ECU safe mod olayı benim de başıma bela oluyor. 1.5 bar i geçemiyorum. Geçersem araç 3000 devirde tıkanıyor kalıyor. Turbo basıncı da 0.5 oluyor. Arıza lambam gözümün içine bakıyor ve durup yeniden çalıştırmak zorunda kalıyorum. Yarış esnasında yaşananları siz düşünün artık.
Dostum t-jet için ek beyinden bahsetmişsin. Bahsettiğin olay sanırım EMS diye adlandırılan ara beyin. Bilgisayarda programlanır ve araca takılır. Bu sistem genelde chip tuning mümkün olmayan japon araçlarda veya sonradan turbolanan ve chip tuning in yeterli olmayacağı araçlarda kullanılır.
1.4 fire araclara bu sistem uygulanabiliyomu acaba..ortalama ne kadar güç artışı olur eğer uygulanıyosa?
06 GTR 52
-Crossfit-
Forging Elite Fitness
ertug turbosuz araçlarda pek bi işe yaramıyor yazılımla oynamak,cok cok 77hp olur sana 80hp,o da bi işine yaramaz![]()
Bizim t-jet sportu olan bir arkadaşımız chip tuning yaptı ve dyno da 156 HP gösteriyordu.
(bu forumda değil) Gerçi aracı sattı .chip tuning olayında eski yazılımınızı size cd ile veriyorlar zaten. İstediğiniz zaman gidip geri yükletebilirsiniz.
t-jet bi harika ztn ya,darısı bizim başımıza inş bundan sonra..
hmm anladım saol dostum..biz hava filtresi egzoz a tabi yiz yine o zmn![]()
06 GTR 52
-Crossfit-
Forging Elite Fitness
Sizin aracınıza da chip uygulanıyor. Ortalama 10hp + 15nm tork alırsınız. Çok görünmese de sürüş zevkinizi güzelleştireceği ve aracınızı şimdiye oranla daha çok seveceğiniz kesin. Biraz kesiciniz de ileri alınabilir.
Arkdaşlar merhaba. bu araç için powerbox mevcut.genellikle powerboxlar dizel araçlar için uygulanıyor.
Fakat bu araç için durum farklı dte-systems almanya firmasının ürettiği bir powerbox var aracı 140 hp çıkarıyor. Yani bu aracın durumu diğer benzinli araçlardan farklı incelemek isteyenen bu adresten Chiptuning von DTE-Systems: Produkt powerbox ı inceleyebilir.
ben powerbox kullanıyorum ve chiptuning e göre daha çok güç kazanıldığını ve güvenli olduğunu düşünüyorum. chiptuning yapanlarında emeğine saygı duyarım.
eger bu powerbox ı almak isteyen varsa türkiyede dte powerboxları BAREL Otomotiv satıyor tel numarası 0232 252 48 40 arayıp ayrıntılı bilgiyi buradan almanızı tavsiye ederim.
yanılgı olmasın, powerboxlar da gerçekten işe yarıyor ben de kullanıyorum, fakat chiptuning kadar güç vermesi sözkonusu olamıyor malesef. ayrıca tüm gücünü sadece yakıt veya havayla oynayarak verdiği için çok sağlıklı olamıyor. chip tuning de tork limitorune kadar her şeyi değiştirmeniz mümkün oluyor. devir kesiciyi ve diğer etkenler de örnek verilebilir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri