Valla kardeşim bende ilk aldığımda yeltendim lakin arıza ışığı yakar sorun yaşatır vs. denildi, vazgeçtim malesef. Sen sağlam bişi yapabilirsen banada haber ver![]()
arkadaslar yenı aracımı aldım ve blow off taktırmak ıstıyorum bıraz arastırma yaptım forge marka dump valveler daha iyi gozukuyor ses az ama turboda kacırma yapmıyor heralde yanlısım varsa duzeltın. hks cın malları 4/2 si bozuk cıkıyor o yuzden 1.000 lıralık hks japon malı tercıhı var.
+
araca yararı zararı nedır zararlı dıye duydum ama varmıdır gercekcılıgı sonucta turbolu aracımız var takmak sorun olmaz dıye dusunuyorum?
nasıl olur nasıl ederız bunu taktırırız oda sorun antalyada bu ıslemı yapacak yer aliminyum boru dırsek lazım dıye bılgı aldım..
bana yardımcı olursanız sevınırım. tesekkurler sımdıden..
Valla kardeşim bende ilk aldığımda yeltendim lakin arıza ışığı yakar sorun yaşatır vs. denildi, vazgeçtim malesef. Sen sağlam bişi yapabilirsen banada haber ver![]()
Tipo 1.6 SLXie MPI & Grande Punto 1.4 Fire & Bravo T-Jet Dynamic
yapmaya kararlıyım ama bakalım sartlar neyı gosterıcek
sanırım çözümü buldum?
Pop Blow Off Fiat Grande Punto Bravo 1 4 T Jet | eBay
Recep kardeşim, arabanızın orijinal recirculating sisteminin en önemli parçası olan dump valve (depresyon valve) elektronik olduğundan, yani ECU ile sürekli iletişim halinde olduğundan blow-off valve takıldığında devre dışı bırakıldığı için arıza ışığı yanar ve bir süre kullandıktan sonrada ECU, piyerburg valve vasıtası ile turboyu devre dışı bırakır. Bu nedenle, akıllı araçlar olan t-jet'lerde blow off kesinlikle uygunsuzdur. Ayrıca, dump valve'in boşalttığı havayı kendi sistemi vasıtasıyla turbonun emişine hazır hava olarak tekrar vermek gerekirken, blow-off valve ile ses duymak uğruna dışarı atmak da kesinlikle mantıklı değildir. Bu nedenle, dump valve devre dışı bırakılmadan sadece valve'in turbo emiş hattına çıkış yapan ucuna takılmak üzere pop-off valve geliştirilmiştir. Fakat, ben yine de recirculating sistemi bozmamanızı ve de bu tür bir pop-off valve kullanımı ile mevcut rezerv havayı ses duymak uğruna dışarı atmamanızı tavsiye ederim. Ses duymak istiyorsanız, valve kullanarak performans kaybı yaratmak yerine, kutu içi bir kaliteli koton filtre kullanmanızı öneririm. Heleki bir ayarlı waste gate actuator veya düzgün bir yazılım ile turbo basıncını da arttırırsanız, intake ve hava boşaltma sesleri daha da belirgin şekilde gayet net duyulur, sürüş keyfi sağlar. Güvenli ve keyifli sürüşler dilerim.![]()
guncel yardımcı olacak arkadas varmı ?
Recep kardeşim, Peugeot ustası sanırım t-jet motorunu pek tanımıyor olsa gerek, benim bahsettiğim dump valve idi ve resimdeki 1 rakamının hemen sağ tarafında görünen parçadır. Bu valve, ECU ile bağlantılıdır, yani, elektroniktir. Sorun yaratan da budur ve 1 numaradaki sensörle ilgili değildir. 2 numara ile gösterilen yere hava geri dönemeden zaten eğer dump valve iptal edilmemişse, hava dump valve yolu ile emme hattına boşaltılarak geri verilecek ve zaten blow off valve'e dışarı atılacak hava çok az kalacağı için yapacak pek işi kalmamış olacak, pek ses duyulmayacak, adeta sadece manifold vakumu ile açılıp kapanacaktır. Dump valve de, izah ettiğim gibi asla iptal edilemez. Değerli kardeşim, ben size, eğer ses duymak istiyorsanız yazılım veya ayarlı waste gate actuator ile turbo basıncı arttırılarak, tercihan kutu içi bir kaliteli koton filtre kullanmanızı tavsiye ediyorum.![]()
Konu OAGP1960 tarafından (03/10/2013 Saat 22:56 ) değiştirilmiştir.
teşekkürler hocamfiltre siparişi geçtim bakalım nasıl olacak merak edıyorum ilgin için tesekkurler tekrar..
orkun hocam şu pop off valve'ye kafayı takmıs durumdayım almak ıstıyorum fakat bonalume nın sıtesınde sadece ıtalyaya satıs yapıyor ebayde buldugum ıse almanyadan satıs yapıyor sadece onda var ve turkıyeye gondermıyor zaten dıl olmadıgı ıcın pek bır sey anlayamadık saded olarak bana yardımcı olabılırmısın yada olabılecek arkadaslar varsa sevınırım..
ebayde bır kac parca daha var forge dump valve pop off tarzında parcalar bır bakarsan benı cok mutlu edersın
Recep kardeşim, e-bay'de mevcut olan parçalara baktım, ilk 2 parça Alman ve Bonalume tarzı parçalar. Ancak bunlar takılabilir, diğerlerini tavsiye etmem. Fakat, yine daha önce belirttiğim gibi, pop off ile havayı dışarı atmayın ve bırakın kendi orijinal sistemi havayı dışarı atmak yerine turbo emiş borusuna geri versin ve de turbo hazır hava bulsun. Böylece, az miktarda da olsa t-jet'inize performans kaybı yaşatmayın. Eğer kutu içi performans tipi koton filtrenizi taktıysanız, benim tavsiyem pop off almak yerine ''Forge'' ayarlı waste gate actuator alın ve de hem turbo basıncınızı arttırarak HP ve Nm. yani performans kazanın, hem de duymak istediğiniz sesleri net bir şekilde duyun.![]()
orkun abi aracta chip var actuator kaldırırmı bılmıyorum stock parcalarla ama almayaya gıden gelen olursa rıca edıcem hıc olmazsa deneyeyım dıyorum![]()
Recep kardeş, eğer yazılım varsa tavsiyem, yazılımı orijinale döndürüp sonra ayarlı waste gate takmaktır. Çünkü, yazılım varken ayarlı waste gate ECU tarafından hata olarak algılanıp turbo basıncı düşürülebilir. Bu arada mevcut yazılımla peak turbo basıncı kaç bar oluyor, yani orijinalden dahamı yüksek, buna da bakmak lazım. Aracınıza bir turbo basınç saati takmanızı da öneririm. Bu değer görüldükten sonra duruma göre ayarlı waste gate uygulaması düşünülürse daha doğru olur tabiki.![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri