Gayet iyi bence
Printable View
Zeynel hocam senin arabaya gps ve kamera taktıralım ne yapıyorsun da bu sonuçları elde ediyorsun şaşıyorum vallahi? Sürüş sitilin nasıl bizi biraz aydınlat rica edeceğim, hangi devirlerde kullanıyorsun, güzergahların nasıl? Eğim, ışık vs..?
Ben en son İzmir - Dikili, Dikili - İzmir yaptım hafta sonu hesapladım ve çok sevindim çünkü km de 14-15 KR yakmıştım, sonra hesabın detaylarına girince aslında pek fark olmadığını gördüm... 50 TL gaz ile 330 KM gittim ama gazı 1,88 TL den aldım ( Foça - Aliağa arasında Opet / Aygaz 'dı sanırım )
Litreye vurunca 100 KM de 7,8 LT yapıyor neredeyse seninki kadar ama şehiler arası?
Shelden aldım ıyı cıktı.son olark aygaz aldım ama yaptıgım hata hep aynı lıtre almamak
Shell:35.460
aygaz:34.880
Bundan sonra 30 lt alacam sabıt
Yokus olarak evimin önundekı yokusu cıkıyorum oda benzınle motor ısınmıs oluyor zaten baskada yokus cıkmıyorum duz yolları ve sıkısık olmayan yolları tercıh edıyorum yol sıkısık ıse ara yoldan devam edıyorum.2500-2700 arası vıesı degıstırıyorum 3000 nede cıkmıyorum dun cıktım otobanda 3500-4000 ne okadar .
71.50 Tllık gaz almısım 2.050 den 34.880 lıtre Aygaz 20019 km de almısım su an aracım 20444 km de falan gazın ısıgı yanıp yanıp sonuyor.
Arkadaslar gaz tam bıtene kadar kullanıyorum soylekı gaz bıttı uyarı sesını duyunca gaz almaya gıdıyorum bunun bır zararı varmıdır acaba benzınde oldugu gıbı .
Artık olcumlerımı 30 lt uzerınden yapacam bakalım ne cıkacak
12.09.2012 tarihinde Punto Evo 1.4 Start&Stop Dualogic aracıma Candan Mühendislik Sefaköy Şubesinde Lovato OBDII kit taktırdım. Şu an için gayet memnunum herkese tavsiye ederim. Çekişinden bir eksilme olmadı. Aracın sesinin yükseldiği ile ilgili bir şikayetim de yok. Benzinde çalışıyormuş gibi sessiz çalışmakta.
Arkadaşlar bizde erinmedik Gümüşhane den kalktık Ankara kartaş fiat a lpg için gittik.sağolsun servis müdürü bey sabah 8 den akşam 22 ye kadar kendi elleriyle landi renzo kiti taktı.kendisine burdan tekrar teşekkür ederim.700+700,1400 km yol yaptık ama fazlasıyla değdi.bu arada araç km de 16 kuruş yaktı(90-100km ort hz)
arkadaslar sıfır olarak aldığım yeni aracıma LPG taktıracam önümüzdeki hafta, ancak ruhsata işlenmesi konusunda bir bayi "diğer muayene zamanına kadar yaptırmanıza gerek yok" demişti ama LPG taktıracağım Fiat merkez servis 1 ay içinde yaptırmam gerektiğini söyledi. hangisi doğru olan ??
cevabı öğrendim, 1 ay içinde yapmak mecburiymiş. Bir de bu masraf çıktı :( başa gelen çekilir.
bende sıfır 1.4 dualogic aldım ama garantiden çıkacağını söyledikleri için lpg taktırmayacağım. artık 3 yıl sonra taktırırım ya da bilmiyorum. kararsızım.
Herkese İyi Günler,
Sorularım hakkında okuduklarımdan ve çevreden ufak tefek bilgim olsa da sizinle de paylaşıp tecrübeli arkadaşların yorumlarını almak istedim...2009 model GP 1.4 fire aracımıza yakın bir zamanda Ankara'da iyiler arasında sayılan bir yerde atiker lpg montajı yapıldı. İlk lpg alımını ise geçen hafta cumartesi günü yaptım, sorularım ise;
1- Simit tankı yanlış okumadıysam 42 lt idi, ilk otogaz alışım ve tecrübesizliğim sebebiyle belli oranda bir boşluk bırakılması gerektiğini de duymuş olmama rağmen otogaz pompasının bu oranlara göre ayarlı olabileceği ve fazla dolum yapmayacağı düşüncesi ile shell'deki görevliye "dolduralım" dedim...Adam hakkaten doldurmuş!! :cool:Önceleri boşluk oranı hakkında kesin bilgim olmadığı için pek önemsemedim ama oranın % 20 olduğunu öğrenince tırsmadım değil...zira adam 41 LT doldurmuş :S
Pompalar buna göre ayarlı olmadığına göre bu % 20'lik oran makulmudur ve max kaç lt lpg güvenlidir? En azından fiyat ya da litre bazında alım yaparım...Birkaç yerde şamandıradan ses geldiğini ve bu sesten sonra alım yapmayı kesmek gerektiğini okudum ancak her zaman aracın başında olamadığım gibi pompacı da birkaç araçla birden ilgilenmek için başında durmadığında "tamam" dediğimde bile adam gelene kadar o oranı geçer diye düşünüyorum. Ben mi el atsam?:g0000000:
2- Montajı yapan usta simit tanklarda malum olduğu üzere göstergelerin pek sağlıklı çalışmayacağını ancak kırmızı ışık yandığında 100 km daha gidebileceğini söylemiş...söylemiş diyorum zira montajı bizzat ben yaptıramadım. Neyse ilk depoda gördüm ki kırmızı ışık yandığında 50-55 km anca gidebildim...Benzer kiti ve aracı olanlarda bu değerler nedir merak ettim doğrusu...
3- Son olarak yine bizim usta aracın ilk seferlerde daha çok yakacağını ancak zamanla tüketimin düşeceğini söylemiş...Böyle birşey var mıdır?
Şimdiden teşekkürler, kazasız sürüşler...:scooter0:
1- depoyu fulle dediğimde pompa basmayana kadar bekliyorum sonra kesiyorum. 36lt depom tamdolumda 32lt alıyor
2-benim aracım 50-60 km civarı yol yapıyor arkadasımda era var 150km den fazla yol yaptığını söylüyor ikimizinde brc kiti var.
3-aracı aldığımda sert kullanımımda tüketimim neyse şimdi de o ben fark göremedim.
kitiniz hayırlı olsun kazasız belasız inşallah
Sagolun, bu kadar farkli degerler olmasi ilginc hakkaten...
Sent my HTC EVO 3D X515m using 2
2011 fire 8 valf aracıma 1000 tl lik otogaz kiti taktırmayı düşünüyorum. hangi marka model kit taktırmalıyım kararsızım. yardımcı olurmusnuz. bu arada benzinle niğde şehir içi 100 tl ile yaklaşık 300 km yapıyorum.
Merhaba arkadaşlar;
1 hafta önce almış olduğum 1.4 8v Fire active 2007 model 47000km'de aracımla aranıza katılmış bulunuyorum. Bu arada ilk aracım :) Aracı aldığımda depo neredeyse boştu 100 TL'lik yakıt aldım. 200 km yol gitmişim yol bilgisayarına göre 100 km daha gider diyor. Sorum söyle;
1 - Günde gideceğim mesafe en fazla 15 km. ev iş arası. Şehirdışı 4 5 ayda bir belki 1000km giderim.
Aracı kullandığım şehir Konya; yollar dümdüz ve sağlam.
Sakin bir kullanıcıyımdır, performansdan feda edip ekonomi yapmak isterim.
Sizce LPG taktırmalımıyım eğer evet ise bu model araca hangi marka iyi olur?
2 - 2. sorum işe söyle olacak eğer lpg taktırırsam ne zamana kadar ruhsata işletmeyebilirim, malum aracı yeni aldığımdan maddiyat biraz sıkışık. ya da hemen işletmek istersem bana ne kadara malolur.
Şimdiden teşekkürler..
Arkadaşlar tüp takıldığında ilk başlarda fazla mı yakıyor, yakıt sarfiyatı giderek mi düşüyor? Motorun alışması vb. söz konusu mu?
O zaman bende bi sorun var. bende 1 hafta önce taktırdım. 103 tl gaz aldım 38 litre; 240 km de kırmızı yandı. kırmızı ışıkla 90-100 km daha gitse 330-340 km yapar. Konulara bakıyorum herkes bunun çok üstünde yol yapmış. Ben benzinda 100 tl ye 320 km yapıyorum.