Alıntı Evren_c Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hayırlı olsun. Araç gelince en azından ben detaylı foto, donanım bilgisi, tüketim verisi vs. istiyorum
tamamdır inşallah en kısa zamanda bilgilendiriyorum.

dizel için istersen bilgi verebilirim aracım yokken baya kullandım.

hatta Lancia Ypsilon denilen garip bi b segmentte kullandım.(dizelde ilk defa s/s gördüm.bence komik olmuş).yol tutuşunun berbat oluşu bi kenara dizel motorun habire istanbul trafiğinde durup tekrar çalışması kadar kötü bir şey yok bence.

Alıntı apro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu arkadaşın dediği mantıklı bence, bende daha önce dizelden benzinliye geçiş yapmıştım (ne kadar kullanıyorumki zaten mantığıyla) ama hiçte öyle olmuyor aldıktan sonra arabaya binmeye korkuyorsunuz benzinli araçta. her ne kadar dizel yakıt fiyatları benzin fiyatlarına yaklaşsada benim için hala dizel araba ile benzinli araba arasında %100 yakıt farkı var diye düşünüyorum. kabaca bi hesap yaptığımda ( 160 tl ye dizel puntonun deposunu fulllüyorum en az 700 km yol gidiyorum, 180 tl ye benzinli aracımın deposunu fullüyordum en fazla 500 km yol gidiyordum)
ama fiestanın dizelini düşünürseniz o ayrı yeni fiesta görünüş olarak puntodan güzel ama bu seferde şöyle bir fark çıkıyor ortaya aynı paraya puntonun en full ünü alırken fiestanın baz donanımlı olanını alıyorsunuz. benim için donanım önemli değil derseniz o ayrı ancak donanımlı araç kullanmak gerçekten eğlenceli ve güzel ayrıca daha güvenli esp, asr gibi.
evet bu konuda katılıyorum size;

yakıt konusunda dizel almak isterdim ancak dizel parasına donanımlı benzinli veriyorlar.bende mantık gerekirse lpg takarım.şimdilik bi bakalım daha öncede benzinli kullandım ama o zaman biraz daha ucuzdu..Canımız acırsa lpg ye dönüşüm yaparız