Aynen doğru, hem performans eksilse eksilse %5 oynar, bence bu performasın eksilme muhabbeti psikolojik..
Printable View
LPG sistemi ile aracın ağırlığı artıyor, bu göz önünde bulundurulmalı :)
lpg sistemi 65kg ben 110 kg ım araca binmeyim mi yani:) şaka biyana sistem ağırlığı var ewet ama aracını çok kullanan biri için oldukça tasarruflu o nedenle kimse ağırlığını düşünmüyor zaten önemli olan tasarrufu. şuan aracımı değiştirsem yeni aracıma lpg taktırır mıyım bilmem nedeni ise geçen seneki gibi yol yapamıyorum artık kendi işim için aracımla ayda bin km den fazla yapmazsam taktırmam sanırım. ama sistem herhalukarda ekonomik.
performans kaybıyla ilgili bir mesaja cevap olarak yazayım diye düşünürken, dedim yanlış anlaşılabilirim, tartışma olmasın derken, yanlış anlaşılmış oldum :D Yazdıklarınızda size katılıyorum, bir de taktırayım mı taktırmayım diye düşünmektense taktırmak en iyisi :)
arkadaşlar 1.4 fire aracıma lpg taktırmak istiyorum ama hangi marka taktırsam bilemedim sizinde bir fikrinizi ve tecrübelerinizi alıyım dedim. yardımcı olursanız çok sevinirim
estağfirullah yanlış anlaşılma değil biraz espri olsun istedim ewet lpg sisteminin ağırlığı var ama önceki mesajlarda bazı arkadaşların da dediği gibi bizim araçlar zaten ekonomi araçları o yüzden lpg ağırlığını pek dert etmemek gerek zaten yakıttan tasarruf ediyoruz ayağımıza sahip çıkabilirsek biraz da öyle tasarruf etmiş oluruz varsın 60kg ağır olsun ben zaten 100 küsür kg geliyom beni taşıyor onuda taşısn cebime dokunmasın bu devirde kmde lpg 10kr değil 5 kr tasarruf ettirse yine kardayım.yılda 15-18bin km yapan biri olarak çevrem dizel al diyo tamam kısmen haklılar belki ama ne bileyim dizel bana soğuk kalıyor şirket aracı olarak çok dizel kullandım çekişi fire göre çok çok ii ama kendi aracım olsa acaba 5-6bin devir görmeye alışmış biri olarak dizeli çok yaktırır veya motora zarar verdirmeden kullanabilirmiyim diye de düşünmüyor değilim malum parçaları benzinliye göre çok pahalı şuan ş..içi 11lt civarı lpg yakıyorum ama aracım depoda yaklaşık 3 saat rölantide çalışıyor mecburiyetten(paşamın keyfini bekliyoruz napalım) :) oyüzden varsın aracım lpg li olsun bende böyle kullanayım.
muhtemelen herkes sorunsuz kullandığı kiti önerecektir bulunduğunuz bölgede lpg konusunda kim daha tecrübeli ve sorunsuz iş yapıyorsa onu tercih edin 5lira fazla verdiğinize bakmayın eğer aracı uzun yıllar kullanacaksanız derim. brc kullanıyorum sıkıntım yok çok şükür aracımı mart2011de 40binde aldım 1 aysonra 42binde brc taktırdım sadece filtre değişimi için gidiyorum ve aracım şuan 68 bin küsürlü geçen yıl kendi taksitlerini ödedi bu yıl da bana çalışıyor ama iiki de taktırmışım diyorum yoksa benzin masraflarının altından kalakamayacakmışım. hem de lpg ucuz diye aradabir tam gaz gidiyorum :)
Net rakam söylemem mümkün değil, kendisiyle görüşürseniz yardımcı olacaktır. Forumda nickli abimiz ismiyle nicki aynıdır :) https://forum.grandepuntotr.com/members/.html <-- buradan ulaşabilirsiniz.
Geçen sene 900TL'ye atiker taktırmadığıma pişman oldum. Şimdi taktırmaya karar verdiğim için..
Yakın zamanda LPG sistemi taktıran var mı, fiyatlar ne alemde acaba?
Atiker=?
BRC=?
LandiRenzo=?
Geçen bir arkadaşım 1.4 Corsa C ye 1000TL'ye Atikere ok demiş, +100TL ilave edersen kaza anında yakıtı tahliye eden sistemden takalım demiş. 1100TL'ye taktırmış.
Bu güvenlik sistemi zaten standart birşey değil mi ki?
Bir de öenmli nokta şu ki, bakım masrafları arasında çok fark var mı bu markaların.
**Atıyorum Atikerin LPG Filtresi 10TL iken BRC'nin 50TL olması gibi bir durum var mı :)???
Ya da LPG'ye geçince buji değiştirmem gerekecek mi? Orjinal bujilerimizi mi kullanıyoruz?
((( Alıp da takamadığım 4Bujim var da ondan merak ediyorum :) ))
Arkadaşlar nihayet 1.4 duallogic aracıma lpg takmaya karar verdim. lovato OBD II diye bi sistem varmış. gaz ayarını kendi yapıyormuş, arıza lambası yakmıyormuş. yeni sistem miş falan filan. bu konuda deneyimli arkadaşlardan tafsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
normal olanı:1350tl , obd li olanı 1500tl. / 10 taksit
ngk zkr7a-10 kodlu orjinal buji kullanılıyor diğerlerinde sorun yaşanıyormuş bildiğim kadarıyla. bakım masrafları da aynı diye biliyorum.
bosch marka yani muadil ürünler
Atiker
SafeFast 990/10Taksit
SafeFast OBDII 1200TL/10Taksit
Candan mühendislik OBDII'yi öncelikli düşünmemi tavsiye etti.
+200TL'nin bana getirisi ne olur?
Bu OBD gerçekten bizim Fire Motor için çok çok yararlı bişi mi?
Atiker kullananlar ne kullanıyor?
fire motor için atiker kullanan çok insan var.Çok sağlam bir kit değil muhtemelen yazılımıda orta karar.Ama bence fire motor için yeterli.