14 aydır GP sahibiyim. Bu süre zarfında ufak tefek sorunlar yaşadım ve yenilerini yaşamaya devam ediyorum. Ancak hiç bir zaman bundan dolayı aracımdan soğumadım. Bu fiyat ve donanımla alabileceğimin en iyisiydi. Eniştemin, 2 katından fazla fiyatla aldığı araçta bile olmayan özelliklerin benim aracımda olması her zaman göğsümü kabarttı. Aracıma binen birinin, "vay be, ne çok ışığı varmış bunun" diyerek elektronik donanımı yüceltmesi ya da buzlu otoparktan zar zor çıkan komşunun pahalı aracının ardından ASR sayesinde rahat rahat çıkmak yüzümde mutlu bir tebessüme neden oldu...
Bu forumda bir çok sorun okudum, bir çoğunu da bizzat yaşadım. Ama her zaman GP aşkı ağır bastı. İyisiyle, kötüsüyle sevdim ve ona bir insanmış gibi davrandım -ki çoğu insanı eksiklerine rağmen sevmeye devam ederiz.
Yukarıda yazdıklarım kişisel duygulardır. Benim bir otomobilden beklentim daha az belki. Kusursuzluğu aramadım hiç... Beklentisi yüksek olan da haklıdır, nihayetinde her insan aynı değil...
arkadaşlar biraz fazla abartmıyormusunuz benim henüüz bir puntom yok ama 2 hafta içinde alaçagım inşallah bütün firmaların forum sitelerini gezdim hepsinde degişik sorunlar çıkıyo opel gibi bir markada bile o kadar çok sorun var ki daha 150 km de yolda kalan birkaç kişi okudum clio III ün de forum sayfası var bir ziyaret edin isterseniz puntolarınızın degerini bilin kazasız cezasız günler
şu son günlerde nedense bir problem patlaması yaşandı.
birden aracından mutlu olanlar şikayet etmeye başladı umarım sonu hayrolur...
Ben bu tip başlıkları okudukça mutlu oluyorum nekadar sorunsuzmuş diye...
şubat 2006da trafiğe çıktı mart gibi tıkırtı burcu değişti
şubatta yıllık bakıma girdi sadece yağ ve yağ filtresi değişti
temmuzda devlumbaz parçalandı garantiden değişti...
demekki ben ya çok şanslıymışım yada fiat bana özel üretmiş...
nerdeyse 2 sene oldu beni tek üzen davlumbaz olayı oldu...
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Hadi size bi kaç şikayet kopyalayım da moraliniz düzelsin
"Bundan yaklaşık 1,5 yıl önce Opel Odak Topkapı’dan 2006 model sıfır Astra 1.3 cdti aldık. Almamızla beraber servisten bir türlü çıkamadık. Sorunsuz olsun diye sıfır alalım, kaliteli olsun diye biraz daha para vererek Opel aldık. Ve sorunlar başladı.
1, Aldıktan bir süre sonra direksiyondan sesler gelmeye başladı. Cim denen parça değişti direksiyonda revizyon yapıldı.
2, Kapı kolları çekince tutuklu kalıyordu geri gitmiyordu. Yağlandı ama aracımın kaportasında yağ akma izleri oluştu.
3, Araba üretimden dolayı kaynaklanan içersine çok şiddetli rüzgar alıyor. Yani 100 kilometre hızı aşınca aracın içersinde rüzgar uğultu sesi oluşuyor.
4, Aracıma 2 defa yağ ilave edildi. 2000 kilometrede gelin yağ ilave edelim dediler, gittim ilave ettiler. Fakat sonra belirgin şekilde yağ eksiltti, yağ lambası yanmamasına rağmen bu konuda hassas olduğum için çubuğa baktım ve yarım gösteriyordu. Servis de yağın eksik olduğunu kabul etti ve bir kere daha yağ ilave etti. Bu sefer de yağ fazla gösteriyor sanırım servis yağı fazla koydu.
5, Aracımda ön ve arka stop lambaları içten buğu ve nem yapıyor. Servis yalıtım yaptık sorun giderildi dedi. Fakat hala buğu ve nem yapmaya devam ediyor.
6, Aracımın marş motoru, üretim hatası olduğundan ve sabahları marş yapmadığından dolayı değiştirildi.
7, Uzun yolda giderken aracım devirlenmeme ve 120 kilometreyi geçmem sorunu yaşattı. Servis turbomun bozulduğunu söyledi. Turbo da revize oldu.
Servisin dediği; bu hataların hepsi ürün hatası, kullanıcı hatası sıfır. Evet aracım şu anda 18000 kilometrede. Dıştan sıfır gibi. Ama içi beni dışı başkasını yakıyor. Servisin her servis sonu bana dediği bir daha aracınızda sorun çıkmayacak. Aracımın servis kayıtları Opel Odak Topkapı’da mevcut. Ama bu sorunlar beni araçtan iyice soğuttu. En önemlisi de aracımın garantisinin bitmesine 3 ay var. "
"Sıfır aldığım 2006 model Toyota Corolla Terra aracımla otobanda 140 kilometre hızla giderken sol önden bir gürültü geldi. Önce lastik patladı sandım 150-200 metre ileride durduğumda baktım ki, sol ön çamurluk davlumbazı düşmüş. Geri baktığımda asfaltın ortasında kocaman bir plastik parçası. Bir kazaya sebebiyet vermemek için koşarak gidip aldım.
Batıkent’teki lider Toyota servisine götürdüm, yapmadılar, kullanıcı hatası deyip garantiye girmez dediler. İstanbul'a Toyotasa’ya telefon ettim benden resimlerini istediler. Gönderdim, kısa bir süre sonra cevap geldi, biz servisle görüştük kullanıcı hatasıymış dediler, onlar da garanti kapsamına girmiyor dediler. Size soruyorum bir sürücünün çamurluk davlumbazıyla ne işi olur, nasıl bir anlayış bu? Uyduruk birkaç plastik pimle tutturulmuş hepsi de dökülmek üzere. Sağ davlumbaz da düşecekti kendim vida uydurup vidaladım. Bu mu dünyaca ünlü Toyota güvencesi, aldığıma bin pişman oldum.% "
"Volkswagen denilince aklıma hep olumlu şeyler gelirdi. Sağlamlık, uzun ömürlü olması, kaliteli olması, sorunsuz olması, mühendisliğinin iyi olması gibi sıralayabiliriz. Ama hepsi hikaye. İlk defa VW kullanan biri olarak sanırım bu da son olacak. 2006 yılında sıfır olarak aldığım ve inanılmaz derecede özen gösterdiğim aracımda sayısız problemler çıktı.
Debriyajından ses geldi, parça değiştirdiler ama şu an yine yapıyor. Camlardan ses geliyor, çözüm yok. Ön konsoldaki plastik parçalardan ses geliyor, çözüm yok. Durduk yere stop ediyor, boğaz kelebeği dendi, temizlettik yine stop ediyor. Motor kulakları yüzünden motor bolgu aşırı ses yapıyordu. Yaptılar, yine geliyor. Bagajın inip kalkmasını sağlayan amortisörlerin üstündeki plastik parça kapalı garajda duran arabamda durduk yere çatlıyor. Değiştirdiler. Yine çatladı. Götürdüm ama bir defa verdik, artık veremeyiz diyorlar.^^ "
o zaman bizi İETT paklar arkadaşlar. hiç kastırıp moralimizi bozmayalım![]()
Daihatsu Copen
Sağlam denilen Alman arabası VW
"Şirketimizin almış olduğu üç adet Volkswagen araç (2006 model Passat, Jetta ve Polo) bulunmaktadır. Tümünün bakımları yetkili servislerde yapıldı. Her birinde ayrı problemler var. Aldığımız araçlardan 2006 Trendline Polo 36.000 kilometrede. 30.000’de bakımı için gitmiş olduğu Tamaş servisinde şikayetlerimiz dile getirildi. Ancak neredeyse hiçbir sorun giderilmedi.
Frene bastığımızda titreme yapıyordu, şu an titreme daha da artmış durumda. Motor su eksiltmeye devam ediyor. Ön takımdan gelen sesin onarımı sonrasında ses iki katına çıkmıştı halen bu sorunlarımız devam ediyor. Aracın sağından solundan gelen sesler rahatsızlık verici. 30.000 kilometre boyunca kullanmış olduğumuz silecekleri değiştirmelerini istemiştik. Eskileri, yeniye göre çok daha iyi temizliyordu.
Görüşmüş olduğumuz müşteri temsilcisi aracınızı getirin bakarız dedi. Kendilerinden aracı aldırmalarını talep ettik ancak geri dönüş olmadı. Birkaç kez denememize rağmen ilgilenen olmadı. Şubat 2008’de aracımızın garantisi bitiyor.
Araçtaki problemler ve Volkswagen servisinin ilgisizliği nedeniyle Volkswagen markasına güvenimiz firmamız adına inanılmaz sarsılmış durumdadır. Ödemiş olduğumuz servis ücretini kesinlikle hak ettiklerini düşünmüyoruz. Bir sonraki araç alımlarımızda tercihimizi farklı markalardan yana kullanmayı düşünüyoruz. % "
Buyrun size örnekler eline sağlık korhan daha bunlar gibi niceleri var ...
2. haftaya daha yeni başladım ve aracımdam inanılmaz memnunum. Şua ana kadar tek sıkıntı kumanda ışıları idi onunda sigortası atmış sorunu çözdüm.
Bazen bu tip sitelerde insan yazılanları okudukça kendi araçlarını ile olan durumlarını abartıp kara mizaha çevirebilirler burdada biraz öyle olmuş. aldığımız cep telefonundan tutunda beyaz eşyaya kadar sorun yaşıyoruz. sanırım kimse bana yada bize kesinlikle arıza yapmayan yada bozulmayan bir ürün gösteremez.![]()
işte olay budurrrrrr....varmı hiç bozulmayan, arıza yapmayan bir eşyanız. ?
Daihatsu Copen
şimdi şöyle bişey var...arkadaşlar diğer modellerin araçlarındaki problemleri yazmış. bi kere başka araçların sorunlarını yazıp "oley be onlar da bozuluyormuş" gibi bi tututm yanlış. 2.si başka araçlarında problem çıkarması punto yu sorunsuz bi araç haline getirmez. bugün bi vosvosun arıza çıkarması daha muhtemeldir çünkü daha fazla araç satmaktadır. burada kaçtane punto var ki? onun için diğer araçların sorun çıkarmasının arkadaşın sorununa bi çözüm sağladığını hiç zannetmiyorum...
arkdaşlar ben punto kullanıcısı olarak daha aranıza teşrif edemedim. ama kısmetse bugun 1,3 90 bg active araç için başvurduk ve kısmetse çarşamba perşembe bende olacak. işallah. bu arabalar kul yapısı ve kompleks aletler. ve şu an citroen C4 kullanıyorum emin olun onda da var sorunlar ve daha 5 aylık araç.işallah grande puntomda olmaz çok can sıkıncı olaylar. yoksa arabadan tıkırtı geliyormuş,ışık yanmıyormuş bunlar fazla önemli değil.ama allah korusun bir kazaya sebebiyet verecek derece de sorun yok sanırım. kimse de. işallah ta olmaz.
Odd nin resmi verilerine göre VW 2007 yılında 26.739 binek araç satmışken, Fiat 36.516 binek araç satmış. Ve GP elbette ki Polodan çok daha fazla satılıyor. Diğer markaların sorun çıkarması GP yi etkilemez tabi ama en azından bu değilde şu markayı alsaydım böyle olmazdı düşüncesini ortadan kaldırır.
dostum o örnekleri verirken oley bunlardada var diye yada bahsettiğin psikolojyle vermedik bundaki amaç görüldüğü üzere sadece punto veya belli bir marka değil her marka ve modelde sorun çıkma olasılığı hatta çıkması yani amanın dur bulalaım bir ikitane daha da kendimizi rahatlatalım kandıralım yada temize çıkalım derdimiz olmadı olmazda ben bu forumda türkçe yazıyorum çiizyorum bneimde tonlarca sorunum oldu diye yazdım ama kimse sorun ne olmuş çözülmüşmü çözülmemişmi derdinde değil sürekli kulp takma yok şöyle oldu yok böyle oldu bir sorun için tek konu açılıyor hop başkası bir tane daha öbürü bir tane daha ne oluyor vayyy bu ne sorunlu alet
Fiat ın ''Tr Önyargısından'' kurtulması için sattığı araçların 1 tanesinin bile en ufak bir arıza ya da sorun çıkartmaması gerekiyor.Tabi bu da imkansız.Fiatın da Vw gibi Opel, Ford vb. üretimi araçlar gibi arıza çıkartan üretimleri kesinlikle olacak.Dolayısıyla bu önyargıyla yaşamaya devam![]()
Konu ABNEW tarafından (14/01/2008 Saat 23:46 ) değiştirilmiştir.
İnsanları memnun etmek en zor iştir. Buradan da anlaşılacağı üzere Fiat bunu büyük bir özenle yapıyor.
İnsanın kendi şahsına rahmeti, başkasına rahmetinden daha büyüktür.
Benim gözlemlediğim olay,geçen yıl sitemiz bu kadar kalabalık değildi,Dolayısıyla sahip olunan araç sayısıda azdı.Ayrıca site yeni kurulduğu için,araba yeni olduğu için herkesin içerisinde bir heves vardı ve bu heves sorunları görmezden gelmemize,üstünde fazla durmamıza neden oluyordu.
Ne zaman ki site büyümeye başladı,araba sayımız da artmaya başladı,bu sefer farklı sesler çıkmaya başladı.
Önceden siteninde psikolojik etkisi ile sorunları kimse önemsemiyordu ama sorunlar ortaya çıkmaya başladığından beri,herkes kendi sorunlarını yavaş yavaş ortaya koymaya başladı.
Özellikle 2007'nin ikinci yarısı itibarıyla Punto problemli konularda artış olduğunuda görebiliriz.
Ben üniversite öğrencisiyim,7 ay içinde 20 den fazla servise girdim.Bi arabaya bu kadar ayıracak vaktim yoktu,sattım gitti.
Bu sınıfta bu paraya en kalitesi bu demekte çözüm değil ki.Sonuçta bu araba rakiplerinden 2-3 milyar daha ucuz.10 mılyar ucuz değil ki.
Bence araba tercih ederken hangi ülkenin aracı olduğuna dikkat etmek gerekiyor.Bu araba İtalyan dolayısıyla sert susp,basit işçilik,iyi bi motor mantığı var.Süsp sertliği ve özensiz işçilikle dağılmalar ve sorunlar japon ve almanlara göre daha kolay gerçekleşiyor.
sence böyle bence böyle değil 2 sene oldu 5 cm yayla kullanıyorum daha dağılmadı
Bu söylediğine eski bir örnek vereyim. Forumda gezerken rastladım. https://forum.grandepuntotr.com/gene...usunenler.html
İnsanın kendi şahsına rahmeti, başkasına rahmetinden daha büyüktür.
Buda senin fikrin abi bişey diyemem.Benim 3.5 cm H&R ile oynamayan yeri kalmamıştı.
Sen bi arabanın 7 ayda 20 den fazla servise girmesine de normal diyorsan onada birsey diyemem.
Bu arada senin söylediğin birşeye inanmaya başladım,emotion larda active ve dynamicler kadar problem yok.
Tıpkı 1.6 passatlarda olan debrıyaj problemlerinin,soyulma yıpranma problemlerinin 1.8T da olmaması gibi.
Spyofthegod:
Tamda anlatmak istediğim buydu![]()
Konu Little F.K tarafından (15/01/2008 Saat 00:21 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri