ben de 2007 aralık ta aldım aracı, o zamanlar eurodiesel 2.60 civarlarındaydı. ancak su anda pek fark kalmadı benzin ile ve gorunen o ki motorin benzini gececek.
Piyasada ciddi bir motorin talebi oluştu ve buna baglı olarak benzin talebinde dusus var. yazılanlara gore üretim firmalarının motorin tesislerinin kapasitesi yeterli değil ve arzda sıkıntı yasanıyor. aslında basit bir formulasyon, talep artıyor, arz sabit ve fiyatın yukselmesi normal. tabi ben basımızdaki hukumetten ekstra bir ötv fiyaskosu bekliyorum. bunları ust uste koydugumuzda dizel onumuzdeki surecte hic avantajlı olmayacak. belki dizel aracların fiyatları benzinlilere yaklasacak... global bir enflasyon sureci yasanıyor ve ulkeyi yonetenler bunu fırsat bilip daha sıkıntılı hala getirecekler.. keselerimizi zor gunler bekliyor arkadaslar...
arkadaşlar küresel ısınma çevre kirliliğinden dolayı dizelin fiyatını arttırıp bezdirmeye çalışıyorlar aynı şeyi 3 sene önce fueloil e yapıp 2 ayda 2 katına çıkardılar ve fabrikalar doğalgaza geçmek zorunda kaldı. dizel fiyatını bence dahada yükselticekler.zaten son aylarda dizel araç satışları oldukça düşük. cng ye destek verip yüksek egsoz sıcaklığını ve kirliliği yok etmeye çalışacaklar tabi bunlar kendi düşüncelerim
1.4 turbo motorlu arabayı almamın sebebi sürekli tork, güç ve devir yüksekliğiydi iyiki benzinli almışım zaten aracım 6.5 litre ile 9 litre arasında yakıyo yani tabiki de benzinnn...
Bugün dizele 10 kuruş benzine 5 kuruş zam geldi aradaki fark iyice kapanıyo ne olcak bu işin sonu......?
bence en önemli kriter yılda yapacağın yol.ben yılda 5000 km civarında yol yaptığım için dizel araçların yanına yaklaşmadım bile.sende yılda 20000 km nin altında yol yapacaksan dizellerin yanına bile yaklaşma.
yakıt fiatları aynı olsada dizel araçlar yakıt ortalaması we yakıtın yanması ile avantajlıdırler. ki benzinli araçlar 20000km bakım yapılırken dizeller 10000km de we dizel araçların bakınlarıda daha pahalı we bakım olarak dizeliki defa bakıma giderken benznli araçlar 1 defa gitmiş olur. tabi buna sıfır km de benzn - dizel farkı da eklenince benzinli araç daha avantajlı eger yılda 15.000 km ortalama yaparsanız.
Kontrol ettin mi acaba senin T-Jet için de bakım periyodu aynı mı? En azından yağ değişimi diyelim. Seninki de eğer 20.000 km ise bu turbo bir araba için çok uzun bir zaman. Colt CZT lerin 5000 km de bir yağ değişimine gittiği göz önüne alınırsa. Bu arada dizelin bakım masrafı olarak 20.000 km de bir mazot filtresi dışında bir ekstra külfeti yok. O da zaten vergi avantajı sebebiyle senelik yapılan tasarrufla cepte kalıyor.
eger dizel avantajlı olsaydı dizel aracımı satıp we fiat yetkilisi abimler bunu tavsiye etmezlerdi. herkez özgürdür ben eger para werip alırsam gidip dizel alıp motor sesi duymak istemem. insanların dizel mi benzn mi degil araçtan ne beklediklerini bilmeleri daha çok öenmli ben araçtan hız+perf.+konfor (olabildigi kdr az motor sesi)
we dediğin gibi abimi arayıp teyit aldım dizeller 10000km benznler 20000km t-jet de dahil.
peki sence dizel mi benzin mi motora daha az zarar werir mesela mazot pompaları mozottan çıkan arızalar gibi we dizel yakıt ülkemizde sandıgın kdr temiz degil en azından benzin de temiz katkı olayı yok denecek kdr az
Konu 34HGS93 tarafından (16/05/2008 Saat 15:47 ) değiştirilmiştir.
Multijet Grande Punto 1.3 75 hp -> 95 HP
Multijet Grande Punto 1.3 90 hp -> 125 HP
Multijet Bravo 1.6 105 hp -> 135 HP
Clio RS 190 HP
ve Şimdi...
Multijet BRAVO GT1544 STAGE 2 180+ hp...
motorsesi pek yok dizel araclarımızda (zevk veren bi seste yok ayrı) ancak bakım masrafı olarak dizel avantajlı demeyin allah sizi carparhele hele 100bini devirin ufak tefek arızlar başlasın bak nasıl çarpar. Hele hele o benzinlide 1500 devirlerden 6500 devirlere kadar gaza dokundugunuz an suren o esneklikten ramak yok.
Dizel araç binmek bugün için avantajlıdır. Ama şunu unutmamak gerekir, eğer ki 1-2 sene içinde eurodizel benzini geçerse, 3-4 milyar fazla verip alınan dizeller, 2. elde satılırken benzinliden daha ucuza zor alıcı bulacaktır
Bu yüzden 1 sene içinde aradaki farkı amorti edip ikinci sene kara geçilmiyorsa, dizel almak riskten başka birşey değildir
Alp, uzun yol tam gazda mjtd de çok yakar ama.Zaten dizelin amacı tam gaz gitmek olmamalı.Ben 2 yıl mjtd 90bg kullandım ve hiçbir şikayetim yoktu kesinlikle.Yalnız şu unutulmamalı ki benzinlilerin fabrika ortalamasını yakalamak dizellerinkinden çok daha kolay.
Önceden de belirttiğim gibi pompa fiyatlarına yapılan zamlardan sonra benzin-dizel farkı giderek azaldı.Eğer ben yıl içinde aşırı kmler yapmıyorsam dizelin bir avantajı kalmıyor.Bu durumda sürüş karakterleri ön plana çıkıyor...
bence kesinlikle benzinli dizelin sesi beni illet ediyor ayrıca performans da benim icin onemli bakım gideri de ben puntoyu dizel alıcaktım iyikide almamısım.
Multijet Grande Punto 1.3 75 hp -> 95 HP
Multijet Grande Punto 1.3 90 hp -> 125 HP
Multijet Bravo 1.6 105 hp -> 135 HP
Clio RS 190 HP
ve Şimdi...
Multijet BRAVO GT1544 STAGE 2 180+ hp...
kesinlikle katılıorum.
we herkez kendi malı öwer diyen ark. tek diyeceim ben vw caddy de kullandm we dizel o kdr narin ki yakıttan çok basım agrıdı we siz dizel alıorsnz ama arada fark kalmadı we piyasada 6ay öncesinde dizeller fazla idi we dizel o kdr araç warki adamlar zam yaparlar tabi ileride soru dizel- benzn den LPG- benzn konusu açılırsa sasırmam.
arkadaşım aynı dertten bende muzdariptim,herzaman deponda benzin bulunduracaksın,kısa mesafelerde gazın hıc ama hıc ekonomisi yok,zaten aracın orjınallığıde bozuluyor,en ufak bır arızada servisten söyledikleri tek şey arıza sebebının gazdan kaynaklandığı.Bence en ekonomik olan multijetler benim fikrimce,performans istenirse t-jet alınmalı,multijet motorla fire ve star jet mtorların karşılaştırılması bana cok anlamsız geliyor,fire motor sonuçta 8 valf turbosu ve şarjerleri yok,bence dieseloil ile benzin aynı fiyat olsa bile ben diesel makinayı tercih ederim,birde sonradan takılan lpg araclar bu araclar lpg sistem için üretilmedi benzin için iretildi bence her türlü riske acık.Bütün arkadaşlara kazasız belasız sürüşler dilerim
'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır'
Katılıyorum tabi.Dizeller yapıları gereği yakıt tüketiminde daha cimridirler.Kendimden örnek veririsem: mjtd ile ortalama tüketimim 5.5lt/100km iken t-jet ile 6.8lt/100km.Bu durum ise önceden de belirttiğim gibi benzinlinin fabrika verisini tutturmanın daha kolay olduğunu gösteriyor...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri