Arkadaşlar halk arasında bir söz var bunu herkes bilir kurt kurdu ısırmaz diye Kurdun canı yansın bak yada zarar görsün bak ne oluyor o zaman halk arasındaki söz yok oluyor. saygılar.
Arkadaşlar halk arasında bir söz var bunu herkes bilir kurt kurdu ısırmaz diye Kurdun canı yansın bak yada zarar görsün bak ne oluyor o zaman halk arasındaki söz yok oluyor. saygılar.
Bu göçebe kültüründen kurtulamadı gitti şu Türk insanı. Medeni bir biçimde hukuka, kurallara ve kanunlara güven duymadığımızdan tıpkı mağara adamları gibi hakkını kendi almaya, kotarmaya çalışıyor.
Bu konuda haksız mıdır, elbette ki tartışılır. Son 10 yıldır Türkiye'de birşeyler değişiyor, insanlar demokrasiye daha çok inanır, haklarını hukuk yoluyla arar oldular. Bu ülkede arabalarda kavga etmek için levye, yedek lastik misali daimi bir ekipman gibi duruyorsa, bu memleketin henüz medenileşmediğini ve göçebe vandallığından kurtulamadığının bir ifadesidir. İşi, mesleği ve görevi ne olursa olsun.. Şaşırtıcı olan ise başkaları "barbar" dediği zaman alınıyor, kızarıyor, bozarıyor ve tepki gösteriyorsun...
Hem hukuka ve devlete güvenmiyor, hem de kamera önlerinde artistlik yaparken "vatan sağolsun, bir oğlum daha olsa veririm, vatan için şahdamarımı keserim" gibi içi boş slogan edebiyatı yapıyor. Devlete güven duyulmama sebebi, Türklerin yönetimde olduğu devletlerde kayırmacılık, rüşvet, kaba güç ve entrikala gibi fiillerin çokca olması. Tarihe baktığımızda da bunu görüyoruz. Sadece savaş zamanları karışıklık huzursuzluk ve bozgunculuk çıkmama sebebi bundan. Demokrasiye gerçek manada inanmamış, bırakın kişisel seçimleri ve zevklere saygı göstermeyi, kendisi gibi düşünmeyenleri insan yerine bile koymayarak bir anda düşman ve hatta vatan haini yaftası yapıştıracak kadar ilkel canlılardan bahsediyorum...
Bu yazdıklarımı tabii ki hiçbirimiz yine üzerimize alınmayacağız. Çünkü bu ülkede eleştiriler hep ötekine yapılır öyle değil mi ?
Bu saldırıyı gerçekleştiren zanlı Emniyet Teşkilatı'nda 2 saat içinde açığa alındı, hakkında idari ve adli soruşturma başlatıldı. Ve ciddi bir ceza & tazminat kendisini bekliyor. Ancak bu ifadeleri söyleyen kimselerin askerlerin eline pimi çekilmiş bomba veren subay ve bu konuda "kaza" açıklaması yapan yetkililer hakkında yorumsuz kaldığını görüyoruz; ne ilginç, acaba niyet mi farklı diye düşünüyor insan. Ben olsam şöyle yaparım böyle yaparım türünde balon ifadeler yazı yazarken çok kolay oluyor tabii ki...
Napoleon Bonaparte, Mısır seferi öncesi desteğini istediği asillerle toplantı yapıyor. Harita üzerinde düzenleyeceği harekatın nereleri kapsayacağını anlatıyormuş. Önce Tunus üzerinden gireceğiz Mısır'a kadar ilerleyip Filistin'e doğru uzanacağız demiş. Ukela burjuvaziden biri parmağını haritaya bastırıp "Ben olsam önce şurayı, sonra şurayı sonra da şurayı alırdım" demiş.. Napoleon "Bahsettiğiğiniz yerler parmakla alınsaydı emin olun hemen alırdım" cevabını vermiş))
Bu ülkede polis yok kabadayı var ne polisi ve bunun gibi ifadeleri yazan arkadaşların, polisin karşısında bu sözleri söyleyebilecek kadar delikanlı/mert/yiğit olduğundan hiç şüphem yok açıkçası![]()
Konu xnode tarafından (07/08/2011 Saat 11:06 ) değiştirilmiştir.
Beneficium accipere libertatem est vendere
Arkadaşlar burada bağcıyı dövmemissiniz siz öldürmüşsünüz.Nedense polise gereksiz bir kin var. a sahsı polistir sana kotu davranmıştır. ama nedense a sahsından tüm polislere laf edilir. Yanlış düşünüyorsunuz.evine hırsız girdiginde ilk cğıracgın kişi polis olacktır. veyahut kapkaca ugradıgında ya da dayak yediginde. bence eleştirirken ölçülü olalımm..
syn xnode söyledikleriniz çok doğru sözler.
bunun en büyük sebebi vatandaşla en çok yakın temasa giren resmi kurumun emniyet teşkilatı olması bence.
ve bir polisle vatandaşın temasa geçmeside %90 kötü bir olay yada durumda olur ki buda vatandaşta iyi bir izlenim bırakmaz.
çünkü o anda bütün sorunun giderilmesini ister, ama kanunlardan dolayı herşey öyle kolay olmaz. örneğin kimliğin kaybolduysa sıkıntını gidermek için nüfus dairesine gidersin yeni kimliğini çıkarır ayrılırsın. işin bitmiştir nüfus dairesinde. ama evine hırsız girdiyse yada kavgaya karıştıysan (v.s.), zaten adrenalinin en yüksek seviyede olduğundan nüfuz dairesinde davrandığın gibi davranmazsın, e kaldıki karşındaki polisde bu ülkenin insanı, günde 10 kişiyle bu tarz olaylara benzer durumlarla muhatap olsa eninde sonunda balatayı sıyırırsın..
diceksinizki hata yapmasın kardeşim, maaşını almayı biliyor ya. eğer hata yapmayı en aza inmesini istiyorsak öncelikle polisin özlük haklarının düzeltilmesi(gerekli hukuki ve psikolojik desteğin verilmesi gibi) ve diğer devlet memurları gibi çalışma saatlerinin düzeltilmesi gerekli. sabah 8'de işe başlayıp akşam 7'de paydos edeceği zama 'inşallah ikinci bir emre kadar çıkışlar kaldırılmaz diye düşünmememeli' ki bu ülkemizin insanına daha düzgün daha güzel davranabilsinler.
ancak bu sorunları vatandaş ve polis değil başımızdaki büyükler düşünmeli... ama nerdeeee....
bu söylediklerim o pompacıyı döven polis için geçerlimi? değil tabikide. tıpkı vatandaşında o polise dersini verdim demesi gibi her ikiside çok ama çok yanlış hareketler.
bu devletin beline verdiği silahla kendilerini bi *** sanan bu adamların sonu tukenmekle bitmez anca nerde bi gariban var nerde bi mazlum var onlara guç gösterisi yapsınlar bi tanesi benim petrol istasyonumdaki bir işçiye böyle yapsın işçi onu öldürmezse ben o işçiyi öldürürüm
genelleme cok yalnıs.... bıde sanırım sınırle fazla attınız kımse kımseyı oldurmez arkadas... naptın... oruc sıkıntı mı yaratıyor?? adam ıscıyı dovuyor dıye burda bır suru yazı yazdık.... sen aynı ıscı için eger oldurmezse ben o ıscıyı oldururum demıssın.... polısten beter oldun benım gozumde şimdi. ölüm kelimesini öldürme kelimesini agzınıza bu kadar dolamayın... yakıstıramadım sıze......
abicim adam dediğim gibi beline devletin silahını alıpta ahkam keserse gün gelir o adamın da hesabını biri keser
tamam haklısın genelleme yapmak yalnış ama bu mesleğin içinddede her mesleğin olduğu gibi böyle adi adamlar cıkıyor işte sana bi örnek verim amerikan askerleri kuzey ırağa girdiklerinde kimse onlara hesap sorabildimi adamların ellerinde silah gücü vardı insanları korkutmaktan baska ne yaptılar bu polisin yaptıgı nedir peki bana bunu bir acıklayabilirmisin hiç kusura bakmayın arkadaşlar ama askerede polisede saygım vardır ama böyle sere fsizlere asla saygı beklemeyin benden
devletin silahı ise neden 1000 küsür tl'ye belli bir model (kendi paranla satın almana rağmen çeşit yok yani) zorunlu bir şekilde satılıyor o silahlar. devlet hediye etmiyor yani.
ayrıca hiç yakıştımı sana amerikan askeriyle kendi polisimizi askerimizi bir tutmak...
ve senden saygı bekleyen yok... sadece aradaki farkı ayırsan yeter. ki zaten ' böyle ********ler' derken ayrımı yapmaya başlamışsın. keşke bu kadar ağır konuşan diğer arkadaşlarda senin gibi bu ayırımı iyi yapabilse...
bi sitedeki habere göre
''''Antalya da bir akaryakıt istasyonunda pompacı olarak çalışan kişinin, müşteri olarak gelen polis memuru tarafından darbedildiği iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldı.
Antalya'da bir akaryakıt istasyonunda pompacı olarak çalışan kişinin, müşteri olarak gelen polis memuru tarafından darbedildiği iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldı.
Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde adli yönden, Antalya Emniyet Müdürlüğü'nce de idari yönden soruşturma başlatılmıştır." denildi.''''''''
size olacağı söyleyeyim bi avukat olarak...koskocaman bi hiç...5 yıl ertelemeli hapis cezası alır hepsi o..iç soruşturmada da ceza tayinine mahal yoktur diye bi karar..hepsi bu...malesef olacağı bu acı ama gerçek...sizlere bi tavsiyem, biri size vurursa siz beklemeden karşılık verin..dayak yediğinizle kalırsınız..burası Türkiye..bişi çıkmaz
noone knows that except both of us
işte sorun burda... ne polite nede ezerim ben o polisi diyende... sorun sistemde... çok doğru bir noktaya dğindiniz. yalnız es geçtiğiniz nokta polise birşey olmayacağı... avukatsanız emniyetin içini bilirsiniz... topluma mal olmuş bir olay varsa eğer muhakkak bir kuban olmalı. tıpkı aziz yıldırımın fotosunun basına sızdırılması gibi bir günah keçisi muhakkak bulunurve başı kesilir.. e haliyle bu olayda bir tek polis olduğuna olduğuna göre kafasını kesin keserler...
1-Ben size katılmıyorum .Adam gibi bir amir ona bu yaptığının hesabını sordurur. Tamam. İdari soruşturmada alacağı cezalar vs. gibi kıdem ,para cezası bunun gibi. Daha iderenin birçok yaptırımı .
2-ikinci konu ise biri size vurursa sizde ona vakit geçirmeden ona vur diyosunda sizce doğrumu .Adam bana kendi arazimde çocuğumun yanında baltayla saldırdı ben ne yapmam lazım kaçsam çocuğuma geleçek araçatn tabancayı çıkardım diz kapaklarına attım. birini vurdum . Yere yığıldı. Hemen güneşlikten bistüriyi aldım dayadım gırtlağına hadi dedim az önce külenbeydin ne oldu .Sonuç polis geldi. iş uzadı gitti hiç birşey olamadı.
Adamı orda o an temizlerdim . onu orda kaybederdim . Yanlış yönledirmeyin Saygılar.
ailesinde 4 polis olan bi insan olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki polisleerin çoğu lise veya ortaokul mezunu...staj için abd ye gittiğimde polisin gerçekten ne işe yaradığını gördüm..adam orda senin hem huzurunu sağlar hem de kanun dışı bi iş yaptığında ensene çöker...bizimkiler gibi tommiks teksas giibi değil..üniversite mezunu polisler çoğalmadıkça insan hakları nedir bilmeyen tiplere bi silah verirsen. psikoteknik analizini iyice yapmadan adamı sokağa salarsan olacağı budur..elinde çekiç olan herkesi çivi gbi görürmüş..
noone knows that except both of us
birincisi polisin taşıdığı silah polise külfet olmaktan başka bişey değil. anadolunun çoğu yerinde polis onu taşımaktan çok kaybetmemek için taşıyor (terör olan yerler hariç tabi. çünkü öylr yerlerde üzerine zimmetli G3 bile veriliyor..) ayda yılda bir gerçekten lazım olur. onda da kullansan bi dert kullanmasan ayrı bi dert. (mesela plastik mermi olsa çok daha rahat kullanabilirsin)...
ikincisi senin ailendekiler dinazor devrinden kalanlardan demekki.numunelik kaldı öyleler. koruma altına alınacaklar yakında (yanlış anlamada teşkilatta öyle şaka yolla takılır millet)...![]()
![]()
sen türkiyede polis nasıl olunur biliyor musun hiç...kafadan sallıyon sadece...![]()
POMEM eğitim kurumlarını duymadın sanırım. liseden sonra polis olanlarda meslek yüsek okulu mezunu oluyor. yüksek çevre mühendisinden tut. hacettepede genetik üzerine doktora yapan bile var....
3 yıldızlı bir otelde tur operatörlüğü(abidelerde..) ve resepsiyonistlik yaptım.çorluda çevre mühendisi olarak çalıştım, ZKÜde araştırma görevlisi olarak çalıştım, sonrasında sözleşmeli subaylığı kazandım. ancak küçük bi aksilik nedeniyle intibakta sözleşmeli subaylıktan elendim... teşkilata girmeden önce polislğin p'sinden bile anlamazdım.. ve vardığım kanı şu, bizim şu anki kanunlarımızla polisin eğitimli olup olmaması önemli değil. sadece kıvrak zekalı olacaksın ve resmi evrakları evirip çevirmeyi iyi bileceksin o kadar. kim ne yaparsa yapsın fazla karışmayacaksın. eğer çok karışırsan iş dönüp dolaşıp sana sarıyor sonra.
ayrıyeten yaptığı işin ciddiyetinin öğretilmesi lazım öğrencilere kendine hakim olması lazım.babam polis bende bu sene girdim yedeklerdeyim bende çok cabuk sinirlenirim mesela o yüzden babam o konuda çok dikkatli olmamı ister en basıtınden.hangi meslekte olursa olsun insan önce sakın olmayı bilecek olayı kontrol altında tutmaya çalışacak burdaki polis gibi olay tarafından yönetilen olmayacak olayı yöneten olacak anlatabildiysem
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri