Görüşelim![]()
Hava filtresi sesi baya belirginleşmiş normalde bu kadar ses çıkarmıyor bizim t-jet ler forge ve egsoz un faydası sanırım iyi gazlamalar alt devirler nasıl oldu eskiye göre.
Erkan çok güzel tesbit yapmışsın, nitekim ilk taktığımda bu ses yoktu.2 gün önce buji ile tamamladıktan sonra bu sesi almaya başladım.
Alt devirler oldukça canlandı diyebilirim.eskiden 3000 devir civarı aldığım ivmelenmeyi şimdi 2000 devirlerde alabiliyorum.Aracımda sprint booster olmasına rağmen kullanma gereği duymuyorum.
2002 ALBEA
2011 BRAVO T-JET
2008 GP T-JET
2011 ALFA ROMEO MİTO QV
Uzun uzuna deneme inkanın oldumu eminin üstlerde canlanmıştır 5000 5500 devir e gelince malum bizim turbolar basınç yetiştiremiyor tork düşmeye başlıyor şimdi nasıl oldu?
Ses çok güzel olmuş, güle güle kullan. Evet normalde bu ses yok bizim araçlarda, alt devirler canlandıysa çok iyi, benimde istediğim alt devirleri canlandırmak.
Katsız Downpipe ve Güzel bir yazılım şahane olur. Araçta LPG li sanırım enjektör sesleri çıt çıt çıt çıt![]()
Kazasız belasız
zaten bu arac özeldi daha da özel olmus
Orkun Abi nin elinin değdiği belli![]()
Hayirli olsun Onur![]()
Oz Büyücüsü
Kaan'cığım, katalizatör iptali yapılınca, t-jet de 2. lamda sensörü yanıltıcı soket bile olsa, arıza kaydı verdiriyor ve ECU uyarı ışığı yaktırıp, avansı düşürüp, turbo basıncını kısıyor. Acaba yazılımla 2. lamda iptal edilebilirmi ve eğer edilebilirse yine arıza ışığı yaktırırmı, bunu bilemiyorum. Fakat, tabiki konvertör çıkartılıp down pipe takıldığında ayrıca, çiğ yakıt kokusu oluyor ve de çevrecilik anlamında da pek uygun olmuyor. Muayenede sorun olması ve de söküp takma sorunlarıyla uğraşmakta ayrı birer sorun oluyor. Bu nedenle, spor tip katalizatörler performans almak için çok daha uygun olur diye düşünüyorum. Ben de, arabamdaki konvertörü bu nedenlerle tekrar taktırdım.
Bir de, Onur'un arabasında lpg yok.![]()
West gate sayesinde zaten canlı olan alt devirleri eksozunda etkisiyle üst devirlere yaymış bulunuyoruz.Aracın gidişinde bariz bir iyileşme var.Birazdan bi video atacağım, farkı göreceksiniz, anlatılmaz yaşanır)
Katı bilerek ellemedim, çevre ve çok yüksek ses istemememden dolayı.Belki ileride spor katalizör düşünebilirim.
Lpg yok belki duyduğunuz ses gaz kelebeginin sesidir.
Orkun Abi sayesinde aşık olduğum aracima tekrar aşık oldum![]()
2002 ALBEA
2011 BRAVO T-JET
2008 GP T-JET
2011 ALFA ROMEO MİTO QV
2002 ALBEA
2011 BRAVO T-JET
2008 GP T-JET
2011 ALFA ROMEO MİTO QV
Çok teşekkürler Orkun Abi'ciğim
2002 ALBEA
2011 BRAVO T-JET
2008 GP T-JET
2011 ALFA ROMEO MİTO QV
Maşallah iyi yürüyorbizim m.jetler biraz geride kalmış...
![]()
Çok güzel olmuş ancak resimde ki açık hava filtresi yazın motorunda sıcağığla birleşerek sıcak havayı çekmez mi? Bende açık veya kutu içi düşünüyorum da o yüzden soruyorum.
Yazın bakacağız duruma göre, deneyip göreceğiz.
2002 ALBEA
2011 BRAVO T-JET
2008 GP T-JET
2011 ALFA ROMEO MİTO QV
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri