Alıntı matushella Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kadran sapması işini bukadar abartma derim. 170km'de 8.5 ile 17 km arası bir kadran sapması olayı imkansız. Eğer orijinal lastik ebatları ile oynamamışsan okadar bir sapma olamaz.

Tork tamamiyle aracın hızlanması ve beygir gücüde son sürati etkileyen etmenlerdir ama bütün herşeyide buna göre kıyaslayamayız. Motorda hiç fabrika verilerinde bahsedilmeyen kilojul verileri vardır. Dizeldeki piston kollarının benzinlilere göre daha uzun olması ve hareketli aksamları daha uzun ve büyük olmasından kaynaklı kilojul yani kinetik enerji birimlerimiz daha yüksektir. Buda aracın potansiyelini gösterir. Şöyleki 1.4 benzinli 98 beygir araba ile yokuş aşağı gaz sonuna kadar basılmış iken 155-160 km yi zor geçtim. Multijet ile düz yolda 175 km'ye çıktım ve nişanlım beni frenledi. Daha sonra abim tek başına 185'e çıktı daha gaz sonuna kadar basılmamış bile.

Arkadaşım altındaki araba starjet 1.4 benzinli araba. O arabaya kıyasla gidipte multijetler o süratleri bulamaz deme. Kimse çıkıp burda yalan söylemek için ısrar etmez. Arabalarda 200-210 km potansiyeli var ama baya bir zaman harcamak lazım.
benim aracımda %7 kadran sapması var
dyno da da çıktı gps ölçümlerimde de çıkıyor.
100 ile giderken 93 gösteriyor

kadran 170 gösterirken gerçek hız 159 civarı oluyor