Vw nin 1.4 140bg ile 170bg arasında sadece yazılım farkı var.Ancak yeni çıkan 1.4 122-125bglik Tsi lerle diğerleri arasında çok sayıda farklılık var.
Fiat ın T-Jet 120bg ile 150bg arasında bende sadece yazılım farkı var diye biliyorum.Turbolar zaten her ikisinin de garret.Yalnız mjtd ler arasında sabit-değişken geometrili turbo farkı var.Zaten 120bg ile 150 bg arasındaki 30bg in tek kaynağının değişken geometrili turbo olması imkansız.
GP Abarth ın 180bglik kitinde de yazılım farkı var.Ancak bu paketle beraber fren ve süspansiyon sistemi de değiştiriliyor.
Turbo benzinli ya da dizel aracın yazılımıyla oynanarak çok kolay bg artışı yapılabiliyor.Ancak atmosferiklerde durum böyle değil.
Star-jetle T-Jet in motorları arasında ise oldukça fazla fark var...
sadece yazlım farkı olan iki model var ise düşük olanı alın kendiniz chip tuning yapın kar edin.
Araç alırken Türkiye'deki 2. el durumuna göre araç alınmaz.
Kaldı ki toplum bu konuda hiç de tutucu değil.
Sakin kullansanız da performanslı kullansanız da t-jet sj'den üstün bir motor.
bu yeni moda değil, teknolojinin ulaştığı nokta.
sadece yakıt önemli dersen 77 bg olanı tercih et.
Onun haricinde t-jet müthiş keyifli.
Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...
Bu olayı onno ustaya bir sormak lazım, yazılımsal olarak olabilir çünkü 150 hpde sport modu var o moda geçince tork bir miktar artıyor, benim fikrim enjeksiyonları farklı olabilir.
Mustafa T-Jet, Tsi önemli değil.Eğer sözkonusu motorlar aşırı beslemeli ise sadece chiple %20-30 luk güç artışları rahatlıkla elde edilebilir.Bu uygulama yıllardır var.Tabi önemli olan T-jet ler için box ya da programlama olup olmadığı.Çünkü motor yeni sayılır.Bence en güzeli 150bg lik Abarth almak.Hatta 180bg lik kitiyle beraber...
Ara beyin uygulamasıyla mümkün olur bence ama %20 oran çok iyi bir oran sanırım bunu yakalamak güç araçtan araça değişiyor. Birde bu tip uygulamalarda garantide problem olabiliyor, bence en temizi 150 hp lik modeli almak fiyat farkı filan var ama sport modelininde havası başka.
Var internette birkaç sitede T-Jet için chip uygulamaları. 150-155 HP arası değerlerden bahsediliyor. 150 HP lik motor için ise 170-180 HP lerden bahsediliyor. Bu da zaten motorların sadece yazılımla birbirinden ayrılmadığının bir diğer kanıtı.
T-JET tabiki çok güzel ve zevkli olur. Fakat bunun bir de satması var. Eğer uzun süre beklemek ve zarar etmek canınızı yakmayacaksa bu durumda problem yok. Ama ben evliyim ve bir arabadan yaptığım zarar o paraya gerçekten ihtiyacım olduğunda canımı yakar. Bu durum da beni bozarrrrrrrr....))
Tabi araç seçiminde kişilerin zevkleri ve aradıkları çok ön plana çıkıyor. Ama şu bir gerçekki hangi arabayı alırsanız alın çok araba değiştirirseniz zararınızda çok oluyor.
arda abı pekı sen t-jet kullanıcısı olarak nası buluyorsun arabayı?? yanı performansından memnunmusun?? mısal benım aracta su anda sadece chıp var.gerıye kalan butun yuruyen aksamından tut motoruna kadar orjınal.ama renault megane II 1.5dcı, vw caddy 1.9 tdi, hyundaı getz 1.5crdı, accent 1.5cdrı vgt, peugeot 207 hdı, 206hdı, 307hdı, aklıma gelen bu aralacları cok rahat bı sekılde gecebılıyorum.senın aracta durum nedır hıc kıyaslama yaptıgın oldumu ???
Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...
t-jet ler için program var 1 hafta önce bi sitede gördüm t-jet sporttu yaptırmış birisi düzde çok uzun olmayan bi yoldu galiba araç 220 nin altına inmişti
Aracın performansı çok iyi ama biraz devirli kullanmak lazım düşük devirlerde büyük motorlu araçlar gibi gaz yemiyor, ama bence bu fiyata alınabilecek en güzel araç hem yakıtıda çok iyi performansıda, güzel kullanılırsa bmw 320 bile kafa tutar bu araba![]()
Mustafa, ben oldukça memnunum aracımdan.Gerek tüketim gerekse performans olarak gerçekten güzel.120bg herkese fazla yüksek gelmesede 206nm lik torkla birleşmiş bu güç gerçekten tatminkar.
Hep söylediğim gibi çekiş gücü dizelle aynı sayılır.Ancak 2000d/d nın altındaki devirlenme isteği mjtd ye göre çok daha iyi.Yine benzinli olmasından kaynaklanan bir avantajda tork ve bg dağılımı devir bandına daha geniş bir şekilde yayılmış olması.
Tüketim olarak da benim tahminimin altında.Yaklaşık 5000km lik ortalamam 6.8lt/100km.Gp 1.3 mjtd 90bg le elde ettiğim ortalama ise 5.5lt/100km idi.(20000km boyunca)
Yüksek devirlerdeki ses ise oldukça güzel![]()
aracı almadan 2.elini düşünmemek gerek. Televizyon alırken 10 sene içinde çöpe atıcağımızı düşünüp almadığımız olmuyordur heralde.
Benim bir sorum olcak, arabayı ilk aldığın zamanki performansı şuankiyle eş miydi yoksa biraz rodaj süresinde daha mı aşağıydı? Ben zorlamadım arabayı hiç 3000 deviri geçirtmiyorum, ama bizim 115 hp, 190 N.m tork 2.0 lt 8v meganın alt devirlerdeki canlılığı bu araçtakinden iyi diyebilirim, bu motorun yeni olmasından kaynaklanıyor olabilir mi?
Hem atmosferik hem de 8V li bir araç zaten tam alt devir ilacı. Turbo bir araba 2 lt bile olsa atmosferik 8V 2 litrenin canlılığını bulamazsın turbo iyice boost üretmeye başlamadan önce. Arabanın rodajı ile alakası yok atmosferik kadar canlı olmayacaktır alt devirde. Turbo arabaların karakteri bu.
Öylede maksimum torku 2000 devirde veriyor ben o yüzden alt devirlerde de performans beklerim açıkcası, alt devirlerde bir 1.4 araba gibi değil ama bir 2.0 motorun tadınıda vermiyor açıkcası, arabayı zorlamak istemiyorum rodajda olduğu için o yüzden tam karakterini çözemedim
Selim, bunun için iki aracında tork-bg grafiği lazım.Önceden de belirttiğim gibi mjtd ye göre alt devirler daha canlı.Ancak 1000-1500d/d arası Megane biraz daha canlı olabilir.Oldukça fazla hacim farkı var.
Ben açıkçası hiçbir fark görmedim arada.Yalnız kış lastikleri için aldığım 15'' jantlardan sonra Nisan ayında taktığım 17'' lik orijinal jantlarla bir miktar performans kaybı yaşadım.Çünkü arada tekerlek başına yaklaşık 6kg lık bir fark var...
Bence rodaj a fazla kafanı takma.İlk 1000-2000km den sonra canının istediği gibi kullan aracını..
Yakıt tüketimi ise ilk 10000km den sonra bence küçük bir miktar azalır.Tahminim
% 5 azalır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri