Sayfa 6/8 İlkİlk ... 2345678 SonSon
158 sonuçtan 101 ile 120 arası

Konu: Dizel mi benzinli mi ???hadi buyrun

Cem Fişek
    Cole Trickle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 BK 0081
    Edilen teşekkür: 7

Alıntı tempesty Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İstanbul şehiriçinde 90 bg likle 0.15 ytl çok güzel bir değer walla helal olsun !! çok kasıyosunuz demekki , benim araç park sensörü takılırken bile delindi noldu hiçbişey tabii ki , kapalı yerlere bende park ediyorum , benzin depom plastik ama lpg depom 3 cm kalınlığında çelik o yüzden korkum yok , aracın motor dışında garantisi bozulmadı , motorda ise zaten lpg nin kendi garantisi var , son olarak lpg li araçlarda eşdeğerlerine göre daha pahalıya gidiyor , aracın performansında bir değişiklik yok denemesi bedava , en güzelide gaza özgürce basabilmek....

Keyifli sürüşler dilerim
    Valla hiç kasmadan gayet keyifli kullanıyorum, aracınızın delinmesini problem etmemeniz gayet güzel ama bu konuda hassas davranan çok insan var.Üstelik zaten küçük olan bagajdan yakıt tankı sebebiyle yer kaybetme niz de bu işin bonusu. İstanbulda hiç bir alışveriş merkezinin kapalı otoparkına lpgli araçları almıyorlar. Ankarada böyle değilmiş demek ki... Herhalde İstanbuldakiler Ankaradakiler kadar bilgili ve içleri rahat değil.
    İnşallah olmaz ama eğer olurda motorda (lpg yüzünden yada değil) herhangi bir problem çıkarsa sana satarken o garanti verenlerin "problem lpg yüzünden değil" dediğini göreceksin, gideceksin Tofaşa onlarda zaten otomatikman arabanın garanti dışı kaldığını söyleyecekler... Dolayısıyla senin yerinde olsam garanti konusunda o kadar rahat olmazdım.
    Arabamı alırken benzinliyle arasında 3000 ytl fark vardı. Benzinli alıp lpg taktırsam bu fark 1.500 ytl ye inecek.
    Performans konusunda ise 77 beygir lpgli bir arabayla turbolu 90 beygir bir arabayı karşılaştırıp sonra da denemesi bedava demen ise sabah sabah beni çok güldürdü. Çok yaşa, svg...

ugur ozer
    ugurozer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 630

ist. şehiriçinde 150 ykr mi geçin bu işleri ya biz uzaydamı yaşıyoruz arkadaşlar?? )

Cem Fişek
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 BK 0081

Alıntı ugurozer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ist. şehiriçinde 150 ykr mi geçin bu işleri ya biz uzaydamı yaşıyoruz arkadaşlar?? )
    Valla sen nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama ben Floryada yaşıyorum...

Üstelik bu sözlerin bana inanmadığın (bir başka deyişle benim yalan söylediğim) anlamına da gelir ki o konuya hiç girmeyeceğim...

Eğer bana inanmıyorsan ve bunun mümkün olmadığı iddianın da arkasında delikanlı gibi duracaksan Sortiede eşimle bir akşam yemeği karşılığı iddiaya ne dersin? Arabamla gelir sana yol bilgisayarındaki ortalamayı gösteririm. Alır eline hesap makinesini çarpar böler toplar çıkarırsın.

Hem bunun sana bir faydası daha olur. Dizel araçların sahiplerine Sortie'de bedava akşam yemeği yedirdiğini de öğrenirsin...

Artık ondan sonra marstamı yaşarsın, plutondamı hep beraber karar veririz

Ne dersin?

Svg.

Emre @
    ekorkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 437

Şimdi dizelin litresine 3,4 YTL desek kabaca, 15 Ykrş /3,4 desen 4,41 lt/100 km ortalama yapar. Bu da şehir içi kullanımla bence ulaşılması imkansız bir değer. Tabi İstanbul içinde sadece boş çevre yollarında 90-100 km/h sabit süratlerde kullanıyorsanız elbette bu değer yakalanabilir. Ama şehir içinde geçen kullanım etabında bu değerlere inebilmek bana pek mantıklı gelmiyor. Sanırım dizelin litre fiyatını hesaplarken bir hata yaptınız. Yukarıda Uğur arkadaşımıza göstereceğiniz ve iddiaya girmeyi önerdiğiniz tüketim değeriniz şehir içi koşullarda gerçekten 4,4 lt/100 km midir acaba?

5. 17/07/2008, 15:12

Sebep
    Yanlış anlama düzeltildi! (Mesajların silinmesi konusunda "özel mesaj" yoluyla bilgi alabilirsiniz.)

Cem Fişek
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 BK 0081

Alıntı femoli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sevgili cem abi bu nasıl bir idda ne diyorsun sen umarım yanlış görüyorumdur yazdıklarından 3 aşşağı beş yukarı bir hesap için bu söylenecek sözmü teessüf ederim lütfen yazdığınız msj silin ....
    Yazdığımda kötü bir şey ne varmış anlamadım. Daha açık olurmusun lütfen.. Eğer iddiaya girip ben kaybedersem Uğura eşiyle ya da evli değilse kız arkadaşıyla Sortie'de güzel bir akşam yemeği ısmarlayacağım, yok o kaybederse bana eşimle beraber iki kişilik o yemek ısmarlayacak..
    Sen ne anladın ???
    Konu Cole Trickle tarafından (17/07/2008 Saat 15:24 ) değiştirilmiştir.

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Okan KÖYLÜ
    CesSpOoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 135

Yol bilgisyarı verilerine göre benim aracım 22 Kuruş yakıyor ama pompada hesap yapınca 26 Ayrıca Mehmet e katılıyorum küçük bir hesap için büyük sözler.. Saygılar..

9. 17/07/2008, 15:23

Sebep
    Yanlış anlama düzeltildi! (Mesajların silinmesi konusunda "özel mesaj" yoluyla bilgi alabilirsiniz.)

10. 17/07/2008, 15:47

Sebep

11. 17/07/2008, 15:54

Sebep

bora turan
    PuNtOmAnİa !! tempesty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BE 8308
    Edilen teşekkür: 820

Walla şimdi ne yazıyım ben bilemedim yani tanışmasak bile yaşınıza da saygım var Yazdıklarınızın -bir kısmında- haklılık payı var onu teslim etmek lazım , fakat zaten ben buraya yazarken sizinle herhangi bir yarış-atışma içine girmek için yazmamıştım ama siz öyle algılamışsınız 77 ile 90 bg lik tabii ki kıyaslanmaz ben sadece performans düşüşü olmadığı için 77 lpg-77 benzinli kıyaslayalım denemesi bedava demiştim

Ayrıca arkadaşlarda yazmışlar zaten bana pek gerek kalmamış yani o yakaladığınız değer İstanbulda bir mucize olsa gerek , hem 15 ykr tüketmeye çaba sarfedip hemde Floryada oturmak,Sortide akşam yemekleri falan bende akşam akşam iyi güldüm sayenizde sağolun Dediğiniz gibi biz ''Ankaralılar'' olarak sizin kadar bilgili değiliz sanırım !!

Svg.

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serhat SİPAHİOĞLU
    gurik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942
    Edilen teşekkür: 537

İstanbul da kurallara uyan bir vatandaş olduğunuz için sizi ayrıca takdir ettim Cem bey. Nadide insanlardan birisi olarak sitemizde bulunmanızdan onur duyuyorum.
    Not: Benzinlinin nesi var, dizelin sesi var.

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Cem Fişek
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 BK 0081

Yaşımla lpg - dizel karşılaştırmasının ne alakası var anlamadım Yaşlılar tasarruftan anlamaz mı demek istiyorsun. Üstelik atışacak ne var, herkes kendi deneyimlerini ve bilgilerini örnekleriyle açıklayarak hangi seçimin daha rantabl olduğunu göstermeye çalışmıyor mu? Şahsen seni bilmem ama ben öyle yapıyorum. Araç performansı konusundaysa biz dizel - lpg arasındaki artıları ve eksileri karşılaştırıyoruz, oysa sen lpg - benzinli karşılaştırmasını konuya örnek vermişsin... İnsanların gerçekten okuduklarını anlamama gibi bir problemleri olduğunu düşünmeye başladım. Daha önce yazdığım gibi 15 ykr. yakmak için bir çabam yok. Bak artık altını çizerek belirtmeye başladım. Üstelik bunun Floryada oturmamla ne alakası var??? Floryada oturanların araçları başka yerde oturanlardan farklımı yakıyor?
    Sortie'de akşam yemeği meselesine bu kadar güldüysen iddiaya senin de katılmana ne dersin? Sen hesabı öderken hep beraber güleriz...

Not: Benzinlinin nesi var, dizelin sesi var.[/quote]

Bu güzeldi...
    Konu Linos tarafından (18/07/2008 Saat 10:37 ) değiştirilmiştir. Sebep: Flood!

Okan KÖYLÜ
    CesSpOoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 135

iimiş hakkaten : )

Haluk Korkmaz
    Halook!!! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 249

Alıntı gurik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Not: Benzinlinin nesi var, dizelin sesi var.
    Benzinlinin performansı ve ataklığı var
    Fiat Grande Punto StarJet Emotion 1.4 16V 95Bg

Erkan .
    EPKAH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    35 ** ***
    Edilen teşekkür: 32

Alıntı Halook!!! Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benzinlinin performansı ve ataklığı var
    dizelin de turbo güçten kaynaklanan yavaş ama kararlı gidişi var özelliklede yokuşlarda muhteşem.
    sanırım burada en iyisi turbo benzin olan tjet.

ugur ozer
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

o ismini bilmedigim mekana al eşini getir bi guzel karnınızı doyurun abi siz gidip gelirken 4.4 L yakarsınız yaptıgınız ekonomide ordaki cay parasını belki karşılar bu caylardan bitanesi yol bilgisayarıma gore bedavaya geldi şeklinde eşinize bir espiri patlatırsınız bol bol gulersiniz, ben bu iddiaya giripte sizin aracınızın yol bilgisayarını gozlemleyecek ve sonra o mekanda 4 kişilik hesap odeyecek kadar paralı değilim çünki benim kullandıgım arac ne hikmetse sehiricinde 6.5 L yakıyor tum kasmalarıma ragmen 5 den asağı inmiyor, yazık banaa )

Haluk Korkmaz
    Halook!!! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 249

Alıntı perfect Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dizelin de turbo güçten kaynaklanan yavaş ama kararlı gidişi var özelliklede yokuşlarda muhteşem.
    sanırım burada en iyisi turbo benzin olan tjet.
    Benzinli bir kere eker ve tam eker
    Fiat Grande Punto StarJet Emotion 1.4 16V 95Bg

Cem Fişek
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 BK 0081

Alıntı ugurozer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o ismini bilmedigim mekana al eşini getir bi guzel karnınızı doyurun abi siz gidip gelirken 4.4 L yakarsınız yaptıgınız ekonomide ordaki cay parasını belki karşılar bu caylardan bitanesi yol bilgisayarıma gore bedavaya geldi şeklinde eşinize bir espiri patlatırsınız bol bol gulersiniz, ben bu iddiaya giripte sizin aracınızın yol bilgisayarını gozlemleyecek ve sonra o mekanda 4 kişilik hesap odeyecek kadar paralı değilim çünki benim kullandıgım arac ne hikmetse sehiricinde 6.5 L yakıyor tum kasmalarıma ragmen 5 den asağı inmiyor, yazık banaa )
    Haydaaa, ne oldu, ne değişti Uğur birden, hani "uzayda falanmı yaşıyoruz, yapmayın mümkün değil" diye mesaj atıyordun. Madem mümkün değil o zaman çekinme iddiaya gir. Nasılsa kaybetme ihtimalin yok.

ugur ozer
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

vallahi değişen birsey yok dikkat ettimde arabayla gelip yol bilgisayar verisini gosterecegim demişsiniz, motoru ısıtıp duze cıkıp o degeri yakalayıp yanıma geldiğinizde o degeri "yol bilgisayarında" tutturmak mumkun, ancak biz buna sehirici tuketim degeri demiyoruz Cem bey. Sabahleyin kalkıp soguk motorlu 90 hp disesel puntomuzu çalıştırıp yol bilgisayarını sıfırlayıp istanbulun bir semtinden başka bir semt veya semtlerine gitmeyi ve sonra tekrar eve donup yol bilgisayarına bakmaya gunluk sehirici yol bilgisayarı tuketim degerimiz deriz ancak bahsettigimiz olay yinede bu degildir burada dahi 4.4 tutturmak istanbulda birkac dur kalk yaptıktan sonra imkansızdır ki bizim bahsettigimiz sehirici tuketim degerleri arac deposu tam doldurulduktan sonra ve bu depo sehirici kullanımıyla bittiginde takrar dolumunda alınan yakıtın toplam ucretinin yaptıgımız km'ye bolumu ile ortaya cıkan degerdir. Siz bu kosullarla bir hesaplama yaptığınızı ve halen son yakıt L fiyatlarına ragmen 0.15 Ytl yaktığınızı iddia ediyor musunuz?
    Konu ugurozer tarafından (17/07/2008 Saat 18:29 ) değiştirilmiştir.

Cem Fişek
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 BK 0081

Nasıl değişen bir şey yok Uğur, hem "imkansız mümkün değil" de hemde sonra "yok ben almayayım, size afiyet olsun" diye mesaj at...
    Bence bir şeyler değişmiş, öyle değil mi, ne dersin...

Ha bu arada az daha unutuyordum, içinin rahat etmesi için ek bir bilgi: Sana göstereceğim ortalama öyle 1-2 km.nin değil tam 8.000 km.nin ortalaması olacak. Buna ne dersin..
    Konu Cole Trickle tarafından (17/07/2008 Saat 19:00 ) değiştirilmiştir.

ugur ozer
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

benim sordugum sorulara neden cevap vermiyorsunuz? kusura bakma ben yol bilgisayarına falan bakamam hemde onceden yapılmış degerlerin ortalamalarına arac deponu doldurup sehiricinde gezmeni ve yakıtın bitene kadar bunu denetleme imkanımda olmadıgına gore sacma sapan iddialara giremeyecegim, aynı aractan ve aynı sehirde bende kullandıgıma gore bu degerleri dedigim kosullarda tutturamayacagini hepimiz biliyoruz HEMDE KASMADAN !!
    Konu ugurozer tarafından (17/07/2008 Saat 20:18 ) değiştirilmiştir.

bora turan
    PuNtOmAnİa !! tempesty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BE 8308
    Edilen teşekkür: 820

Bende bu son cevabınızdan sonra aynı şeyi düşünmeye başladım insanların hakkatende okuduklarını anlamama yada işlerine geleni anlama sorunları var , sizinle polemiğe girmek gibi bir amacım olmadı keyifli forumlar ve dizelinizle mutluluklar diliyorum

Ali İLHAN
    microab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Nevşehir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    50 A* 4*4
    Edilen teşekkür: 690

Nevşehir gibi bir yerde şehir içi 6 lt nin altına düşemedim desem yeridir,

Benim mesafem çok kısa gerçi 2 km,ama 150 krş mümkün görünmüyor...
    GRANDE PUNTO 1.3 90 HP MJ DYNAMİC 5K TİTANYUM GRİ 50/06

İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir meziyet daha vardır. İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak. İşte Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır. Bundan dolayıdır ki Türkler öldürülebilir, lâkin mağlup edilemezler” Napoleon Bonaparte - Fransa İmparatoru

Sayfa 6/8 İlkİlk ... 2345678 SonSon