Sayfa 4/9 İlkİlk 12345678 ... SonSon
169 sonuçtan 61 ile 80 arası

Konu: 1.3 Multijet Gp 75 Hp Max. Hiz Nedir?

Sancar Sönmez
    StarJet Dynamic 1.4 95Bg. piankhy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 25

Alıntı igeroglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aradaki farka göre son hızın farklı olmasını bekliyosunuz ama arabalardaki beygir farkının %30 u son sürate etki eder %70 ise 0-100 km gibi ani hızlanmalarda kendini belli eder. Dediğiniz 140 beygirlik araç ile 75 beygirlik puntoyu 0 100 de karşılaştırın o zaman içiniz rahat edecektir
    Tam olarak ne demek istediğinizi anlamadım ama şöyle bir karşılaştırma yapalım. Bahsettiğim aracın 0-100'ü 9 saniye civarında. Punto'nun ise 13.6 saniye. Esneklik değerlerinden konuşmuyorum bile.

Yanlış anlaşılmasın, anlamadığım nokta hangi konuda içimin rahat edeceği.
    StarJet Dynamic 1.4 95Bg.

İbrahim Gökhan Eroğlu
    igeroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 19

Demişsiniz ya punto ile gti lar aynı hıza ulaşıyorsa adamlar neden gti lara boş yere para veriyorlar diye. Bende diyorumki beygir farkının son hıza katkısından çok ani hızlanmalara katkısı olur. Jettanız 220 ile gidiyorsa puntonun 200 le gitmesi normaldir bunu önemsemeyin 9 saniye 0 100 demişsiniz puntonun ise 13 14 saniye bu yüzden beygir farkının yararını burda kat kat hissedebilirsiniz bu yüzden içiniz rahat olsun dedim, gtilara yada jettaya boşa para verilmiyor yani

Sancar Sönmez
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Demişsiniz ya punto ile gti lar aynı hıza ulaşıyorsa adamlar neden gti lara boş yere para veriyorlar diye. Bende diyorumki beygir farkının son hıza katkısından çok ani hızlanmalara katkısı olur. Jettanız 220 ile gidiyorsa puntonun 200 le gitmesi normaldir bunu önemsemeyin 9 saniye 0 100 demişsiniz puntonun ise 13 14 saniye bu yüzden beygir farkının yararını burda kat kat hissedebilirsiniz bu yüzden içiniz rahat olsun dedim, gtilara yada jettaya boşa para verilmiyor yani
    Anladım teşekkürler

Yine de tekrar söylüyorum, 75 beygirlik Punto'ların 200 ve üstü süratlere çıkabileceklerine inanmıyorum. Çıkıyorum diyen arkadaşların da kadranlarında bayağı bir sapma olduğunu düşünüyorum.

Ozan Özcan
    matushella - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 80

Araçlar çok rahat 170-190 km lere çıkabiliyor. Pekte zorlanmıyorsun yani çok hızlı olmuyor ama çıkıyor. rahatça 200 e çıkar ama yürek lazım çıkmak için.

Sancar Sönmez
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı matushella Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araçlar çok rahat 170-190 km lere çıkabiliyor. Pekte zorlanmıyorsun yani çok hızlı olmuyor ama çıkıyor. rahatça 200 e çıkar ama yürek lazım çıkmak için.
    Valla bu işler yürekle bilekle olmuyor arkadaşım. Aracın o sürate çıkabilecek gücü varsa çıkar. Yoksa ister yürek ister başka şey olsun çıkmaz. Teknik denen birşey var. O kadar mühendis ölçüyor biçiyor, belli bir güç elde ediyor ve o güçten de ortaya çıkacak sürat belli. Yürekle, gençlikle, gözü karalıkla olacak işler değil bunlar. O sizin gördüğünüz sürat kadrandaki sürat. Ne kadar hata payı olduğu meçhul. 170'e çıkar düz yolda. Ondan sonrası fantaziye girer 75 beygirlik Punto için.

Ozan Özcan
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri

Ne alakası var fantezi ile. Hız kadranında ne gibi bir sapmadan bahsediyorsun ayrıca. 1-2 km anladıkta 10-20 km mi yani? Bukadar adam yalan mı söylüyor. Ayrıca araçlar 75 beygir 195 nmt tork'a sahip. Çokta yabana atma heleki 90 beygirlikleri hiç atma. Kimse 220-230 a çıktım demiyor. Ama araçlar biraz zorlansa 200 ü görür ama çok zorlamak lazım. bunun dışında 170-180 km için çokta uğraşmaya gerek kalmıyor. Sen çıkamıyorsan bilmem ama ben çok rahat çıkıyorum.

Tutku Aydin
    tutkuaydin41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    41**200
    Edilen teşekkür: 270

210-220 ıllakı yapanlar wardır ama aracın hızlanması cok gec oldugu ıcın sadece uzunyolda yapılabılır. 190 nı gordum bende daha fazla basmadım..
    Hadi Abisi .)

Sancar Sönmez
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı matushella Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ne alakası var fantezi ile. Hız kadranında ne gibi bir sapmadan bahsediyorsun ayrıca. 1-2 km anladıkta 10-20 km mi yani? Bukadar adam yalan mı söylüyor. Ayrıca araçlar 75 beygir 195 nmt tork'a sahip. Çokta yabana atma heleki 90 beygirlikleri hiç atma. Kimse 220-230 a çıktım demiyor. Ama araçlar biraz zorlansa 200 ü görür ama çok zorlamak lazım. bunun dışında 170-180 km için çokta uğraşmaya gerek kalmıyor. Sen çıkamıyorsan bilmem ama ben çok rahat çıkıyorum.
    Konuya biraz bakarsanız 210-220 yaptım diyenler var. Daha büyük fantazi düşünemiyorum 75 beygirlik araçla. %5 ile %10 arasında sapma aşağı yukarı her araçta vardır biraz araştırın. Örnek vermek gerekirse ben aracım kadranda 160 gösterirken, GPRS'den bakarsanız 152 km gibi bir sürat gözüküyor. 170 km'de 8.5 km ile 17 km arasında sapma yapar bu da. Aracın azami teknik verilerinin 50 km üstüne çıkabilmek garip gelmiyor da kadran sapması mı bu kadar garip geliyor.

90 beygirlik araçlardan bahsetmiyoruz. Konunun başlığı bile 75 beygirlik multijet. Bu anlamda konuyu dağıtmayalım bence. 195 NM'lik tork aracın hızına düşündüğünüz kadar etki etmez. Tork arabanın gücüdür. Sürat arttıkça beygir gücü torktan çok daha önemli hale gelir. 170'e ben de çıkar diyorum zaten. Benim aracımın da zorlayarak 195 yapıyor. Daha üstü yok. Olması da imkansız zaten bu ağırlıklarda ve güçlerde araçlar için. Ben kimseye yalan söylüyor demiyorum ama konu son sürat olunca her forumda, her marka araç sahibi biraz abartmayı seviyor. Honda ile 240'lara çok rahat çıkanlar da var. Biraz abartı, biraz da kadran sapması olursa bahsedilen süratler telaffuz edilir.

Neyse konuyu daha fazla uzatarak gerilmenin alemi yok. Sonuçta hepimiz aynı araçları kullanıyoruz burada. Benim görüşüm 75 beygirlik araçların kim ne derse desin düz yolda 200 km gibi süratleri göremeyeceği yönünde. Sağlam bir eğim olur, rüzgar olur arkadan alınan, biraz da kadran sapmaları ile göstergede görürsünüz ona birşey diyemem.

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

HAKAN SABANCI
    karaduman forever... :) sabanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Plaka
    35 AN 1933
    Edilen teşekkür: 403

Alıntı piankhy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuya biraz bakarsanız 210-220 yaptım diyenler var. Daha büyük fantazi düşünemiyorum 75 beygirlik araçla. %5 ile %10 arasında sapma aşağı yukarı her araçta vardır biraz araştırın. Örnek vermek gerekirse ben aracım kadranda 160 gösterirken, GPRS'den bakarsanız 152 km gibi bir sürat gözüküyor. 170 km'de 8.5 km ile 17 km arasında sapma yapar bu da. Aracın azami teknik verilerinin 50 km üstüne çıkabilmek garip gelmiyor da kadran sapması mı bu kadar garip geliyor.

90 beygirlik araçlardan bahsetmiyoruz. Konunun başlığı bile 75 beygirlik multijet. Bu anlamda konuyu dağıtmayalım bence. 195 NM'lik tork aracın hızına düşündüğünüz kadar etki etmez. Tork arabanın gücüdür. Sürat arttıkça beygir gücü torktan çok daha önemli hale gelir. 170'e ben de çıkar diyorum zaten. Benim aracımın da zorlayarak 195 yapıyor. Daha üstü yok. Olması da imkansız zaten bu ağırlıklarda ve güçlerde araçlar için. Ben kimseye yalan söylüyor demiyorum ama konu son sürat olunca her forumda, her marka araç sahibi biraz abartmayı seviyor. Honda ile 240'lara çok rahat çıkanlar da var. Biraz abartı, biraz da kadran sapması olursa bahsedilen süratler telaffuz edilir.

Neyse konuyu daha fazla uzatarak gerilmenin alemi yok. Sonuçta hepimiz aynı araçları kullanıyoruz burada. Benim görüşüm 75 beygirlik araçların kim ne derse desin düz yolda 200 km gibi süratleri göremeyeceği yönünde. Sağlam bir eğim olur, rüzgar olur arkadan alınan, biraz da kadran sapmaları ile göstergede görürsünüz ona birşey diyemem.
    abi çok haklısın bende söylüyorum ancak 75 lik sahibi olan arkadaşlar hemen cephe alıyolar fakat hiç alınmasınlar bu böyle grandepunto 75 lik multijetide , evo 75 lik multijeti kullandım bende 90 lık sahibiyim o yüzden arabaların neler yapacağı belli eğim arkadan alınan rügar veya öndeki aracın rüzgarına girme haricinde düz yolda 200 görmek 75lik için hikayenin ötesine geçemez...

A B
    Wisdom Words Kronokrator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok

bu arabayla düz yolda 200 basan arkadaşa arabamı hediye edicem.

Alican Kocabıyık
    can 07CAn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Yok
    Plaka
    07 BHS 07
    Edilen teşekkür: 18

demekki gidenin arabası gidiyo ama yazık günah sonuçta 1300 cc ve o kadar sıkıştırmaya gerek yok bana göre de önemli olan 200 görmesinden çok yol şartı bilmem neden bağımsız dakikalarla değilde saniyelerle o hıza çıkması, en az 1.8 veya 2.0 motor olurda kafana göre basarsın gidermi derdi olmadan zaten öyle bi araba gp ye göre hayli hayli oturaklı olur sürücününde içinde güven olur durcak mı savrulcakmı demeden

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

Usta dediğin gti lar veya 140 beygirlik arabalar 5 dk da 200 yapıyorsa 75 77 lik punto yarım saatte 200 yapıyor fark burda
    yarım saat boyunca 150 km üzeri hızda gidilebilecek bir düz yol varsa bir deneyelim

Onur y..
    acRep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 333

1300 cc deil 1248 cc sanırım 1.3 diye temsili söyleniyo..

asil suna
    asil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35evh87
    Edilen teşekkür: 807

Alıntı omer06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    devirsaatin kaçta oluyo ?
    50 de tam

16. Bu mesaj için teşekkür edenler:

asil suna
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35evh87

Teknik Konu

O zaman demek işin püf noktası sabırlı olmak. Yarım saat uğraşınca 200 yapıyorsa ona diyebileceğim birşey yok. Arabanın teknik özellikleri belli. Yapacağı max. sürat de belli. Her araba fabrika verisinin üstüne bir miktar çıkar ama son hızı 165 km denen araba 220 yapıyorsa o işte bir terslik vardır. Dediğim gibi sapmalar çok fazla demek ki bizim Punto'larda. Ben daha önce de yazdım. Evimizdeki diğer araç 2.0 TDİ Jetta ile 215yaptım düz yolda ki, 140 beygirlik 320 NM'lik araç. O araçta bile 200'den sonra süratlenme kesiliyordu. Ha, biraz daha giderdi araç ama aradaki güç farkına dikkatinizi çekerim. Öyle 200, 220'ler az buz sürat değil. Kadran hatası olmadan 75'lik punto'yu parçalasanız 220, 210 yapamaz.
    valla sende gördüğüm kadarıyla star jet var izmire yolun düşerse ver arabayı kadranı sona dayandığını videyoya çek izledikkçede beni hatırla kardeşim
    https://www.youtube.com/watch?v=Jhfa0IXTZeYm
    Konu asil tarafından (02/02/2011 Saat 02:42 ) değiştirilmiştir. Sebep: eksik

Ozan Özcan
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri

Kadran sapması işini bukadar abartma derim. 170km'de 8.5 ile 17 km arası bir kadran sapması olayı imkansız. Eğer orijinal lastik ebatları ile oynamamışsan okadar bir sapma olamaz.

Tork tamamiyle aracın hızlanması ve beygir gücüde son sürati etkileyen etmenlerdir ama bütün herşeyide buna göre kıyaslayamayız. Motorda hiç fabrika verilerinde bahsedilmeyen kilojul verileri vardır. Dizeldeki piston kollarının benzinlilere göre daha uzun olması ve hareketli aksamları daha uzun ve büyük olmasından kaynaklı kilojul yani kinetik enerji birimlerimiz daha yüksektir. Buda aracın potansiyelini gösterir. Şöyleki 1.4 benzinli 98 beygir araba ile yokuş aşağı gaz sonuna kadar basılmış iken 155-160 km yi zor geçtim. Multijet ile düz yolda 175 km'ye çıktım ve nişanlım beni frenledi. Daha sonra abim tek başına 185'e çıktı daha gaz sonuna kadar basılmamış bile.

Arkadaşım altındaki araba starjet 1.4 benzinli araba. O arabaya kıyasla gidipte multijetler o süratleri bulamaz deme. Kimse çıkıp burda yalan söylemek için ısrar etmez. Arabalarda 200-210 km potansiyeli var ama baya bir zaman harcamak lazım.

ömer bedir
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. omer06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 767

Alıntı asil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    50 de tam
    bizim 2011 gplerde 5200 devir 180 km hız

sakin karadas
    sakinkaradas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Çorum
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 141

evoyu degil ama bir önceki gp mi denemiştim.düz yolda 165 in üzerine kesinlikle çıkmıyordu.sanırım kısıtlama vardı.
    ayrıca biz 165 basan grande puntom ile çok mutlu bir birliktelik yaşadık.şu an evo ilede aynı birlikteligimize mutlu ve mesut olarak devam ediyoruz
    hem senede kaç sefer hız limitini deneyecegim yol çıkacak ki karşıma.
    Konu sakinkaradas tarafından (02/02/2011 Saat 10:43 ) değiştirilmiştir.

Kubilay Gürbüz
    calypsokubi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 0

Standart Bende bir canavar var

Bence sınıfının en iyisi grande punto. şehir içinde bu arabanın yapabileceklerini görmeyen kullanmayan bilemez. önceleri ev almak için para biriktireyim diye almıştım ama şimdi arabama aşığım. Mükemmel performans ve yakıt tasarrufuna sahip. Gazı fazla köklemeden istanbula 70 tl ile gittim ve gelirken yolda kalmayım diye 20 tl daha mazot koydurdum. Ve bu arabayla ben 220'yi gördüm. Getz dediğiniz araba puntonun yanında gaz yağ tenekesi kalır.

asil suna
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35evh87

Alıntı omer06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bizim 2011 gplerde 5200 devir 180 km hız
    2011 aracınız kaç km de