Sayfa 1/3 123 SonSon
52 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Fiesta ? Punto?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Serkan Demir
    serkandemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 119

Standart Fiesta ? Punto?

Merhabalar;

foruma ilk girdiğimde punto dynamic 1.4 77 hp aracım vardı pert oldu

sonra bravo 1.6 mjet active ikinci el olarak satın aldım...Başıma bela oldu ikinci eli hem ölü hemde boyalıydı galeriye 3bin düşüğüne verdim hatta 5 bin

şimdi üst limitim 33 bin olmak kaydıyla ;

fiesta trend 1.2 82hp 34.800 liste fiyatı üzerinden 31.300 fiyat aldım.sıfır.koç ailem indirimyle.

punto da koç indirim olayını azaltmışlar punto easy 1.4 77 33.500

siz olsanız punto forum olarak hangisini alırdınız neden kararınız o olurdu..

ikinci ele girmek istemiyorum bir kere ağzım yandı garantili olsun sıfır olsun donanımı biraz düşük olsun mantığıyla giriyorum işe artık

fikirleriniz için teşekkür ederim şimdiden

Kadir Süreç Özyalavuz
    Moderatör kadir07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BE 7573
    Edilen teşekkür: 1842

Bence 33.000 civarına düşük kmli,garantisi bitmemiş temiz donanımlı dizel Punto yada Punto Evo almak çok daha mantıklı olur

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

cold blood
    alivepro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Isparta
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 40

Alıntı kso021 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence 33.000 civarına düşük kmli,garantisi bitmemiş temiz donanımlı dizel Punto yada Punto Evo almak çok daha mantıklı olur
    Bu arkadaşın dediği mantıklı bence, bende daha önce dizelden benzinliye geçiş yapmıştım (ne kadar kullanıyorumki zaten mantığıyla) ama hiçte öyle olmuyor aldıktan sonra arabaya binmeye korkuyorsunuz benzinli araçta. her ne kadar dizel yakıt fiyatları benzin fiyatlarına yaklaşsada benim için hala dizel araba ile benzinli araba arasında %100 yakıt farkı var diye düşünüyorum. kabaca bi hesap yaptığımda ( 160 tl ye dizel puntonun deposunu fulllüyorum en az 700 km yol gidiyorum, 180 tl ye benzinli aracımın deposunu fullüyordum en fazla 500 km yol gidiyordum)
    ama fiestanın dizelini düşünürseniz o ayrı yeni fiesta görünüş olarak puntodan güzel ama bu seferde şöyle bir fark çıkıyor ortaya aynı paraya puntonun en full ünü alırken fiestanın baz donanımlı olanını alıyorsunuz. benim için donanım önemli değil derseniz o ayrı ancak donanımlı araç kullanmak gerçekten eğlenceli ve güzel ayrıca daha güvenli esp, asr gibi.

Serkan Demir
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı Evren_c Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun. Araç gelince en azından ben detaylı foto, donanım bilgisi, tüketim verisi vs. istiyorum
    tamamdır inşallah en kısa zamanda bilgilendiriyorum.

dizel için istersen bilgi verebilirim aracım yokken baya kullandım.

hatta Lancia Ypsilon denilen garip bi b segmentte kullandım.(dizelde ilk defa s/s gördüm.bence komik olmuş).yol tutuşunun berbat oluşu bi kenara dizel motorun habire istanbul trafiğinde durup tekrar çalışması kadar kötü bir şey yok bence.

Alıntı apro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu arkadaşın dediği mantıklı bence, bende daha önce dizelden benzinliye geçiş yapmıştım (ne kadar kullanıyorumki zaten mantığıyla) ama hiçte öyle olmuyor aldıktan sonra arabaya binmeye korkuyorsunuz benzinli araçta. her ne kadar dizel yakıt fiyatları benzin fiyatlarına yaklaşsada benim için hala dizel araba ile benzinli araba arasında %100 yakıt farkı var diye düşünüyorum. kabaca bi hesap yaptığımda ( 160 tl ye dizel puntonun deposunu fulllüyorum en az 700 km yol gidiyorum, 180 tl ye benzinli aracımın deposunu fullüyordum en fazla 500 km yol gidiyordum)
    ama fiestanın dizelini düşünürseniz o ayrı yeni fiesta görünüş olarak puntodan güzel ama bu seferde şöyle bir fark çıkıyor ortaya aynı paraya puntonun en full ünü alırken fiestanın baz donanımlı olanını alıyorsunuz. benim için donanım önemli değil derseniz o ayrı ancak donanımlı araç kullanmak gerçekten eğlenceli ve güzel ayrıca daha güvenli esp, asr gibi.
    evet bu konuda katılıyorum size;

yakıt konusunda dizel almak isterdim ancak dizel parasına donanımlı benzinli veriyorlar.bende mantık gerekirse lpg takarım.şimdilik bi bakalım daha öncede benzinli kullandım ama o zaman biraz daha ucuzdu..Canımız acırsa lpg ye dönüşüm yaparız

SALDIRAY A
    Trabzonspor SaLDo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 300

Sorman bile hata Tabii ki punto :=)

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Emre Can
    yeniuye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 20

aracı satın almadan size en yakın 10 bayiden fiyat alın gidemiyorsanız bile telefonla ulaşıp alın dediğiniz donanım illaki her bayinin elinde olan bir araç dediğiniz fiesta fiyatına punto alabilirsiniz
    Punto 2013 S7 1.3 Multijet Lounge 95 HP S&S ESP + Sporkit

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ev .
    Evren_c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 403

Fiesta başta sürüş keyfi olmak üzere, birçok açıdan güzel, kaliteli bir araç, severim. Ama ben olsam çok az kullanılmış 2. el, donanımlı bir Punto alırdım. Genel olarak Punto daha rahat, konforlu bir araç. Ama tabii bu benim görüşüm. Sizin araçtan beklentiniz nedir, bilemiyorum.

Trend sanırım başlangıç modeli? Epeyce boş bir modeldi diye hatırlıyorum. Ama arada epeyce fiyat farkı varmış. Zor bir karar.

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

hocam ben kesinlikle dizel evo derim..başınıza kötü şeyler gelmiş olabilir ama gerçekten piyasada temiz araçlar da var..

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

mehmet demir
    knidos111 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 115

dizel punto taş gibi araba, ikinci eli değil beşinci eli bile alınır

Serkan Demir
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Herkese merhabalar

Uno punto ve bravo kullandıktan sonra ve siz burda fikirlerinizi benimle paylaşırken

Ben gittim fiesta 1.4 titanyum x paket aldım

Dediğiniz gibi trend çok boş geldi ve koç çalışan indirimiyle 37 bin anahtar teslim perşembe alıyorum inşallah

ahmt cihan ökke
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. ahmetcihanokke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    06 ac 3860
    Edilen teşekkür: 48

Alıntı serkandemir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkese merhabalar

Uno punto ve bravo kullandıktan sonra ve siz burda fikirlerinizi benimle paylaşırken

Ben gittim fiesta 1.4 titanyum x paket aldım

Dediğiniz gibi trend çok boş geldi ve koç çalışan indirimiyle 37 bin anahtar teslim perşembe alıyorum inşallah
    hayatının en süper en müthiş hareketi olmuş vasat bi plastik kaliteli puntodansa iyidir

ihsan gökalp
    kovboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 63

hayırlı olsun.

mehmet demir
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri

puntoforuma gelip fiestamı puntomu diye sorup,cevaben hiç fiesta öneren olmamasına ve tamamen dizel punto önerileri gelmesine rağmen konuyu açtıktan 7 saat sonra benzinli fiesta aldım diye açıklama yapmanız çok ilginç geldi bana

BURAK KAĞAN
    hakan3548 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 14

Alıntı knidos111 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    puntoforuma gelip fiestamı puntomu diye sorup,cevaben hiç fiesta öneren olmamasına ve tamamen dizel punto önerileri gelmesine rağmen konuyu açtıktan 7 saat sonra benzinli fiesta aldım diye açıklama yapmanız çok ilginç geldi bana

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

21. 28/10/2013, 21:12

Serkan Demir
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı knidos111 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet bende almaya değil bakmaya gitmiştim aslında olay bundan ibaret. Almak nasip oldu

Bi de puntoforum olmasına rağmen herkes puntoyu savunacak die bişi yok tabikide herhalde yanlış düşünmüyorumdur.

Bi de punto taş gibi falan değil 6 sene kullandım. Evet çok rahat bir sürüş dinamiği olmakla birlikte güvenlik olarak standart bi araba. Defalarca ön takım burçları değiştirdim motor takozu değişti kulelerim değişti. Herkeste olur olmaz onu bilemiyorum tabi belkide bana denk gelmiştir ama 6 senedir bu forumu uzaktan yakından takip ediyorum genel olarak sorunlar aynıydı

Sato Topal
    ST OTO AKSESUAR Arrest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 1246

Evet bende almaya değil bakmaya gitmiştim aslında olay bundan ibaret. Almak nasip oldu

Bi de puntoforum olmasına rağmen herkes puntoyu savunacak die bişi yok tabikide herhalde yanlış düşünmüyorumdur.

Bi de punto taş gibi falan değil 6 sene kullandım. Evet çok rahat bir sürüş dinamiği olmakla birlikte güvenlik olarak standart bi araba. Defalarca ön takım burçları değiştirdim motor takozu değişti kulelerim değişti. Herkeste olur olmaz onu bilemiyorum tabi belkide bana denk gelmiştir ama 6 senedir bu forumu uzaktan yakından takip ediyorum genel olarak sorunlar aynıydı
    2006 eylülden beri kullanıyorum sadece standart bakımlarını yaptırdım. Ve ilk kez bu yıl motor takozu değiştirdim. KULLANMAK İLE KULLANMAK ARASINDA FARK OLUYOR GALİBA ???
    Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk

Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var

24. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serkan Demir
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı Arrest Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2006 eylülden beri kullanıyorum sadece standart bakımlarını yaptırdım. Ve ilk kez bu yıl motor takozu değiştirdim. KULLANMAK İLE KULLANMAK ARASINDA FARK OLUYOR GALİBA ???
    fiatın bile kabul ettiği kronik arızaları bana savunmayın isterseniz;

-ön takım burçları (ismi böyleydi sanırım)

-city direksiyon arızası

-motor takozu

-ön konsol ve cam birleşim noktasında buluınan uzun plastik parçanın ses yapmasından dolayı garantiden değişimi (birmot beylikdüzündeki servis danışmanı arkadaş 2006 puntolarda çok sık değiştiğini söylemişti)

ayrıca;

-klima motorum garantiden değişti (sanırım kullanmayı bilmiyordum sizin tabirinizle)

-kalkışta titreme olayı vardı özellikle trafikte kalınca aracı aldığımdan beri vardı.bir kaç servis değiştirdim sorunu balata değiştirerek çözmeye çalışıp gönderdiler en son aksaraydaki fiat servisinde volan değişimi ile sorun çözüldü

daha bir kaç örnek daha verebilirim sanırım

Sato Topal
    ST OTO AKSESUAR Arrest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 1246

fiatın bile kabul ettiği kronik arızaları bana savunmayın isterseniz;

-ön takım burçları (ismi böyleydi sanırım)

-city direksiyon arızası

-motor takozu

-ön konsol ve cam birleşim noktasında buluınan uzun plastik parçanın ses yapmasından dolayı garantiden değişimi (birmot beylikdüzündeki servis danışmanı arkadaş 2006 puntolarda çok sık değiştiğini söylemişti)

ayrıca;

-klima motorum garantiden değişti (sanırım kullanmayı bilmiyordum sizin tabirinizle)

-kalkışta titreme olayı vardı özellikle trafikte kalınca aracı aldığımdan beri vardı.bir kaç servis değiştirdim sorunu balata değiştirerek çözmeye çalışıp gönderdiler en son aksaraydaki fiat servisinde volan değişimi ile sorun çözüldü

daha bir kaç örnek daha verebilirim sanırım
    Ne güzel işte garantiden değiştiriyorlar sonuçta.. Siz Aynı donanıma sahip aynı modelde PUNTO kadar uygun fiyata başka bir araç alabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Fiestayıda görürsün bence 2 yıl sonra. Arkadaşım şirket aracı kullanıyor fiesta 1.4tdci 2011 model galiba yeni kasa. 110.000 de araba dökülüyor kardeşim. Yatıp kalkıp puntoya dua etmelisin Bende bu saydıklarının hiçbiri olmadı gibi birşey. Motor kulağını yeni değiştirdim 7 yıl olmuş oda olsun dimi ? City arızamda olmadı göğsü çatlamıştı aracımın onuda garantiden değiştirdiler.
    Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk

Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var

mehmet demir
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri

madem punto hakkındaki düşünceleriniz bu düzlemde neden puntomu fiestamı diye konu açıyorsunuz,zaten ikinci mesajınızda ''siz fikirlerinizi paylaşırken ben gidip fiesta aldım'' demişsiniz,kusura bakmayın ama buradan bakınca amacınızın sadece forumu trollemek olduğu anlaşılıyor,size benzinli fiestanızla mutluluklar dileriz

Sayfa 1/3 123 SonSon