Sahin dogan da bu memelekette 12 15 bine gidiyor birazda faca ise faca sahin yazar 18 bine dayarsiniz.
Fransiz grubu alinaz diyen zatlar butun araclar kasa atladi yenilendi pejo olsun citroen olaun siz hala bravo diye sayiklayin yola cik bakalim kac tane bravo var puntoyu sagsan soldan cektir genislet al sana bravo
Kardeş puntodan madem şikayetçisin ne güzel meganında var ne işin var punto forumunda, git reno forumlarında takıl, temiz araç almazsınız, sonra problem çıkardımı o marka kötü oluyor ve o marka özellikle fiat sa, bugün 2014 megane ve clio inceledim iş yerinde sıfır alınmış, malzeme kalitesi inanılmaz kötü, direksiyon bildiğin kangoo direksiyonu, torpido sert plastik, tavan ve arka diz mesafeleri abartmıyorum senin o beğenmediğin puntodan daha dar, arkadaş boş bulundu herhalde focus-megane-punto kıyası yapmış, segment ve arabadan anlamadığı belli![]()
bir forumda arkadaş renonun D segmentinden latitude almış,reno niye alınmaz anca bu kadar anlatılır
RENAULT LATITUDE 1.5 FULL PROBLEMLERİ VE PİŞMANLIKLARI
''Değerli Arkadaşlar,
Tam olarak 2011 Mayıs ayında latitude araç satın aldım bununla iligili memnuniyetsizliğimi paylaşmak istiyorum öncelikle araçla ilgili bilgileri paylaşayım.
RENAULT LATITUDE
GRI
1.5 dCi 110 bg
CAM TAVAN
NAVIGASYON
BOSS MUZİK SİSTEMİ
GERİ GÖRÜŞ KAMERASI
DERİ KOLTUK
ISITMALI KOLTUK
UC BOLGE KLIMA
VIRAJLARDA DONEN FARLAR V.S.
EVET, YAKLAŞIK 18 AYDIR KULLANMAKTA OLDUĞUM ARACIN ÖNCELİKLE YAKINTINDAN BAHSEDEYİM, HERKES BİLİRKİ KATOLOGTAKİ YAKIT DEĞERLERİ İLE GERÇEK ANLAMDAKİ YAKIT DEĞERLERİ FARKLILIK GÖSTERİR AMA BU MAKUL BİR SEVİYEDE GERÇEKLEŞİR, BENİM ARACIMDA KATALOG DEĞERİ ORTALAMA 5 OLARAK BELİRTİRKEN GERÇEK ANLAMDA 8 LT YAKIYOR, BENİM İYİ KULLANAMADIĞIMI DÜŞÜNEBİLİRSİNİZ, SERVİSE GÖTÜRDÜM VE YETKİLİ USTAYLA UZUN BİR TEST YAPTIK Kİ GÖRSENİZ GÜLMEKTEN ÖLÜRSÜNÜZ OLE TİTİZ KULLANIYKİ AMA MALESEF 7.4 UN ALTINA İNEMEDİĞİ GİBİ BU ORAN HİÇ GERÇEKÇİ DEĞİL ÇÜNKÜ YAPTIĞIMIZ TESTİN KULVARI ŞEHİRLER ARASI FORMATINDAYDI YANİ HİÇ IİIĞA TAKILMADAN DURMADAN 30 KM GİTTİK GELDİK, HERNEYSE BAHSETTİĞİM GİBİ YAKIT ANLAMAINDA SINIFTA KALDI,
2: ARAÇIN FABRIKASYON BİR PROBLEMİ OLDUĞUNU SERVİSE GİDİNCE ANLATTILAR, (BEN GİTMESEM ÇAĞIRMAYACAKLAR) ARAÇ 60 KM ÜZERİNDE KAÇLA GİDERSENİZ GİDİN EN UFAK BİR ÇUKUR V.B. GEÇERKEN TABİRİ CAİZSE KIÇI ATIYOR , SUREKLİ SAVRULOY VE TOPARLAMAK HAKKATEN SIKINTI VE ZOR Kİ BEN ŞEHİRLER ARASI ORTALAMA 150 160 KM GİDİYORUM BU HIZLARDA DEFALARCA KAZA RİSKİ ATLATTIM, İNANILMAZ DERECEDE SAVRULUYOR, VELHASIL SERVİSE GİDİNCE BUNUN KALİBRASYON HATASI OLDU CİHAZA GİRİP TEKRAR KALİBRE ETMELERİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİLERKİ BUNU YAPTIKTAN SONRA YEPYENİ BİR ARAÇ OLDU, ARABA YOLA OTURDU GERÇEKTEN... FAKAAAT BUSEFERDE BİR FABRİKASYON HATA DAHA İSTİHBARATINI İZMİR BAYİSİNDEN ALDIM SAÇMA SAPAN YERSİZ GELEN SESLER VAR ARAÇTA VİRAJLARDA HANİ ROT BAŞLARI ÖLÜRDE KRONİK BİR SES ÇIKARTI AYNE O ŞEKİLDE, BUNUDA ARŞTIRDIĞIMDA YİNE RENAULTLARDA KRONİK HATA "DENGE ÇUBUKLARI" DEĞİŞMESİ GERİYOY, ONUDA BEKLİYORUZ SİPARİŞ VERİLDİ GELECEK İNŞALLAH,
3: MÜZİK SİSTEMİNİN İŞLETİM SİSTEMİ (NAVİGASYONDEĞİL ) DENGESİZ ÇALIŞAN İŞLETİM SİSTEMİ VAR Kİ TLF REHBERİNİ SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE ATAMADIM BİR TÜRLÜ Kİ BAKMAYIN ELEKTRONİĞE HAKİMİMDİR, DELİSİYİMDİR YANİ, BENİ ÇOK ZORLADI Kİ HALA REHBER AKTARAMDIM,
4: BOSS MUZİK SİSTEMİ DİYORUZ AMA ÖN SOL TWİTER CIZIRTI YAPIYOR SERVİSE GİTTİK CIZIRTI TESPİT EDİLDİ 2 AYDIR TWİTER GELECEK AMA BU ARADA BEN BAŞKA KURUMSAL BİR MÜZİK SİSTEMLERİ MAĞASASINDAN, TEİTER TAKTIRDIM CIZIRTI DEVAM EDİYOR UZMANIN DEDİĞİNE GÖRE BAGAJDAKİ ANFİDEN MİŞ, BAKALIM KENDİ SERVİSİM TWİTERI TAKTIĞINDA BU SORUNA NASIL BİR CÖZÜM BULACAKLR.
5: HİÇ SİLECEK LASTİĞİ DEĞİŞTRİRKEN KIPKIRMIZI KESİLDİNİZMİ, MUHTEMELEN BUDA FABRİKA HATASI, SİLECEĞİ DİKLEŞTİREMİYORSUNUZ LATİTUDEDE ÇÜKÜ ÖN KAPUTUN BİRLEŞTİĞİ YERE DENK GELİYOR BİRAZ ZORLARSANIZ CİDDİ BİR CİZİKLE KALDIRABİLİRSİNİZ, AMA BU O KADAR ZORKİ CİZİĞİ GÖZE ALSANIZ BİLE DİK KALMIYOR KAPUT UN BASKISI SONUCUNDA , BENDE OLDUĞU GİBİ UCUNDA SİLECEK YOKKKEN DİKLEŞTİRDİM TAM YENİSİNİ TAKACAMKİ GÜÖMMMMMM METAL KISMI CAMI PATLATTIMALESEF BÖLE SALAK Bİ ŞEY.
6: 18 AY BOYUN ÖN KAPUTU SADECE SU DOLDURMAK İÇİN AÇTIM BUNUDA TOPLASANIZ 18 DEFA FALAN OLSA GEREK, BU BUGUN KAPUT KAPAĞINI KALTIRDIĞIM DA ONU AÇIK TUTAN AMARTİSÖLER KAPUT U TUTAMIYOR ÖLMÜŞ, KÜT DİYE GERİ DÜŞÜYOR... BU KADAR ADİ BİR MALZEME
7: DİREKSİYON SİMİDİM Kİ (ARAÇTA UV CAM FİLMİ VARDIR) KAVLADI HER YERİ O DERİ DİREKSİYONDAN ESER KALMADI,
8:HANİ KIYASLAMA OLMASIN AMA FLUANCE MEGANE DE BİLE HATTA ALT SINIF ARAÇLARDA BİLE EMNİYET KEMERİ SİNYALİ (YOLSU İÇİN) LATİTUDE DE YOK![]()
9:REKLAMLARDA EN ÇOK VURGULANAN ÖZELLİKLERİNDEN BİRİSİDE KOKU "PARFUM" ŞİMDİ BUNU KARTUŞU 2 TANE ALIYOR, VE YANLIŞ HATIRLMIYOSAM HER BİRİ 25 TL GİBİ FAHİŞ BİRR FİYATTAN SATILIYOR Kİ KOKUYI SADECE TAKTIKTAN 1 HAFTA SONRASINA KADAR ALABİLİYORSUNUZ. ONDAN BİTTİ KOKU MOKU YOK....
10: MASAJ KOLTUGU NE MASAJ NE MASAJ, TAMAM BİR TAILAND LI MASOZ KADAR BEKLENTİM YOK AMA ÇOK SAÇMA BİR MANTIĞI VAR, BAŞKA ARAÇLARDA TECRÜBE EDİNMEDİĞİM İÇİN ÇOK BİR ŞEY DİYEMİYORUM AMA HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR VALLA, KULLANMIYORUM, ARKANIZDA 3 TAN BALON KOYMUŞLAR SIRAYLA ŞİŞİP ŞİŞİP İNİYOR...
11:ARKA PENCERE PERDELİRİ KAPALIYKEN SAKIN HAAA PENCEREYİ AZICIK BİLE AÇMAYIN ÇAT DİYE TUTUNDUĞU PLASTİK KLİTLE BERABER AŞŞAĞI İNİYOR,...
12 EMİN OLUN ŞÖLE BİR 5 MADDE DAHA YAZABİLİRİM AMA BENCE BUKADAR YETERLİ
EVET BU ARACI DÜŞENEN ARKADAŞLARA UMARIM FAYDASI OLMUŞTUR BU BİLGİLERİN, BEN ŞU ANDA ELDEN ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUM, VE TABİKİDE DÜNYANIN EN İYİ ARABASI OLAN VOLVO YA TERFİ ETMEK İSTİYORUM...
HERKESE TEŞEKKÜRLER.....
LÜTFEN VARSA SİZDE SIKINTILARINIZI EKLEYİN.....
----------------------------------------------------------EKLENTİ------------------------------------------------------------------------
BU KONUYU AÇTIKTAN SONRA, KONUYA YORUM YAZAN ÇOK FAZLA İLGİLİ OLDU, ÖNCELİKLE TEŞEKKÜR EDERİM, AMA BUNLARIN ARASIN PROVAKASYON YAPTIĞIMI YAZAN DOSTLARA, ARAC SAHİBİ OLMADIĞIMI SOYLEYEN ARKADAŞLARA ÖZEL OLARAK VE ŞU VOLVO MESELESİ İLE İLGİLİ YORUM YAPMA İHTİYACI DUYDUM, VOLVODAN BAŞLAYAYIM, VOLVO "BENİM" İÇİN DÜNYANIN EN İYİ ARABASI, BU TAMAMEN GÖRECELİDİR, BENİM VOLVOYKEN BAŞKASININ HYUNDAI GETZ DIR KİMİSİ İÇİNDE FERRARİDEN AŞŞAĞISI EŞŞEKTİR, BU GÖRECELİ BİR KAVRAMDIR, (ANLADIĞIM KADARIYLA ARAMIZDA GÖRECELİLİK KAVRAMININ NE OLDUĞUNU BİLMEYEN ARKADAŞLARADA AÇIKLAMA YAPAYIM "KİŞİDEN KİŞİYE DEĞİŞİKLİK GÖSTEREN DEMEKTİR" DİĞER ARKADAŞLARDAN ÖZÜR DİLEYEREK BU AÇIKLAMAYIDA YAPTIĞIMA GÖRE ARACIN BANA AİT OLDUĞU ISPATLAMAK ADINA YANINDA FOTOĞRAF ÇEKTİRDİM, ŞAKA ŞAKA, SADECE ARACIN FOTOLARINI EKLİYORUM , AYRICA SON FOT YAKIT ORTALAMSI İLE İLGİLİ BEN YANLIŞ YAZMIŞIM 9 UN ALTINA İNMİYOR, BAZI ARKADAŞLAR RENO NUN 8 İN ÜZERİNDE YAKAN ARACI YOK DESEDE, ŞİMDİLİK FOTOSUNU GÖNDERDİM, İNŞALLAH YARINDA ORTALAMALARI SIFIRLAYIP VİDEO KAYIT OLARAK PAYLAŞACAĞIM GÖSGERGELRİ, TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM, VOLVOYA TAKILMAYIN O BENİM MESELEM, SİZ YAZDIKLARIMLA İLGİLİ ELEŞTRİDE BULUNUN TEŞEKKÜRLER....
(BU METNİN ALTINA FOTO EKLEYEMEDİM MUHTEMELEN EN SON SAYFAYA ATMIŞTIR...''
Her yorumu anlıyorum da bu nedir ya
Ncap demişiniz de girip bakmamşınız sanırım?
Fiat Grande Punto | Euro NCAP - For safer cars crash test safety rating
Renault Megane | Euro NCAP - For safer cars crash test safety rating
44BIN'de GP aldım, 2yıldır 24BIN km yaptım, 2007-2011 arası da MeganeII kullandım, Megane III'ü bilmem ama Megane II ile GP'mi kıyaslayamıyorum konfor açısından. Megane ile 700km iki küçük molayla gelebiliyorken, bu aracımla 300-400 sonrası eziyet geliyor. Abartmaya gerek yok sonuçta B sınıfı bir araç bu! Anormal bir durum yok ortada.
Anormal olan C sınıfı, 1.5 motor olan bir araç ile B sınıfı 1.3 motoru olan bir aracı karşılaştırmak oluyor.
Sanderodan,Clio,Megane hatta Latitude a kadar yürümüş konuiyice çığrından çıkmış.
İŞİN ÖZÜ
1.3 Multijetin 3 temel avantajı var o kadar:
Motor Ömrü
Vergi Avantajı
Y.Parça Fiyatı avantajı
**Ki motor ömrü yeterince etkili bir parametre benim için.
Renault bence önce araç konsolu ve iç mekan yapmayı öğrensin.clio dan megane kadar hepsinde de basit kalitesiz bir malzeme kullanılmış.Bir aracın çok satması iyi olduğunu göstermez ayrıca.Clio 4 hakkında donanımhaber de yazılanları fanatik renocu arkadaşın okuması gerek bence.
Millet düğün salonunda kızlara bakarken ben dışarıda arabalara bakarım.
abartmıyorum ama puntonun amortisör konforunu kolay kolay bi arabaya değişmem.megandaki çok sert amortisör ondan bahsettim zaten iki arabayla bi çukura girin ya da bi tren yolundan geçin biri megane,öbürü punto olsun aradaki farkı o zaman anlarsınız hele bizim arabaların arka koltuğunda hiç seyahat ettiyseniz sallana sallana gidersiniz o derece yumuşak ve konforlu .tabi bu göreceli bi kavram honda cıvıc te öyle daha önce bahsetmiştim zaten, çok sert amortisör var ondada tak tak ses bile çıkarıyodu. ama dikkat ederseniz bizim puntolarda kolay kolay böyle bişey olmuyo amortisör çok güzel emiyo sarsıntıyı.
ayrıca bakın yeni clıo https://www.youtube.com/watch?v=J0xCxNvHL70 şu görüntüyü gördükten sonra kralı olsa o araba ve firma bitmiştir benim için.
2013 model 2.0 multijet doblo kullanma imkanım oldu şu kadar söyliyim inanılmazzzz. Punto'da 2.0 multijet olsa piyasadaki turbo benzinliler yanına yaklaşamaz, supersportlarla yarışır.. 1,3 ile 15 kıyaslanamaz ayrıca
Sen Herşeye Kadirsin Galatasaray!
yalan söyledğin nasılda belli b sınıfı içinde en geniş araçlardan biridir grande punto hatta kardeşi corsa ile beraber oldukça ferah bir kabini var ayrıca megane dediğin tenekeyide iyi bilirim c sınıfı olsa ne yazar her tarafından adilik akan sürekli elektronik arıza veren bir araç dayımda vardı zar zor sattı aracı madem renault fanısın git reno forumunda takıl
Sizce yeterli değil mi? İkisyle de 20BIN km üstü yol yapmışım.
Halan daha megane ile biryerlere gidiyorum ve kendi aracıma geçiş yapıyorum. Farkı çok net anlayabiliyorum.
MegII ile MegIII arasında çooook fark varsa onu bilemicemMegIII kullanmadım.
Zaten demişim Megane III'ü bilmem amma MeganeII'yi kusra bakmayın da, GP ile gömemezsinizHele ki onca deneyimim varken...
&&&
B sınıfı araçlar arasında Punto 10numaradır eyvallah da, C sınıfı bir çok araç TABİKİ de puntolarımızdan daha konforlu olacak..(Çok sert süspansiyonlu versyonlar hariç...)
Konu celenlee tarafından (07/12/2013 Saat 01:26 ) değiştirilmiştir.
Merak etmeyin reno forumundada ford forumundada uyeligim var siz burada oturun kendi kendinize aman punto ne iyi ama punto ne guzel diye avunun durun. Hayir gorende mercedese bindiklerinj sanar. Ben megan com iyi demiyorum ama birisi kalkmis diyorki fransiz arac alinmaz. Neye gore alinmaz 100 milyar para varda biz mi megana biniyoruz. Ha puntodan kat kat ustun orasi ayri konu. Puntom vardi bir ay once o yuzden bu forumdayim ha fena arac degildi donanimliydi yolda durmoyordu segment olarak zaten arkadasin dedigi kiyaslanamaz ama kiyaslayipda punto iyi diyene disarda kimse agziyla gulmez. Diger forumda millet fiattan uzak durun diyor bu garibanda tofasdan bozma fakirde altinda auidi varmis gibi ahkam kesiyor benim lafim ona. Reno fiar citroen pejo bunlsr ford wv honda seat bmw vs forumlsrds dislanan araclar. Hadi onlarin araclari kaliteli disliyor da sana ne oluyor allahin tofasdan bozma fiatiyle neyine artistlik yapiyon onu anlamadim. Ha citroen ve pejo cok iyi atilim yapti fiat yine bu saydiklarimin icinde en geride kalan. Neyse aslanim sen polyanacilik oynamaya devam et guzel arwba guzel hadi bakim
diger bir konu punto forumunda puntoyu karalama demis ne oldu karsit gorusleri hazmedemiyormusun. Fiatin bi puntosu vsr birde doblosu birde sadece bu forumda adi gecen bravosu ama yollsrda hic olmayan bravosu.
ben anlatamıyorum sanırım ben kofor farkını genişliğiyle aracın gidişiyle kastetmedim amortisör konforundan bahsettim, bi megane amortisörü punto amortisörümü onu demek istiyorum gp. zaten her koşulda üstünde. megane 2'den. fire motorla , 75 lik multijet motor performansı haricinde.
Arkadas o kadar cahil ve bilgisiz ki yukarids link vermis halbuki forum puntonun city arizasi ile dolu youtubede binlerce fiat araclsri hakkinda sorun bulabilir. Bir tane clio boya atti diye marks bitmistr diyor cahillige bak. Sifir focus alip sorunu olan bir suru surucu var gof alip jetta alip sorunu olan bir suru insan var yasin kac senin bu arada 17 18 den fazla oldugunu dusunmuyorum. Bosuna yormayim kendimi diger arkadaslarinida gonlunu kirmayi m umarim ne demek istedigi bir onceki ilefide anlasilmisttir.
Ozet ile fiat puntoya binen birisini reno pejo citrone binilmez diyerek ahkam kesmesi abeztle istigaldir bir sey bilmediginin ve kibirliligin kanitidir. Adam auidi a 5e biniyor yine boyle ukala ukala konusmuyor erdemli insan olmak farkli bir seydir. Once bindigin araca don bir bak derler adama.
O zaman 23 bin liram vqrdi ona gucum yetiyordu onu alabildim. Ama sen olayi kavfayamadin be ona yaniyorum. Sonra rabbim nasip etti az daha param oldu sattim bunu aldim insallah biraz daha param olursa jetta alirim skinti yok. Punto sinia en alinabilir arac benim sen gibi on ysrgilsrim ve kibirim yok ona binilmez buna binilmez diye ahkam kesmiyorum. Kustahlik yapmiyorum. Bilmem anlatabildim mi?
RenoculaR ....... gidin kendi forumunuzda yazın...... İnsanı zorla çileden çıkarıyonuz.
Sitenizin adı : teneketıntın.com.tr Sabır sabır sabır bu ne ya habire biz efendilik yapıyoz. insan biraz beyefendi olur kibar kibar konuyu kendimizce izah ettik nedir yani bu kadar zorunuza giden, ben biz puntocular arabamızdan memnunuz. Bayılıyoruz. sizin kral arabanıza 10 da çeker.
Ayranınız yok içmeye tahtaravanla gidiyonuz mıçmamaya. Bir ampulu 100 Tl olan arabadan bize hayır gelmez bilader.
herif daha 2 günlük üyelikle burada gelmiş reno reklamı yapıyo. Reklamını git yukarıdaki sitede yap arkadaş. Puntonun ne olduğunu bilmez gelir burada hava yapar. kusura bakmada burada havanı gazını alıverirler bilader. laflarına dikkat et. klavye delikanlılığıda yapma. Bizim üyelerde lütfen şunlara yüz vermeyiniz. Adamlar bizim forumda efelik yapıyo işte. Bide bu adamlar hala şahin, doğan muhabbeti yapıyo. Bilgisiz, kültürsüz ne konuştuğunu bilmeyen cahil insanlar bunlar.
Hiç kimseden bilerek alıntı yapmadım azıcık üstüne alınan yazsın.
Konu biancoangelo tarafından (07/12/2013 Saat 02:01 ) değiştirilmiştir.
Her ŞERDE bi HAYIR vardır...
Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri