Yapımına çok sövdüğünüz Bolu Dağı Tüneli'ne emek vermiş mühendislerden biri de benim.
Güzergah konusunda zamanın politik menfaatlerinin kurbanı olmuş bir güzergah bu doğru.
Ama Tünel'in yapımından ötürü gelen aksamaların yaşandığı anlatılıyor sürekli.
Eskiden bolu dağında her sene kar yağışında en az bir kere 24-48 saat arası yol kapanır ve insanlar mahsur kalırlardı.
bugün trafiğe kapatılma süresi 1 saati bulmuyor. kapanma sebebi de çoğunlukla hız uyarılarını dikkate almayan tır sürücüleri oluyor.genelde hız limitlerine uymayarak makaslamaya sebebiyet veriyorlar.
Tünelin en problemli yeri istanbul tarafındaki çıkışta günlenme görmeyen kesimdi. burasını yıkayacak solüsyon püfkürtme sistemleri geliştirildi. tünel ilk hizmete girdiğinde bazı baskılardan dolayı eksikleri ile hizmete açıldı. sonra bu eksiklerin zamanla giderilmesi yoluna gidildi.
Tünel sonuçta bana ait değil, menfaat de sağlamıyorum. ama siz bir de bolu dağından sürekli geçmek zorunda kalan kamyon şöförlerine , tır şöförlerine sorun iş tünel iş görüyor mu, görmüyor mu.
Ama herkes korkusunda, endişesinde, eleştrisinde haklıdır. çünkü sizin zorluklarla ödediğiniz vergilerle yapılan bu tür hizmetlerde, en iyisini görmek her zaman hakkınızdır.
Yer imleri