171 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: 1.3 Multijet Gp 75 Hp Max. Hiz Nedir?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Ozan Özcan
    matushella - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 80

Alıntı piankhy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuya biraz bakarsanız 210-220 yaptım diyenler var. Daha büyük fantazi düşünemiyorum 75 beygirlik araçla. %5 ile %10 arasında sapma aşağı yukarı her araçta vardır biraz araştırın. Örnek vermek gerekirse ben aracım kadranda 160 gösterirken, GPRS'den bakarsanız 152 km gibi bir sürat gözüküyor. 170 km'de 8.5 km ile 17 km arasında sapma yapar bu da. Aracın azami teknik verilerinin 50 km üstüne çıkabilmek garip gelmiyor da kadran sapması mı bu kadar garip geliyor.

90 beygirlik araçlardan bahsetmiyoruz. Konunun başlığı bile 75 beygirlik multijet. Bu anlamda konuyu dağıtmayalım bence. 195 NM'lik tork aracın hızına düşündüğünüz kadar etki etmez. Tork arabanın gücüdür. Sürat arttıkça beygir gücü torktan çok daha önemli hale gelir. 170'e ben de çıkar diyorum zaten. Benim aracımın da zorlayarak 195 yapıyor. Daha üstü yok. Olması da imkansız zaten bu ağırlıklarda ve güçlerde araçlar için. Ben kimseye yalan söylüyor demiyorum ama konu son sürat olunca her forumda, her marka araç sahibi biraz abartmayı seviyor. Honda ile 240'lara çok rahat çıkanlar da var. Biraz abartı, biraz da kadran sapması olursa bahsedilen süratler telaffuz edilir.

Neyse konuyu daha fazla uzatarak gerilmenin alemi yok. Sonuçta hepimiz aynı araçları kullanıyoruz burada. Benim görüşüm 75 beygirlik araçların kim ne derse desin düz yolda 200 km gibi süratleri göremeyeceği yönünde. Sağlam bir eğim olur, rüzgar olur arkadan alınan, biraz da kadran sapmaları ile göstergede görürsünüz ona birşey diyemem.
    Kadran sapması işini bukadar abartma derim. 170km'de 8.5 ile 17 km arası bir kadran sapması olayı imkansız. Eğer orijinal lastik ebatları ile oynamamışsan okadar bir sapma olamaz.

Tork tamamiyle aracın hızlanması ve beygir gücüde son sürati etkileyen etmenlerdir ama bütün herşeyide buna göre kıyaslayamayız. Motorda hiç fabrika verilerinde bahsedilmeyen kilojul verileri vardır. Dizeldeki piston kollarının benzinlilere göre daha uzun olması ve hareketli aksamları daha uzun ve büyük olmasından kaynaklı kilojul yani kinetik enerji birimlerimiz daha yüksektir. Buda aracın potansiyelini gösterir. Şöyleki 1.4 benzinli 98 beygir araba ile yokuş aşağı gaz sonuna kadar basılmış iken 155-160 km yi zor geçtim. Multijet ile düz yolda 175 km'ye çıktım ve nişanlım beni frenledi. Daha sonra abim tek başına 185'e çıktı daha gaz sonuna kadar basılmamış bile.

Arkadaşım altındaki araba starjet 1.4 benzinli araba. O arabaya kıyasla gidipte multijetler o süratleri bulamaz deme. Kimse çıkıp burda yalan söylemek için ısrar etmez. Arabalarda 200-210 km potansiyeli var ama baya bir zaman harcamak lazım.

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

Alıntı matushella Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kadran sapması işini bukadar abartma derim. 170km'de 8.5 ile 17 km arası bir kadran sapması olayı imkansız. Eğer orijinal lastik ebatları ile oynamamışsan okadar bir sapma olamaz.

Tork tamamiyle aracın hızlanması ve beygir gücüde son sürati etkileyen etmenlerdir ama bütün herşeyide buna göre kıyaslayamayız. Motorda hiç fabrika verilerinde bahsedilmeyen kilojul verileri vardır. Dizeldeki piston kollarının benzinlilere göre daha uzun olması ve hareketli aksamları daha uzun ve büyük olmasından kaynaklı kilojul yani kinetik enerji birimlerimiz daha yüksektir. Buda aracın potansiyelini gösterir. Şöyleki 1.4 benzinli 98 beygir araba ile yokuş aşağı gaz sonuna kadar basılmış iken 155-160 km yi zor geçtim. Multijet ile düz yolda 175 km'ye çıktım ve nişanlım beni frenledi. Daha sonra abim tek başına 185'e çıktı daha gaz sonuna kadar basılmamış bile.

Arkadaşım altındaki araba starjet 1.4 benzinli araba. O arabaya kıyasla gidipte multijetler o süratleri bulamaz deme. Kimse çıkıp burda yalan söylemek için ısrar etmez. Arabalarda 200-210 km potansiyeli var ama baya bir zaman harcamak lazım.
    benim aracımda %7 kadran sapması var
    dyno da da çıktı gps ölçümlerimde de çıkıyor.
    100 ile giderken 93 gösteriyor

kadran 170 gösterirken gerçek hız 159 civarı oluyor

Ozan Özcan
    matushella - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 80

Alıntı Du Hast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim aracımda %7 kadran sapması var
    dyno da da çıktı gps ölçümlerimde de çıkıyor.
    100 ile giderken 93 gösteriyor

kadran 170 gösterirken gerçek hız 159 civarı oluyor
    Lastiklerde ve jantlarda herhangi bir oynama yaptınız mı peki?

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

Alıntı matushella Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lastiklerde ve jantlarda herhangi bir oynama yaptınız mı peki?
    hayir fabrika cikisi jant ve orj ebatta lastikler.
    zaten arka lastikler fabrikanin verdigi lastikler