Sayfa 2/2 İlkİlk 12
37 sonuçtan 21 ile 37 arası

Konu: Bolu Dağı daha çok can alacak

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Alıntı ik77 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar ben karayollarında çalışıyorum.akıncı çeltikçi ve cankurtaran bizim sorumluluk alanımız.geredeye kadar.eskiden şehir efsanesi sandığım ama doğru olan bi olayı anlatayım.ankara istanbul arasında olan otoyol aslında istikamet olarak yanlış bir güzergah izlemiştir.olması gereken ankara ayaş beypazarı nallıhan ve oradan bolu güzergahına çıkış.fakat dönemin milletvekillerinden bazıları ve bikaç bakan sırf kendi bölgelerinin menfaatine olduğu için kulis yapmış ve güzergahı hem iklim hem yol koşulları müsait olmayan bu yollardan gitmesine sebep olmuştur.eğer doğru güzergah seçilmiş olsa yol hem daha kısa hem daha düz hem tünelsiz olacaktı.bu kadar can ve mal kaybı olmayacaktı.güzergahın yanlış seçilmesi sadece yapım maliyetini değil şuan da devam eden bakım onarım maliyetlerinide çok yükseltmiştir.işte bu yöneticiler vatanlarını bu kadar seviyorlar ve halen mevcut iktidar anlayışıda bu düşüncenin devamıdır.

güzergaha hiç girmiyorum zaten
    gerededen sonra cankurtaran dan itibaren ankaraya kadar in çık
    böyle otobanmı olur kardeşim
    bunu çizen mühendisi öpmek lazım
    bizim araçlarımız halen ağar tonajla bu yola girmiyor
    gerdeden eski yola girip akyarma dan aşağı kızılcahamam kazan üzeri
    gidiyor ankaraya otobandan gidemiyor çünki balatalr dayanmıyor hele yazın ne kampana kalıyor ne balata kavurup atıyor sırf bu yol yüzünden

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

BOZKURT D.
    bozkurt0632 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 366

bolu tünelini mümkün olduğunca kullanmıyorum. arkadaşların yazdıkları sebeplerin haricinde bir büyüğümüzün dediği kadarıyla bolu depreminden sonra viyadüklerde de herhangi bir çalışma yapılmamış . sağlam mı sağlam ölece bırakılmış. herhangibir takviye veya düzetlme yapılmamış. ayrıca tünelden geçtiğinizde fazladan para ödeniyordu.(4-5 tl) son uygulamalarla bunuda engellemişler. tüleni kullansanızda kullanmasanızda aynı parayı ödüyorsunuz. hem canınızın, hemde malınızın tehlikede olduğu bir yola başka nerde para veriliyordur merak ediyorum.

kerem *
    krm1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1665

gerçekten korku filmi gibi bolu tüneli

senza cuore saremmo solo macchine

Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!

Engin DURUER
    Fire in the hole ! Genius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 674

Hala güncelliğini koruyan ve malesef hala bir ilerleme kaydedilememiş bir konu, bugünlerdeki reklam olayını saymıyorum bile
    GP in mirror is faster than they appear !

kerem *
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

o reklamda bile sadece kamyon var zamlardan sonra kimse yola çıkamamış

Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

m.milliyet.com.tr

aynı tas aynı hamam aynen devam

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

kerem *
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

kürşat tokgözoğlu
    ktpunto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    14 az 415
    Edilen teşekkür: 45

Yapımına çok sövdüğünüz Bolu Dağı Tüneli'ne emek vermiş mühendislerden biri de benim.
    Güzergah konusunda zamanın politik menfaatlerinin kurbanı olmuş bir güzergah bu doğru.
    Ama Tünel'in yapımından ötürü gelen aksamaların yaşandığı anlatılıyor sürekli.
    Eskiden bolu dağında her sene kar yağışında en az bir kere 24-48 saat arası yol kapanır ve insanlar mahsur kalırlardı.
    bugün trafiğe kapatılma süresi 1 saati bulmuyor. kapanma sebebi de çoğunlukla hız uyarılarını dikkate almayan tır sürücüleri oluyor.genelde hız limitlerine uymayarak makaslamaya sebebiyet veriyorlar.
    Tünelin en problemli yeri istanbul tarafındaki çıkışta günlenme görmeyen kesimdi. burasını yıkayacak solüsyon püfkürtme sistemleri geliştirildi. tünel ilk hizmete girdiğinde bazı baskılardan dolayı eksikleri ile hizmete açıldı. sonra bu eksiklerin zamanla giderilmesi yoluna gidildi.
    Tünel sonuçta bana ait değil, menfaat de sağlamıyorum. ama siz bir de bolu dağından sürekli geçmek zorunda kalan kamyon şöförlerine , tır şöförlerine sorun iş tünel iş görüyor mu, görmüyor mu.
    Ama herkes korkusunda, endişesinde, eleştrisinde haklıdır. çünkü sizin zorluklarla ödediğiniz vergilerle yapılan bu tür hizmetlerde, en iyisini görmek her zaman hakkınızdır.
    GRANDE PUNTO 1.4 STARJET 16v LPG

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

bende martta istanbula gidicem konuyu bi güncelliyim iyileştirme yapıldımı diye diyordum...

ne yapsam bilemedim.

Burası otoyolmu? yok artık. bu hale gelene kadar bi çalışma yapılmamışmı
    https://webtv.hurriyet.com.tr/2/2844...a-kapandi.aspx
    Konu OzzY tarafından (17/02/2012 Saat 20:06 ) değiştirilmiştir.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

kürşat tokgözoğlu
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    14 az 415

tırlar kayıp makaslamış yine yolu. sürekli olan şey malesef. 3 tır birden kaymış

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

salı günü kırıkkaleden istanbula sabah saat 06:00 yola çıktım. cankurtaranı rahat çıktım ancak sol şeritte kar vardı.
    neyse söylenen doğru ankara'dan istanbul'a giderken tünel içi dahil viyadükler eğimli. yol ve hava sıcaklığı müsait olduğundan 110'a kadar hızlandım hemde gaza dokunarak. viyadükler buz tutmuştur diye hızı azalttım.

şimdi herşeyi devletten beklememek gerekir. adamlar tünele girmeden kocaman kocaman yazmışlar hızınızı azaltın tünelde radar var 70 le gidin demişler. biz ne yapıyoruz tünelde 120 basıyoruz. devlet tünelden geçenlerin başına nöbetçi dikmek zorunda değil yapmayın Allah aşkına efendi gibi gidildiğinde gayet güvenli bir yol yeterki kurallara uyun.

13. Bu mesajı için 2 kişi Du Hast'ye teşekkür etti:

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

önemli olan açık hava koşullarında yolun açık olması değil
    uluslararası erişme kontrollü yol olarak geçen bu yolun ağır yol ve hava şartlarında da açık tutulabilmesidir
    eğer bunu başaramıyorsanız bir yerlerde hata veya eksikler var demektir
    biz bunları dile getirmeye çalıştık

kürşat tokgözoğlu
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    14 az 415

Coşkun bey, trafikteki tıkanma genellikle tır makasları sonucunda oluyor. bu herhangi bir yolda olabilir fakat bolu tünelinde olduğu zaman haber oluyor. tıpkı karın istanbulda yağdığı zaman haber niteliği taşıyıp diğer yerlerde yağınca haber niteliği taşımadığı gibi. yarım saatlik bir tıkanmadan söz ediliyor bugun ki hatırlayınız eskiden neredeyse 48 saat insanlar mahsur kalıyor, bu durum artık kabullenilmiş vaziyetteydi.

ama şu konuda size kesinlikle katılıyorum ankara istanbul otoyol güzergahı gümüşova-gerede üzerinden olmamalıydı.

Cüneyt T
    Oz Büyücüsü Luc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 559

Bitmeyen Bolu Tuneli'ni bu hukumet cok kisa surede farkli guzergahtan hizmete acti once tebrik ediyorum. Eksiklikleri de gidereceklerine inaniyorum.

Yalniz bir konu daha var ki. O da isteyen istedigi kadar tecrube veya baska bisey desin. Bu ulkede ehliyet almanin cok kolay oldugu ve hicbir kontrol mekanizmasinin olmadigidir. Unutmayin ki ulkemizde trafik kazalarinin cogu surucu hatasindan kaynaklaniyor.

Umarim devlet bu konuya da el atar ve artik sadece ehliyeti verip birakmaz. Bunun takibinide yapar..

Su memlekette araba kullanmanin ne demek olduguni bilmeyipte, o kadar cok arac kullanan varki. Buna da bir care bulmak lazim herseyden once.....

Sent my GT-I9100 using
    Oz Büyücüsü

raptor .
    Jettlüü sedini - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 545

Saglam hortlamis konu.. Ama hepimiz icinde iyi olmis su kis gunlerinde..
    Bolu tunelinde kocaman kocaman yaziyor 70 ile gidin diye.. 70-75 ile gidiyoruz.. Kamyonlar tirlar tunelde sellektor korna yapiyor.. Su hiz ihlali cezalarini devlet ivedilikle kisilere postalamali.. Belki para odemekten bikar ve yavaslarlar..

Tunel cikisindan ankara istikametine gidiste dik inis cikislari nedeniyle hem son derece tehlikeli hemde muhendislik acisindan yanlis hesaplanmis.. Kurp dedigimiz bu inis cikis ve virajlar ust limitte hesaplanmis.. Kazi dolgu masraan kacmak icinde egimler artirilmis..

Tunelin istanbul cikisinda ise yolun egimini ve viyadukleri sorgulamiyorum fakat isitma sistemi cok kolay sekilde uygulanabilir.. 10 derece altina sensorlu sekilde yerlestirilebilir.. Alttan isitma olmasi su saatten sonra cok yuksek maliyetli olacagindan sicak hava fanlari koyulabilir.. Yalniz bunda da soyle bir problem soz konusu.. Yeterli bakim ve zamaninda kontrol yapilmaz ise isitma sistemi calismayan fan sogutma etkisi yapar ve don olayini hizlandirir.. Bu nedenle maliyete goz yumup asfalti parca parca kaldirarak isitma sistemi dosenmesi en dogrusu olur..

Sonucta bu yol gerek baski sonucu gerekse yetersiz hesap ve tetkik sonucu yanlis muhendislik eseridir.. Bir sekilde yanlislari bazi maliyetlere katlanarak azaltmak gerekir.. Fakat hic bir zaman yeniden yol yapmadiklari surece fay hattinin tam uzerinden gecen bu yolun hatasi sifira indirgenemez..

Sent my iPhone using
    HONDA CIVIC 1.6 i-VTEC Premium Eco Otm ile yollarda..

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

kerem *
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Alıntı sedini Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saglam hortlamis konu.. Ama hepimiz icinde iyi olmis su kis gunlerinde..
    Bolu tunelinde kocaman kocaman yaziyor 70 ile gidin diye.. 70-75 ile gidiyoruz.. Kamyonlar tirlar tunelde sellektor korna yapiyor.. Su hiz ihlali cezalarini devlet ivedilikle kisilere postalamali.. Belki para odemekten bikar ve yavaslarlar..

Tunel cikisindan ankara istikametine gidiste dik inis cikislari nedeniyle hem son derece tehlikeli hemde muhendislik acisindan yanlis hesaplanmis.. Kurp dedigimiz bu inis cikis ve virajlar ust limitte hesaplanmis.. Kazi dolgu masraan kacmak icinde egimler artirilmis..

Tunelin istanbul cikisinda ise yolun egimini ve viyadukleri sorgulamiyorum fakat isitma sistemi cok kolay sekilde uygulanabilir.. 10 derece altina sensorlu sekilde yerlestirilebilir.. Alttan isitma olmasi su saatten sonra cok yuksek maliyetli olacagindan sicak hava fanlari koyulabilir.. Yalniz bunda da soyle bir problem soz konusu.. Yeterli bakim ve zamaninda kontrol yapilmaz ise isitma sistemi calismayan fan sogutma etkisi yapar ve don olayini hizlandirir.. Bu nedenle maliyete goz yumup asfalti parca parca kaldirarak isitma sistemi dosenmesi en dogrusu olur..

Sonucta bu yol gerek baski sonucu gerekse yetersiz hesap ve tetkik sonucu yanlis muhendislik eseridir.. Bir sekilde yanlislari bazi maliyetlere katlanarak azaltmak gerekir.. Fakat hic bir zaman yeniden yol yapmadiklari surece fay hattinin tam uzerinden gecen bu yolun hatasi sifira indirgenemez..

Sent my iphone using
    +1283

Ahmet gelen
    vonali26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 23

Arkadaşlar memleket gerçekten çok sahipsiz.
    Proje hatalı olabilir ama mevcut durumda ne yapıldığı çok daha önemlidir bence.
    DENETİM. Sizce yeterli denetim var mı yol güzargahında? YOK! Tır lar ve kamyonlar tünelde korna çalıyor arkadan biz 70 le giderken. Bu nasıl bir denetim anlayışı.

Sayfa 2/2 İlkİlk 12