askin Nickli Üyeden Alıntı
birincisi polisin taşıdığı silah polise külfet olmaktan başka bişey değil. anadolunun çoğu yerinde polis onu taşımaktan çok kaybetmemek için taşıyor (terör olan yerler hariç tabi. çünkü öylr yerlerde üzerine zimmetli G3 bile veriliyor..) ayda yılda bir gerçekten lazım olur. onda da kullansan bi dert kullanmasan ayrı bi dert. (mesela plastik mermi olsa çok daha rahat kullanabilirsin)...
ikincisi senin ailendekiler dinazor devrinden kalanlardan demekki.numunelik kaldı öyleler. koruma altına alınacaklar yakında (yanlış anlamada teşkilatta öyle şaka yolla takılır millet)... :) :)
sen türkiyede polis nasıl olunur biliyor musun hiç...kafadan sallıyon sadece... :)
POMEM eğitim kurumlarını duymadın sanırım. liseden sonra polis olanlarda meslek yüsek okulu mezunu oluyor. yüksek çevre mühendisinden tut. hacettepede genetik üzerine doktora yapan bile var....
3 yıldızlı bir otelde tur operatörlüğü(abidelerde..) ve resepsiyonistlik yaptım.çorluda çevre mühendisi olarak çalıştım, ZKÜde araştırma görevlisi olarak çalıştım, sonrasında sözleşmeli subaylığı kazandım. ancak küçük bi aksilik nedeniyle intibakta sözleşmeli subaylıktan elendim... teşkilata girmeden önce polislğin p'sinden bile anlamazdım.. ve vardığım kanı şu, bizim şu anki kanunlarımızla polisin eğitimli olup olmaması önemli değil. sadece kıvrak zekalı olacaksın ve resmi evrakları evirip çevirmeyi iyi bileceksin o kadar. kim ne yaparsa yapsın fazla karışmayacaksın. eğer çok karışırsan iş dönüp dolaşıp sana sarıyor sonra.