Polyanna demek kendi kendini mutlu eden insan demektir sen onu kufur mu sandin zir cahil.
Konu biancoangelo tarafından (07/12/2013 Saat 02:32 ) değiştirilmiştir.
Her ŞERDE bi HAYIR vardır...
Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!
İnsnaları kışkırtmaya çalışarak biyere varamazsınız ki. Evet Görkem bizden yaşça küçük ve anlaşılan iyi bir aile eğitimi alarak büyüklerinin sözünü dinlemeyi öğrenmiş ya size ne demeli...
Aslında çok şey demeli fakat mesleğim gereği en iyi hayvanlardan anlarım ve sizin durumunuzu görünce hemen aklıma uzun süre bağlı kalmış hayvanlar geldi hani bağlanırda uzun süre çözülmediği için etrafına saldırır işte onun gibisiniz fakat bu durum farklı nedenler sonucu da olmuş olabilir. Genelde küçük iken başından acı/üzücü (ki bu sizin için üzücü olmayabilir) olaylar geçen insanlar da bu davranışları sergileyebiliyorlarmış.
Şimdi hangisini seçmeliyim açıkçası karar veremedim ama sizin durumunuz ikisinden biri bundan eminim.
En son olarakta Kubilay beyin dediği gibi buyrun lütfen...
Beyfendi siz bejim agzi dan hic kufur ciktigini gordunuz mu. Ne dedik killetin etinden tirnagindan ayirdigi araca saygili ol. Cevap ne geldi sanane olmuyorum. Sonra ne dedi emegime hakaret etmis ben ta ankaraya gittim sinyal kolu icin bumu sizin buyuklugunuz objektif olunuz once. Bir sinyal koluna verdigi emege laf soyletmeyen kufur eden bir zata neden en basta baskalarinin emegine saygili olmasini ogutlemediniz
Artık yazmıyoruz.(Mesajlarınızın tamamını okudum) Mesajlarınız dikkate alınmayacaktır. İyi geceler Feti bey.
Her ŞERDE bi HAYIR vardır...
Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!
Mesajlariniz tamamini okuduysaniz anlamamissiniz demekki. Neyse kufur ettikden sonra mesaj dikkate almamak kolay tin tin reno rejo formuna yaz deyip insanlari dislamak vs. Bumudur bu is. O zaman foruma punto harici arsc sahibj giremez kurali konulsun. Babanizin mali gibi git reno forumuna yaz demeler filan anlasilan bu forumda diber markalari karalamak ser fiat aleuhinde konusmak yasak
şi gücü yok adamın ha bire proveke ediyo sonrada bana küfür ettiler bak ben ediyomuyum diyo biz niye susuyoruz anlamadım burası fiat formu aracı bile olmayan adam bom bom atıyo ben yazsam çoktan uyarıyı almıştım .Zorla aranıyo arkadaş
Konu nereden nereye gitmiş, m.jet mi dci motormu derken renocular rengini belli etti, erenemre arkadaşın tezi daha mantıklı geldi bana, 1.6 m.jet - 1.5 dci motor kıyası daha doğru olur, hem vergi dilimi hemde silindir hacmi yakınlığı açısından ki dci motor kötü bi motor değil başarılı ama 1.6 m.jet bambaşka bi alet , dci nin sadece yakıt olarak üstünlüğü olabilir belki, onun dışında her yönden 1.6 m.jet harcar.
En dolu motor özellikleri 6 ileri şanzumanlar :
- 1.5 dci özellikleri -
m. hacmi : 1461 cc
güç : 110 hp
tork : 240 / 1750 nm
0 - 100 hızlanma : 11.0 sn
son hız : 185 km / saat
ş.içi : 5.6 lt / 100 km
ş. dışı: 4 lt / 100 km
ort yakıt : 4.6 lt / 100 km
- 1.6 MULTİJET özellikleri -
m. hacmi : 1598 cc
güç : 120 hp
tork : 300 / 1500 nm
0 - 100 hızlanma : 10.5 sn
son hız : 195 km / saat
ş.içi : 6.0 lt / 100 km
ş. dışı: 3.9 lt / 100 km
ort yakıt : 4.6 lt / 100 km
...
evet megane sporttourer e koymuşlar 1.6dcı 130 hp olması lazım
Dci motorlu qashqai kullanıyorum. 1,5dci bizimki. 6 ileri vites olduğu için kalkış vitesleri zayıf kalıyor.Ancak tasarruf olarak önde diyebilirim.4.vitesten sonra ciddi ivmelenmesine rağmen performansı gerçekten hoş ama.Kışın korkunç bir gürültüyle çalışıyor.Tek sıkıntım bu yönde.Bazen nissana mı yoksa traktöre mi biniyorum şaşılır ama..Genel itibariyle 1,5dci'dan memnunum...
Ayrıca : bizim aracın bakımları ilk 20binr kadar 10bin, 15bin,20bin şeklinde gidiyor.Sebebi sanırım 0 olduğu için, aeorodinamik ve fabrika hatası kontrolü...Çünkü 15bin bakımında resmen kontrol yapıldı.Lastiklerin eğimi, kaportada eğilme, şaside herhangi bir hasar mevcut mu buna bakıldı.
C2105 cihazımdan gönderildi
Doğru söylüyosun hocam bende yeni gördüm 130hp güç ve 320nm tork var sessizlik yakıt tüketimi ve motor ömrü olarakta ne getirir ne götürür zaman gösterecek sanırım, kullanan varsa bizimle paylaşabilir, ben 1.6 dci kullanmadığım için kafadan sallamak yanlış olur. ama 1.6 ların verilerine bakılırsa dci biraz daha başarılı görünüyor, yalnız 1.6 dci daha yeni teknolojiyle üretilmiş bi motor, fiat ise 1.6 multijeti birkaç yıl önceki teknolojiyle üretti ki opelin ısrarla istediği bi motordu, ben yinede fiatın teknolojisinin daha ileri olduğunu düşünüyorum çünkü s&s den tutunda cam tavana yokuş kalkış desteğine kadar olan bütün özellikleri zaten fiat 9-10 yıl önceden araçlarına koymaya başlamıştı, reno ise bunları daha yeni yeni araçlarına koyuyor, en basitinden yukarıdaki bi arkadaş (3. sayfa) d sınıfından reno latitüt şikayetlerini anlatmış, biri dikkatimi çekti;
"8:HANİ KIYASLAMA OLMASIN AMA FLUANCE MEGANE DE BİLE HATTA ALT SINIF ARAÇLARDA BİLE EMNİYET KEMERİ SİNYALİ (YOLSU İÇİN) LATİTUDE DE YOK "
Bizim puntolarda bile var.
Konu ligdevi tarafından (08/12/2013 Saat 15:29 ) değiştirilmiştir.
Banlamada çok geç kalınmış..Yorumdan çıkmış yazdıkları..İyi sabır edilmiş..Bir müddet toyota aracım vardı,birde o forumu görsünler laf söyletiyorlarmı?
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri