1 ay bile değil 15 gün
ötv indiriminin ömrü bir aymış
bütün modeller irili ufaklı zamlarla yeni nisan fiyatlarından satışa sunuluyor. Ben anlamakta güçlük çekiyorum aylardır ağlayan otomobil sektörünün derdi 1 ayda çözülüverdi görünüşe göre. Demek ki çok ciddi bir sorun yokmuş. durmak yok kazıklamaya devam diyorlar anlaşılan.
1 ay bile değil 15 gün
Acı Çekmek Özgürlükse Özgürüz İkimizde
stops78
Bunu önceden de belirtmiştik.Stoklarının kalmadığını varsa bile yeni araçların yeni kura göre geldiğini söyleyen bayiler zam yapmaya başlamışlardı zaten.Hatta ötv indirimiyle beraber kampanyalarını kaldıran ya da değiştiren markalar bile mevcuttu.
Ötv indiriminin ilk haftasında araç alanlar en şanslı kişiler.Bundan sonra zamlar azar azar artarak devam edecektir.Tabi bayiler de şunu düşünmekte, ötv indirimi sonucunda satışar bıçak gibi kesilmesin diye zam yapıyorlar ki ötv bitiminde araç fiyatlarında yaşanacak 4000-8000TL lik artış sonucu kampanya yapılıp fiyatlar yaklaşık eski seviyelerine gelsinÖrneğin şu anda 25000TL ötv indirimli bir araç belki Haziran ayında 27000TL ye çıkacak.Ötv indiriminden sonra ise 30000-31000TL olarak listelenecek ama yine kampanyalar olacağından yaklaşık 28000TL ye satılacak benim tahminim...
Geçen hafta 1.3Mjet 75hp Dynamic - 26700
Nisan kampanyalı 1.3Mjet 75hp Dynamic - 27470
Zam 770TL. Tabiki geçen hafta kadar karlı değil ama ÖTV farkını kapatacak gibi bir zamda değil. Niyeti olan insanları caydırmamalı bence, hala karlı bir fiyat.
Sürekli takip ettiğimden biliyorum bu araba, Şubat ayında 30.250TL, Mart başında hemen ÖTV öncesinde 31.000TL fiyata satılıyordu.
Yani ÖTV haberi daha piyasada yokken 30.250TL, şuanda ise 27.470TL hala 2.780TL fark var.
Ötv indirimi ile devle piyasaları canlandırmak için alacağı vergiden feragat etti ama devletin feragat ettiği vergiler bayilere yaradı. İndirim olmasaydı da para otomotiv sektöründe söz sahibi zenginlerin cebine gireceğine yine devletin cebinde kalsaydı . Nasılsa vatandaşa yaramadı.
arkadaşlar ben grande punto 1.4 dynamıc arıyordum ama bır kac bayıyede ugramama ragmen hazıran ayına yetısebılecek dynamıc yok. ustelık bayıler bırbırınden bagımsız sekılde kafasına gore kapora ıstıyor.kımı 1.000 tl,kımı 3.000 tl belkıde ınanmıyacaksınız ama bıtanesı 5.000 tl kapora ıstedı. nıhayetınde dynemıc ten vazgecıp 1.4 fıre fun almaya yeltendık.aracıda bulduk. bundan sonrası bakalım ne getırcek bıze.
3 tane bayıye gıdıpte fıyat aldım. arac hakkında bılgı aldım ancak musterı ıle bukadar ılgısız davranıldıgını dun 3 bayıye gıttım,gordum ve yasadım. nede olsa araba satılıyor dıe nerdeyse alıyorsan al almıyorsan cık dısarı der gıbı konusuyorlar..
sevındıgım tek nokta ıse bu ındırım donemınde ıstedıgım aracı bulamayıp ta ındırım sonrasına denk gelırse arac alısım. asıl ozaman sorucam ben yetkılı servıslere musterı ıle ılgılenmek nasılmıs. bak ozaman nasıl gunde 10 kez arıyorlar. ust uste ındırım yapıyorlar...
keske sesımı duyurabılsem araba alıcaklara ötv ındırımınden faydalanıp zam yapan otomobıl uretıcılerıne zamlı aracları almayarak bır ders verebılseydık.![]()
Arkadaşlar ben 21 mart günü punto 1.4 fire dynamıc için bayiyle anlaştım bana araçımı nisan sonunda teslim edeceklerini söylediler bu arada kredi için de başvurduk kredimde onaylandı birtek motor sase numarası bekleniyor kredinin hesaplarına geçmesi için bu arada beklerken kredide 8 puan daha düşmüş ondanda yararlanacağım 1.46 48 ay olarak şimdi benim aracın fiyatında herhangi bir oynama olurmu acaba anlaştığım fiyattan farklı bir fiyat çıkartırlarmı bayi etkilenmeyeceğimi söylüyor fakat belirsizlik olduğundan merak ediyorum.O gün 23850 tl den anlaştık. Bu günlerde artış oldumu acaba benden sonra araç almaya gidenlere daha ilerki tarihlere gün vermişler ben ilk bir hafta içinde müracat etmiştim bana görüşlerinizi aktarırsanız sevinirim selamlar.
Saygıdeğer arkadaşım normalde bitmiş pazarlıkta değişiklik olmaz. Sadece vergilere gelecek zamlar yansıtılır. Sözleşme imzaladıysan bunu iyi oku orada da belirtilmiş olması lazım. Hayırlı olsun kazasız belasız günlerde keyifle kullanman dileğiyle sevgi ve saygılar.
Birol Bey, araca karar verdiğiniz gün bayinin size fiyat konusunda bilgilendirmiş olması gerekirdi.Araç seçilmiş ve Nisan sonunda geleceği belirtilmiş, siz kredi için başvurmuşsunuz ve motor-şasi no bekleniyor.Bunların üstüne bayi aracın fiyatı Nisan sonu itibariyle 2000TL artış gösterdi derse çok ayıp etmiş olur.Bunu en başından söylemesi gerekir.Bu yüzden bence de belirlenmiş fiyatta (23850TL) hiçbir değişiklik olmayacaktır, hayırlısı olsun...
Birol Bey, bende 19 Mart günü anlaşma imzalayıp, 20 Mart günü kaparo yatırdım. 1.3 Dynamic için anlaştık. Fiyatın değişmeyeceği konusunda sözlü garanti verdiler. Aracı almadan önce 4-5 bayi ile görüştüm ve pazarlık ettim, hepside fiyatın değişmeyeceğini söylediler. Hatta ben aracın gecikmesi durumunda ÖTV değişikliğindende etkilenmeyeceğim konusunda garanti istedim ve anlaşmaya bir madde ekledik bununla ilgili..
Bu konuda problem yaşayacağınızı sanmıyorum.
Teslim konusunda bana net bir tarih vermediler, 8 hafta sürebilir dediler ama genellikle bundan önce geliyor dendi. Nisan sonuna yetişeceğini sanmıyorum aslında ama umarım dediğiniz gibi olur. 20 mart haftası çok sipariş alındığı için bunların topluca yola çıkması mümkün diye düşünüyorum. Bu yüzden bekleme süremiz belki kısa olabilir.
Merhaba arkadaslar,
İstanbulda GP 1,3 multijet 75 bg fun,skydome+e kit için bugun bayiden pazarlıkla 27900 fiyat aldım.Bayi ÖTV den önce aracı teslim edebilecegini söyledi. Sizce fiyat olarak nasıl?
Teşekkürler.
iyi fiyat almıssın. arac 3K mı yoksa 5K mı?
1.3 90 hp emotion 5 kapı fiyat: 27400. SİZCE NASIL Bİ FİYAT?
Tunç, zaten aracın indirimli fiyatı 30000TL.Bence 27400TL gerçekten uygun, personel ya da farklı özel bir indirim uygulandı sanırım?
Anladım, dediğim gibi bence liste fiyatına göre değerlendirilirse hala çok çok uygun görünüyor, hem dizel hem de en donanımlı model, kaçırılmayacak fırsat bence
Bayiler yavaş yavaş ufak zamlar yapmaya devam edecekler 15 Hazirana kadar, bence karar verildiyse vakit geçirilmeden işi kesinleştirmek gerekli,
Hayırlısı olsun...
Valla sabır diyorum başka bişey demiyorum bende 16 şubatta vermiştim siparişimi hala bekliyorumeski aracımıda 30 sinde teslim etmiştim 1,5 ay zor dayandım arabasız enınde sonunda gittim punto kiraladım
banada sölenen aynı nisan son yada mayıs sonu teslim.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri