötü bir olay geçti...
ayıp çok ayıp...
bi antipati yapın bakalım....şimdi ben burda desemki kocaelinde yaşayanlar kendilerini bişey zannediyor, ölücüler, leşçiler, kastamonuda tokat manyağı oluyorlar. böyleleri gebersin adi harifler desem... olurmu hiç olmaz tabi...yaptığınız tutum ve davranış çok ayıp çok...
e diceksinki şimdi polisin yaptığı çok mu iyi.. değil tabiki de.. mesela kacaelinde tecavüzcü varsa bu kocaelili olanların suçu mu..tabikide değil... bilmem anlatabildim mi...
Bu göçebe kültüründen kurtulamadı gitti şu Türk insanı. Medeni bir biçimde hukuka, kurallara ve kanunlara güven duymadığımızdan tıpkı mağara adamları gibi hakkını kendi almaya, kotarmaya çalışıyor.
Bu konuda haksız mıdır, elbette ki tartışılır. Son 10 yıldır Türkiye'de birşeyler değişiyor, insanlar demokrasiye daha çok inanır, haklarını hukuk yoluyla arar oldular. Bu ülkede arabalarda kavga etmek için levye, yedek lastik misali daimi bir ekipman gibi duruyorsa, bu memleketin henüz medenileşmediğini ve göçebe vandallığından kurtulamadığının bir ifadesidir. İşi, mesleği ve görevi ne olursa olsun.. Şaşırtıcı olan ise başkaları "barbar" dediği zaman alınıyor, kızarıyor, bozarıyor ve tepki gösteriyorsun...
Hem hukuka ve devlete güvenmiyor, hem de kamera önlerinde artistlik yaparken "vatan sağolsun, bir oğlum daha olsa veririm, vatan için şahdamarımı keserim" gibi içi boş slogan edebiyatı yapıyor. Devlete güven duyulmama sebebi, Türklerin yönetimde olduğu devletlerde kayırmacılık, rüşvet, kaba güç ve entrikala gibi fiillerin çokca olması. Tarihe baktığımızda da bunu görüyoruz. Sadece savaş zamanları karışıklık huzursuzluk ve bozgunculuk çıkmama sebebi bundan. Demokrasiye gerçek manada inanmamış, bırakın kişisel seçimleri ve zevklere saygı göstermeyi, kendisi gibi düşünmeyenleri insan yerine bile koymayarak bir anda düşman ve hatta vatan haini yaftası yapıştıracak kadar ilkel canlılardan bahsediyorum...
Bu yazdıklarımı tabii ki hiçbirimiz yine üzerimize alınmayacağız. Çünkü bu ülkede eleştiriler hep ötekine yapılır öyle değil mi ?
Bu saldırıyı gerçekleştiren zanlı Emniyet Teşkilatı'nda 2 saat içinde açığa alındı, hakkında idari ve adli soruşturma başlatıldı. Ve ciddi bir ceza & tazminat kendisini bekliyor. Ancak bu ifadeleri söyleyen kimselerin askerlerin eline pimi çekilmiş bomba veren subay ve bu konuda "kaza" açıklaması yapan yetkililer hakkında yorumsuz kaldığını görüyoruz; ne ilginç, acaba niyet mi farklı diye düşünüyor insan. Ben olsam şöyle yaparım böyle yaparım türünde balon ifadeler yazı yazarken çok kolay oluyor tabii ki...
Napoleon Bonaparte, Mısır seferi öncesi desteğini istediği asillerle toplantı yapıyor. Harita üzerinde düzenleyeceği harekatın nereleri kapsayacağını anlatıyormuş. Önce Tunus üzerinden gireceğiz Mısır'a kadar ilerleyip Filistin'e doğru uzanacağız demiş. Ukela burjuvaziden biri parmağını haritaya bastırıp "Ben olsam önce şurayı, sonra şurayı sonra da şurayı alırdım" demiş.. Napoleon "Bahsettiğiğiniz yerler parmakla alınsaydı emin olun hemen alırdım" cevabını vermiş))
Bu ülkede polis yok kabadayı var ne polisi ve bunun gibi ifadeleri yazan arkadaşların, polisin karşısında bu sözleri söyleyebilecek kadar delikanlı/mert/yiğit olduğundan hiç şüphem yok açıkçası![]()
Konu xnode tarafından (07/08/2011 Saat 11:06 ) değiştirilmiştir.
Arkadaşlar burada bağcıyı dövmemissiniz siz öldürmüşsünüz.Nedense polise gereksiz bir kin var. a sahsı polistir sana kotu davranmıştır. ama nedense a sahsından tüm polislere laf edilir. Yanlış düşünüyorsunuz.evine hırsız girdiginde ilk cğıracgın kişi polis olacktır. veyahut kapkaca ugradıgında ya da dayak yediginde. bence eleştirirken ölçülü olalımm..
syn xnode söyledikleriniz çok doğru sözler.
bunun en büyük sebebi vatandaşla en çok yakın temasa giren resmi kurumun emniyet teşkilatı olması bence.
ve bir polisle vatandaşın temasa geçmeside %90 kötü bir olay yada durumda olur ki buda vatandaşta iyi bir izlenim bırakmaz.
çünkü o anda bütün sorunun giderilmesini ister, ama kanunlardan dolayı herşey öyle kolay olmaz. örneğin kimliğin kaybolduysa sıkıntını gidermek için nüfus dairesine gidersin yeni kimliğini çıkarır ayrılırsın. işin bitmiştir nüfus dairesinde. ama evine hırsız girdiyse yada kavgaya karıştıysan (v.s.), zaten adrenalinin en yüksek seviyede olduğundan nüfuz dairesinde davrandığın gibi davranmazsın, e kaldıki karşındaki polisde bu ülkenin insanı, günde 10 kişiyle bu tarz olaylara benzer durumlarla muhatap olsa eninde sonunda balatayı sıyırırsın..
diceksinizki hata yapmasın kardeşim, maaşını almayı biliyor ya. eğer hata yapmayı en aza inmesini istiyorsak öncelikle polisin özlük haklarının düzeltilmesi(gerekli hukuki ve psikolojik desteğin verilmesi gibi) ve diğer devlet memurları gibi çalışma saatlerinin düzeltilmesi gerekli. sabah 8'de işe başlayıp akşam 7'de paydos edeceği zama 'inşallah ikinci bir emre kadar çıkışlar kaldırılmaz diye düşünmememeli' ki bu ülkemizin insanına daha düzgün daha güzel davranabilsinler.
ancak bu sorunları vatandaş ve polis değil başımızdaki büyükler düşünmeli... ama nerdeeee....
bu söylediklerim o pompacıyı döven polis için geçerlimi? değil tabikide. tıpkı vatandaşında o polise dersini verdim demesi gibi her ikiside çok ama çok yanlış hareketler.
kardes bu ne bıcım bır mesaj......
bır gosteri oncesı polısler gorev geregı bır noktada toplanır... aslında o saatte orda olmayı da ıclerınden kımse ıstemez... bı kac uyarı yaparlar ...yok.. dagılın arkadas ...yok... kanuna aykırı gosterı yapıyorsunuz...yok... ve gosterıcılerın ıcınden bı kac sıvrı tıp sureklı memurlara agza alınmayacak kufurler ederler... bır sabredersın ıkı sabredersın fakat sıvrı tıp hala kardesını esını dostunu tacız etmektedır sozlerıyle... ekıp olarak herkes o adama yogunlasır yavas yavas...beklersın kı dursun ama nerde... adam habıre gırer cıkar. ıs cıgrından cıktıgındada o ekıp ılk olarak kımı alır ıcerıye bılın bakalım...??? polıs te ınsandır. sızın uyudugunuz saatte ıstedır ... sızın parmagınızı sokmayacagınız pıslıge o bogazına kadar gırer. bellı bır mesaısı yoktur... genelde ortadırek cocuklarıdır... sizdendır bızdendır mahallemızden ufak bır cocuktur... ozunde temızdır... ama sızın parmagınızı sokmadıgınız pıslıkte o bogazına kadar gırdıgınden bırazda pıslıkle yasamaya alıskındır... sızın gordugunuzde yol degıstırdıgınız her turlu adı ınsan tıplemesıyle o arkadas sureklı calısır..
bu ornek kotu bır ornek ama sızın yorumunuzda okuyunca ...ben o polıs sızde dusunun o pompacı....yazıklar olsun.. fırsatı buldun geydır bakalım....
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri